En Sıcak Konular

Hakan Şükür 3 aydır gol orucunda

0 0 0000 00:00 tsi
Türk futbol tarihine damgasını vurarak, gözünü Metin Oktay ve Tanju Çolak'ın gol rekorlarına diken deneyimli futbolcunun lig maçlarında yaklaşık 3 aydır golü yok. 

Galatasaray'ın milli futbolcusu Hakan Şükür, lig maçlarında uzun süredir gole hasret kaldı.
Türk futbol tarihine damgasını vurarak, gözünü Metin Oktay ve Tanju Çolak'ın gol rekorlarına diken deneyimli futbolcunun lig maçlarında yaklaşık 3 aydır golü yok.

Turkcell Süper Lig'deki son golünü 27 Ocak'ta, sarı-kırmızılı takımın cezası nedeniyle Ali Sami Yen Stadı'nda seyircisiz oynanan ve 2-0 biten maçta 44. dakikada Ankaraspor'a atan Hakan Şükür, kendisini, Metin Oktay'a ait, Galatasaray formasıyla en çok gol atan futbolcu rekoruna taşıyacak golü bir türlü filelere gönderemedi.

BU SEZON LİGDE SADECE 4 GOLÜ VAR

38 yıllık rekoru eline geçirmek için gün sayan Hakan Şükür'ün bu sezon 20 lig maçında sadece 4 golü bulunuyor.

Deneyimli futbolcu, ligdeki 4 golünü de kafayla filelere gönderdi. Hakan, sezonun ilk yarısında Trabzonspor'a deplasmanda, Gençlerbirliği ve Sakaryaspor'a da Ali Sami Yen Stadı'nda birer gol atarken, ikinci yarıdaki tek golünü, 18. haftada Mecidiyeköy'deki Ankaraspor maçında filelere gönderdi.

Ligdeki son golünü 82 gün önce atan Hakan Şükür, ayrıca, 12 sezonluk Galatasaray kariyerinde lig maçlarında gol açısından en başarısız dönemini geçiriyor.

ÖNCE METİN OKTAY, SONRA TANJU ÇOLAK

(A) Milli Futbol Takımı ve Galatasaray formaları altında pek çok başarılara imza atan 36 yaşındaki deneyimli futbolcu, Türkiye'deki kariyeri boyunca lig maçlarında 217'si Galatasaray forması altında olmak üzere toplam 238 gol attı.

Hakan Şükür, 1 gol daha atarsa, halen Metin Oktay ile paylaştığı, Galatasaray forması altında lig maçlarında en çok gol atan futbolcu rekorunu eline geçirecek.
1 Eylül 1971 doğumlu Hakan Şükür, atacağı ilk golle, Galatasaray'ın efsanevi futbolcusu, ''Taçsız Kral'' lakaplı Metin Oktay'ın 38 yıllık rekorunu kıracak.
Metin Oktay, Galatasaray'da 1959 ile 1969 yılları arasında 252 maçta forma giyerek, toplam 217 gole imza atmıştı.

Milli futbolcu ayrıca, 3 gol daha bulması halinde Tanju Çolak'ı geride bırakarak, lig tarihinin en çok gol atan futbolcusu rekorunu kıracak.
Lig kariyeri boyunca Sakaryaspor'da 10, Bursaspor'da 11, Galatasaray'da da 217 gol atan Hakan Şükür, gözünü, 240 golle Tanju Çolak'a ait, lig tarihinin en çok gol atan oyuncusu unvanına çevirecek.

Hakan Şükür, 3 gol daha atması halinde, 1982 ile 1993 yılları arasında Samsunspor, Galatasaray ve Fenerbahçe formalarıyla toplam 276 maçta 240 gol atan Tanju Çolak'a ait 14 yıllık rekoru eline geçirecek.

Milliyet

 



Bu haber 359 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,745 µs