iyibilgi özel  iyibilgi özel 

En Sıcak Konular

"Rusya inemediği sıcak denizleri dinleyecek!"

0 0 0000 00:00 tsi
Ülkemizin telekominikasyon sektöründe tek yerli sermayeli yönetimine sahip Turkcell de Rus ruleti ile devriliyor! Türk Haber Sen Başkanı İsmail Karadavut'un çok çarpıcı açıklamaları iyibilgi'de... iyibilgi özel 

* 160 yıllık birikimi, 22 milyon sabit telefon abone kapasiteli, 19 milyon aktif sabit telefon, 743 bin ADLS, 250 bin TT Net, 75 bin ankesörlü telefon, 200 bin ATM abonesiyle dünyanın en büyük telekom kuruluşlarından biri olan Türk Telekom, Arap sermayeli Oger Telecom'a satıldı. Şirkette ajanlar yakalandı!

* Türkiye'nin en büyük GSM şirketlerinden Telsim, adı telekulak skandalına karşan İngiliz telekomünikasyon şirketi Vodafone'a devredildi.

* Ülkemizin 25 milyon abone kapasitesi ile en büyük GSM operatörlerinden Çukurova Holding'e ait Turkcell'in önce hisselerinn bir kısmını alan Rus Altimo,  ve TeliaSonera, Çukurova Holding'i şirketten atmak için bir oyun tertipledi. Bu oyun başarılı olursa ülkemizin yerli sermaye ile yöentilen tek telekominikasyon şirketi de yabancı sermayeye gidecek!

Peki Rus Altimo ve TeliaSonera şirketi nasıl bir oyun ile Çukurova Holding'in başına çorap ördü?

İşte oyunun iç yüzü:

Çukurova Holding ile birlikte hareket ettiği izlenimi yaratan Turkcell ortaklarından Rus Altimo şirketi, Çukurova'ya verdiği krediler ile güven ilişkisi kurdu.

Turkcell için Çukurova Holding Başkanı M. Emin Karamehmet’e 1.7 milyar doları kredi, 1.6 milyar doları da hisse senedine dönüştürülebilir tahvil olmak üzere 3.3 milyar dolar verdi.

1.6 milyar dolar için Turkcell’den yüzde 13.2’lik pay kapan Altimo, yüzde 37 hissesi ile şirketin yönetimi için savaşan TeliaSonera'ya karşı  Çukurova Holding'e destek veriyor görünmüştü.

Oysa durumun bir oyundan ibaret olduğu daha sonra farkedildi. Çukurova Holding'den verdikleri krediyi olmadık bir zamanda geri isteyen dost(!) Rus Altimo Şirketi, Çukurova'nın kendilerinin onayını almadan kredi anlaşmaları yaptığını iddia ederek, İngiltere’nin Virgin adalarındaki mahkemelerde dava açtıklarını kredide kalan bakiyeyi güvence altına almak için bir takım önlemler almaya karar verdiklerini ve ana hedeflerinin paralarını bir an önce geri almak olduğunu bildirdi. ”  Çukurova cephesinden gelen açıklamada şu anda teminatlı kredi altında Alfa’nın talep edebileceği herhangi bir anapara veya faiz borcu bulunmadığı belirtildi. Çukurova, yapılması beklenen en yakın tarihli ödemenin vadesinin ise 25 Kasım 2007 olduğuna dikkat çekti. Asılsız iddiaların hem Turkcell’i hem de Çukurova Grubu’nu zarara uğratabileceğine de dikkat çekilen açıklamada zararın tazmini için uygun hukuk yollarına başvurulacağı belirtildi.


Altimo ile TeliaSonera ne karıştırıyor?

Altimo’nun bu ani çıkışının altında Turkcell’de güç savaşının olduğu, İskandinav TeliaSonera ile Rus Altimo’nun Turkcell’in kontrolü için anlaştığı iddiaları ortaya atıldı. Bu iddiaları iyibilgi için yorumlayan Türk Haber Sen Başkanı İsmail Karadavut, "Turkcell'de Rus mafyasının tarihi oyunlarından biri dönüyor.
TeliaSonera ve  Rus Altimo şirketinin uzun süredir görüşmeler yaptığı duyumunu alıyorduk. Rus şirketi Altimo, öne Çukurova'ya yaklaşarak, güven sağladı, kredi oyunuyla hisse aldı. Sonra olması gereken safa geçti. TeliaSonera ile, Turcell'de darbe planları yapıyorlar."  dedi.

Rus istihbaratı ve telekulak


Rus istihabaratının dünyanın en güçlü istihbarat örgütlerinden biri olduğuna dikkat çeken İsmail Karadavut, "Biliyorsunuz daha önce yabancı sermayeye devredilen Telekom'da ajanlar yakalandı. Hatta Telekom, son günlerde binlerce işçi çıkardı ve çıkaramaya da devam ediyor. Bir ülkenin yatakodası gibi özel olan ve stratejik öneme sahip olan Turk Telekom, özel bir kadrolaşmaya gidiyor. Yeni kadrolarla artık içeri sızan ajanlar rahatlıkla içeride dolaşacak.

Adı Yunanistan'daki telekulak skandalına karışan "gözetleme toplumu" olan İngilizlerin Vodafone'u da Telsim'i aldı! Şimdi sıra yönetimi yerli sermayede olan Turkcell'i kuşatmaya geldi. - Bu apaçık bir kuşatmadır.- Turkcell'in 25 milyona yakın abonesi var. Bu operasyonlar hiç de küçümsenmemeli. Rusya sıcak denizlere inmese de sıcak denizleri arık rahatlıkla dinleyebilecek!" şeklinde konuşuyor.

Yöneticilerin "Her yer zaten uydularla dinleniyor. Telekominikasyonun stretejik önemi kalmadı" açıklamalarını da 'cahillik  ve vurdumduymazlık' olarak niteleyen Karadavut, "Avrupa'da telekominaksyon alanında böyle bir vurdumduymazlığın örneği yok! Güçlü ülkeler haberleşmenin startejik önemini çok iyi biliyorlar. Yöneticiler halkı haberleşme ucuz olacak diye uyuttu. Fakat, Telekom'un devrinden sonra telefon ücretleri yüzde 25 arttı. Bizi inek gibi sağıyorlar" eleştirisini yapıyor.

www.iyibilgi.com



Bu haber 299 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler

    3,656 µs