En Sıcak Konular

Kutsal toprakların yeni silahı hip hop

0 0 0000 00:00 tsi
Kutsal toprakların yeni silahı hip hop Filistin direnişi için rap yapan Boykut, "Yahudilere değil Siyonizm'e karşıyım" diyor. Tevrat ve Talmud'u rap'e döken Araba ise Filistin devleti kurulmasına karşı çıkıyor.

Biri 'insanları Tanrı'ya daha yakınlaştırma' amacındaki dindar bir İsrailli Yahudi, diğeri İsrail işgaline karşı çıkan bir Filistinli. Ortak yanları ise rap. İsrailli Amnon Araba ya da sahne adıyla Jew da Maccabi ile Boykut lakaplı Filistinli Ced Abbas, bu farklı mücadeleleri için hip hop ve rap müziğini bir silah olarak görüyor.
30 yaşındaki Araba, bir yaşındayken ailesiyle göç ettiği ABD'nin Miami kentinde büyümüş. İlk şarkıları uyuşturucu ile Miami plajlarının çılgın partilerine dair olsa da, Yahudi bir kızla evlendikten sonra 'dini mirasını' keşfetmiş. Yedi ay önce Tel Aviv'e dönen Araba, dini eğitim alırken, rap tutkusu baki kalmış. Artık 'Tanrı' için rap yapan Araba, "Müziğim Tanrı'ya nasıl yakınlaşılacağını öğretiyor. Dünya değişip daha dindarlaşacak. Gelecekte hakikatı göreceğiz. Şimdi her şey yalan." Filistin devletine de sonuna dek karşı: "Tevrat, bu toprakların bizim olduğunu söylüyor. Vaat edilmiş topraklarda Filistin devleti kurulmasını istemiyorum. Ama belki Ürdün'de olabilir. Ne zaman toprak versek, Yahudi kanı döküldü."


'Rap direniş aracı'

20 yaşındaki Boykut ise 'Ramallah Underground' adlı grubuyla yaptığı şarkılarla İsrail işgaline karşı isyanı öğütlüyor. Washington'da iki yıl müzik eğitimi alan Boykut, 'İsrail'e karşı uluslararası ekonomik boykot' çağrısı yaptığı 'direniş rap'ini' şöyle anlatıyor: "Dünya para etrafında dönüyor. Bir şeyleri havaya uçurmaya gerek yok. Başka yollarla direnebiliriz. Rap aynı zamanda direniş aracı. Her gün gördüklerimle ilgili rap yapıyorum, güvenlik duvarı, ev yıkımları, kontrol noktaları ve işgal..."


radikal



Bu haber 194 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    12,238 µs