En Sıcak Konular

"Darbe yapmadık tehdit aldık"

0 0 0000 00:00 tsi
Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Özden Örnek, "Tanımadığımız kişiler, darbe yapmadığımız için bize tehdit mektupları gönderdi." dedi. İşte o ilginç açıklama...

Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Özden Örnek, "Tanımadığımız kişiler, darbe yapmadığımız için bize tehdit mektupları gönderdi." dedi.

Eski spor spikeri üniversitede darbe çağrısı yaptı

Örnek, kendisine ait olduğu öne sürülen günlükleri yayınlayan Nokta Dergisi'ne noter kanalıyla cevap gönderdi. Polis baskınından sonra ilk sayısı piyasaya çıkan dergi, Örnek'in açıklamasının tam metnini yayınladı. Günlükleri yalanlayan emekli Oramiral, "Bizler o günün komutanları, benzer suçlamalarla görev başındayken birçok kez karşılaştık. Tanımadığımız kişiler darbe yapmadığımız için bize tehdit mektupları gönderirken, diğer bir kısmı da darbe teşebbüsü içinde olduğumuzu öne sürerek tehdide yeltendiler." savunmasını yaptı. emekli Oramiral Örnek, günlüklerin yayınlanmasının ardından da tehdit aldığını bildirdi.

Gerçekte var olmayan, hiç tutulmamış bir günlükten söz edilerek kişilik haklarına saldırıldığını savunan Özden Örnek, şöyle dedi: "Benim yazılı, basılmış, hatta tutulmuş bir günlüğüm yoktur. Bu iddiayla yayınlanan yazıların tamamı sahtedir."

Günlük değil, hatırat tuttum

1957 senesinden başlayarak gemi komutanlığının sona erdiği 1981'e kadar siyasi içeriği olmayan hatırat tuttuğunu kaydeden Örnek, bunun dışında günlük tutmadığını tekrarladı. Faaliyet programlarını ve yazdığı bilgisayar kayıtlarını sildiğini de vurguladı. Komutanların zaman zaman bir araya gelerek ülkedeki gelişmeleri değerlendirdiğini kaydeden emekli Komutan, bunun düşünce alışverişinde bulunmaktan başka bir şey olmadığını ve pozisyonları gereği son derece normal olduğunu savundu. Bu görüşmelere esrarengiz bir hava katılarak komplo teorileri oluşturulduğunu iddia eden Örnek, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) kamuoyuna açık günlük faaliyet takviminin, dönemin medya gündeminden faydalanılarak günlük haline getirildiğini söyledi. Örnek, TSK'nın bir darbe hazırlığı içinde olduğu izlenimi uyandırılması ve komuta kademesinin birbirine düşmüş gibi gösterilmesinden de yakındı.

Hilmi Özkök'ün yanında yer aldım

Kuvvet komutanları ile hiçbir zaman fikir ayrılığına düşmediklerini iddia eden emekli Oramiral, söz konusu günlükte kendisini en fazla rencide eden suçlamalardan birinin dönemin Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök'e karşı takındığı öne sürülen tavır olduğunu belirtti. Bu tür iddiaların gerçek dışı olduğunu vurgulayarak, "Komutanlık yaptığım iki yıl boyunca daima yanında yer aldım, destek verdim ve kendisinden daima destek aldım." ifadesine yer verdi. Örnek, yayınlanan yazılarda kendisinin Atatürkçü düşünce karşıtı gibi gösterilmesinden de şikâyet etti.

ZAMAN 



Bu haber 220 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,832 µs