En Sıcak Konular

Kuzu'ya yumurtalı saldırıda ilginç detay

14 Aralık 2010 15:15 tsi
Burhan Kuzu'ya SBF'deki konferansta yumurtalı saldırının detayları ortaya çıkmaya başladı.

İlk inceleme sonuçlarına göre konferansın yapılacağı salonun son anda değiştirildiği öğrenildi. Etkinliğin, fakülte idaresinin kararıyla Emniyet'in güvenlik kontrolünden geçirdiği salon yerine güvenlik zafiyeti olan başka bir salonda gerçekleştirildiği ortaya çıktı.

SBF'de 8 Aralık günü yaşanan olay sonrasıAnkaraCumhuriyet Savcılığı soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında yapılan ilk inceleme,İstanbulDolmabahçe ve SBF'deki olayları aynı grubun çıkardığını gösterdi. Ankara'dan İstanbul'a Başbakan R. Tayyip Erdoğan'ın rektörlerle buluşmasını protesto için gelenODTÜöğrencisi Ö.Ç.E. ile Ankara Üniversitesi öğrencisi O.G.'nin, bu olaydan 4 gün sonra Siyasal Bilgiler'e geldikleri ve Burhan Kuzu'ya yumurtalı saldırı eylemini düzenleyen 10 kişilik grubun içinde yer aldıkları tespit edildi.

Ön soruşturmaya göre, 8 Aralık günü 12.00-16.30 saatleri arasında Mülkiye Sosyal Araştırma Topluluğu adına AÜ SBF öğrencisi Oğuzhan Kılıç tarafından 'Türkiye'de Anayasa Sorunu', konulu SBF Aziz Köklü Salonu'nda yapılacak toplantıya Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı Kuzu ileCHPGenel Sekreteri Süheyl Batum davet edildi. Toplantıdan 1 gün önce Burhan Kuzu, Ankara Emniyeti Güvenlik Şube Müdürlüğü tarafından yaşanabilecekler hakkında bilgilendirildi. Emniyet, Kuzu'ya, tüm tedbirlerin alınması halinde bile yaşanabileceklerin önlenemeyeceği yönünde telefonla bilgi iletti. Ancak Kuzu, toplantıya katılacağını bildirdi. Toplantının kesinleşmesi üzerine emniyet, toplantının başlama saatinden 2 saat önce SBF'nin bulunduğu Cebeci Kampüsü'ne çevik kuvvet ve çok sayıda polis ekibi gönderildi. Emniyet birimleri konferansın gerçekleşeceği Siyasal Bilgiler Fakültesi sekreter yardımcısı Ali Başeğmez ile fakültede bir toplantı yaptı, yumurtalı saldırı olabileceği yönünde endişelerini aktardı ve mümkünse etkinliğin iptalini istedi. Fakülte sekreteryası Başeğmez ise sorumluluğu konferansın düzenleyicisi öğrenci Oğuzhan Kılıç'a attı. Oğuzhan Kılıç da iptalin söz konusu olmadığını yetkililere aktardı.

Emniyet birimleri ayrıca konferansın gerçekleşeceği Aziz Köklü Salonu'nda güvenlik için arama yapmak ve kampüs içinde gerekli tedbirleri almak için rektörlükten talepte bulundu. Emniyetin talebine verilen cevap, rektör yardımcısı Nilgün Halloran imzasıyla toplantı saatine 1 saat 20 dakika kala emniyete ulaştı. Rektörlüğün izni ile kampüse giren polis, Aziz Köklü Salonu'nda keşif ve tedbir planlamasını yaptı. Ancak fakülte idaresi, son anda salon değişikliği yaparak etkinliğin sınıfların bulunduğu konferans salonunda yapılmasına karar verdi. Polis, ders yapılması nedeniyle gösterilen salonda inceleme yapamadı. Dersin bitmesiyle boşaltılan salona giren polis, salonun çok dar olduğunu, tedbirlerin yetersiz kalacağını hem toplantıyı düzenleyenlere hem okul yönetimine bildirdi. Ankara Emniyeti Güvenlik Şube Müdürlüğü tarafından toplantıya 10 dakika kala salonun yetersizliği fakülte Dekanı Celal Göle ve yardımcılarına durum iletildi. Buna rağmen 400 kişilik salona 600 kişinin girişine izin verildi. Türkiye'yi geren olaylar işte bu gelişmeden sonra yaşandı.

CİHAN




Bu haber 701 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,672 µs