En Sıcak Konular

Asıl hedef Martin'di!

0 0 0000 00:00 tsi
Asıl hedef Martin'di! Malatya'da kitapevini basan grubun asıl hedefi Alman kökenli Güney Afrika vatandaşı Martin De Lange olduğu belirlendi. Eski bir polis olan Martin, Emniyet kayıtlarına göre misyonerlik faaliyetlerini yürüten grubun lideri, kitapevinin de sahibi.

2003 yılından bu yana polis takibinde olan Martin'i o gün kitapevine gelmemesi kurtardı.

Malatya'da, kitap evini basan grubun sorgusu devam ederken, asıl hedefin Alman kökenli Güney Afrika vatandaşı Martin De Lange olduğu ortaya çıktı. Kitapevinde çalışan ikisi Türk biri Alman üç kişiyi ellerindeki bıçaklarla saatlerce sorgulayan eylemcilerin, Martin'i uzun süre bekledikleri, ancak o gün bu kişinin kitapevine gelmemesi sonucu canını kurtardığı anlaşıldı.

Malatya Emniyet Müdürlüğü'nün kayıtlarına göre il'de 53 "kilise ev" bulunuyor. Misyonerlik çalışmalarının Malatya'da yoğun bir biçimde yürütüldüğünü belirten yetkililer, bu çalışmkaların içinde Alman ve Güney Afrika vatandaşlarının da bulunduğunu, gizli olarak parasız İncil dağıtıldığını, özellikle üniversite ve lise öğrencilerinden taraftar oluşturmak için her yolun kullanıldığını söylediler.

ESKİ POLİS

Malatya'da misyonerlik faaliyetlerinin 2003 yılında Martin De Lange'nin gelmesi ve Kayra Kitapevini açmasıyla başladığını belirten Emniyet yetkilileri, "Alman uyruklu olan Martin, uzun süre ülkesinde polis olarak çalışmış. Sonra Güney Afrika vatandaşlığına geçmiş. Malatya'ya geldikten kısa bir süre sonra eşini de getirdi. Misyonerlik çalışmalarını aile yürütüyorlar. Yabancı ülkelerden sık sık misafirleri geliyor" dediler.

İKİSİ DE ARTTI

Malatya'da hem misyonerlik faaliyetlerinin hem de cemaat ve tarikatların son yıllarda yoğun bir çalışma içinde olduklarını kaydeden ve konuyu yakından izleyen bir Emniyet yetkilisi, "hem kilise olarak kullanılan ev sayısında, hem de tarikatçı yurtlar, öğrenci evleri sayısında önemli artış oldu" dedi.

"MARTİN'İ BEKLEDİK"

Eski adı Kayra olan yayınevinde çalışan Alman vatandaşı Tilmann Geske ile Türk vatandaşları Necati Aydın ile Uğur Yüksel'i bastıkları kitapevinde sorgulayan, bu arada kitapevinin sahibi Martin De Lange'yi bekleyen sadırganlar, ifadelerinde de "asıl hedefimiz Martin De Lange'ydi. Ancak bir türlü gelmedi" dediler. Daha önce, kitapevine gelip giden ve çalışanlarla arkadaşlık kuran kişilerin, içerde uzun kalmalarının nedeninin de Martin'i beklemekten kaynaklandığı anlaşıldı.

İHBARCI MARTİN Mİ?

Eski polis olduğu için çok dikkatli olan ve gizliliğe büyük önem veren Martin De Lange'nin, zaman zaman yerel basınla da "İncil dağıttığı" iddiaları yüzünden karşı karşıya geldiğini belirten Emniyet yetkilileri, "Martin bizim de takibimiz altındaydı. Martin'in Malatya'ya gelişiyle birlikte burada misyonerlik çalışmaları yoğunluk kazandı" dediler. Kitapevinin basıldığı yolunda Emniyet'e yapılan ihbarın da Martin tarafından yapılmış olabileceği değerlendirildi. Kitapevinin, saldırganların sorguladığı kitapevi çalışanlarının da telefon trafiği mahkeme kararıyla incelemeye alındı.

KIL PAYI KURTULDU "

Asıl hedefimiz Martin'di" diyen saldırganların elinden, o gün işyerine gelmemesiyle kurtulan Martin De Lange'nin, koruma altında tutulduğunu belirten Emniyet yetkilileri, soruşturma aşamasında bu kişinin de ifadesinin alınabileceğini söylediler.


hürriyet



Bu haber 286 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,845 µs