iyibilgi analiz iyibilgi analiz

En Sıcak Konular

Köşk adaylarının son 'ratingleri'!

0 0 0000 00:00 tsi
Köşk adaylarının son 'ratingleri'! Başbakan kararı üzerine düşüne dursun, adaylar cephelerini pekişirmeyi sürdürüyor. Erdoğan dışındaki Köşk adaylarının “ratingleri” hemen hergün değişiyor… Son durum aşağıdaki gibi. iyibilgi analiz

Abdullah Gül (****):  Erdoğan'dan sonra en güçlü isim. Gül'ün en büyük özelliği grup içinde itiraz edilmeyecek ve büyük ekseriyele destek alacak isim olması. Erdoğan’a “parti içinde en çok kime güvenirsiniz” diye sorulsa, yanıtı Gül olur. Zaten ilk AKP hükümeti başbakanlığı sırasında sadakatini gösterdi. Gül'ün Başbakan olmasını istemeyenler, "60. hükümetin Başbakanı olursa kendi ekibini oluşturur" kaygısı yaşıyorlar.

Bülent Arınç: (**): Erdoğan-Gül ikilisinin aday olmaması durumunda TBMM Başkanı Arınç'ın Cumhurbaşkanlığına aday olacağına kesin gözüyle bakılıyor. Ama bu kendi kararı olur! Vekiller arasında azımsanmayacak ağırlığı bulunan Arınç'a yakın vekiller, "Bülent Bey, Meclis Başkanlığı için de Başbakana rağmen aday oldu. Vekillerin büyük bölümü Arınç'a oy verir" görüşünde. Mesele şu ki, Erdoğan’ın adaylığına şu veya bu nedenle karşı olanların gerekçeleri ayniyle Arınç için de vaki. Bunun için Erdoğan kendi çıkmayı istemezse neden Arınç’ı desteklesin sorusu muallakta.

Abdüllatif Şener (***): Arınç'tan sonra parti içindeki en güçlü isimlerin başında geliyor. Vekiller arasında yapılan "Kimi Cumhurbaşkanı olarak görmek istersiniz" anketinde ilk sırada çıktı. Vekillerin Şener'i çok seviyor. Şener'in avantajlarından biri de CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın ismine sıcak bakması. Vekillere 'Arınç mı Şener mi olsun' sorusu yöneltilmesi halinde Şener'in Arınç'tan daha fazla oy alacağı belirtiliyor.

Vecdi Gönül (***): Erdoğan'ın TBMM Başkanı adayıydı. Ancak Arınç, aday olarak Gönül'ün önünü kesti. Vekiller arasında fazla ağırlığı bulunmayan Gönül, vekillerin üzerinde uzlaşacağı bir isim olarak gösterilmiyor. Öte yandan konu Köşk olduğunda parti içinde bu makamın “şart ve formatına” en yakın isim. İçeriden değil ama dışarıdan destek alır.

Beşir Atalay (*): Gül' e yakınlığıyla biliniyor. Erdoğan’ın saygısını da kazanmış bir isim. Fakat bunlar Köşk için yetmez. Vekillerde de hayli zayıf.
 
Köksal Toptan (*): Partinin yaptırdığı anketlerde Toptan'ın, en büyük dezavantajı AKP'nin çekirdek kadrosundan olmaması gösteriliyor. Aday gösterilmesini halinde milli görüş kökenli vekillerinden oy alamayacağı konuşuluyor. Öte yandan üzerinde herhangi bir spekülasyon bulunmadığı gibi, yüksek devlet ve politika tecrübesi, hukukçu kimliği  Köşk için yeterli.

Nimet Çubukçu (*): Kadın olarak ismi kulislerde dile getiriliyor. Başbakan Erdoğan'a yakın. Fakat milletvekillerinin destek vermesi mucize olur. Kaldı ki kamuoyununu desteğini alıp almayacağı hayli tartışmalı.

Mehmet Aydın (**): Erdoğan tarafından çok sevilen bir isim olduğu gibi AKP’nin saygısına da sahip. Eşinin başı açık olmasıyla öne çıkıyor. Tabanda zayıf. Batı ile ilişkileri iyi. 

Recep Tayyip Erdoğan (-): Tüm bu analizlerden muaf. Çünkü karar verici o. Kendisine ilişkin Köşk’e çıkma kararı alırsa çıkar. Başkasına ilişkin bir karar verirse de bu gerçekleşir.



Bu haber 276 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler

    3,675 µs