En Sıcak Konular

Balyoz davasında flaş gelişme

14 Aralık 2010 15:12 tsi
'Balyoz Planı' davasına bakacak Zafer Başkurt, geçici yetkiyle Gebze'de görevlendirildi...

"Balyoz Planı" davasına bakacak olan İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Zafer Başkurt ile "Hrant Dink cinayeti davası"nın görüldüğü 14. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Erkan Canak, geçici yetkiyle Gebze ve Sakarya'da görevlendirildi.

Alınan bilgiye göre, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, bazı hakimlerin geçici yetkiyle görev yerlerinde değişikliğe gitti. Bu kapsamda, "Balyoz Planı" davasına bakacak olan İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Zafer Başkurt Gebze'de, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Erkan Canak da Sakarya'da geçici yetkiyle görevlendirildi. (AA)

TEKNİK TAKİBE YAKALANMIŞLARDI

HSYK kararı ile görev yerleri geçici olarak değiştirilen iki hakim kamuoyu tarafından yakından tanınan isimler. Ergenekon soruşturmasını da yürüten özel yetkili cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz tarafından, eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay ile bir grup avukat hakkında yürütülen `Adil yargılamayı etkileme` soruşturması kapsamında bazı mahkeme başkanları da teknik takibe takılmıştı. Oktay ve tutuklandıktan sonra itiraz üzerine serbest bırakılan bazı avukatlarla İstanbul`daki  bazı Ağır Ceza Mahkemesi başkanlarının görüşme yaptıkları tespit edilmişti.  Bu mahkeme başkanları arasında  10. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Zafer Başkurt ile "Hrant Dink cinayeti davası"nın da görüldüğü 14. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Erkan Canak'ın da isimleri geçiyordu. Mahkeme başkanları hakkında bu süreçte elde edilen tutanakların yasa gereği rutin olarak Adalet Bakanlığı`na gönderilmişti.

ADALET BAKANLIĞI SORUŞTURMA BAŞLATMIŞTI

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Başkanı Zafer Başkurt hakkında, uyuşturucu davası sanığı Abdulkadir Soybay'ı beraat ettirdiği iddiasıyla soruşturma başlatılmıştı. Hâkim Başkurt'un ismi bir fuhuş operasyonu sonrasında da gündeme gelmişti.  Milliyet Gazetesi'ndeki habere göre, yurdışından getirdiği kadınlara zorla fuhuş yaptırdığı belirtilen Vlademir Rizynk'in yönettiği fuhuş çetesiyle irtibatlı oldukları gerekçesiyle Beyoğlu, Şişli ve eski DGM hâkim ve savcılarının da aralarında bulunduğu birçok görevli hakkında inceleme başlatılmıştı.  Bir emniyet amiri ile 7 polisin de yargılandığı dava kapsamında, fuhuş yapan kadınlarla ilişkisi olduğu ileri sürülen hâkim Başkurt'un Adalet Bakanlığı müffetişlerince ifadesi alınmıştı.

HABERAL BİR TEK O'NA DAVA AÇMAMIŞTI

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan Prof. Dr. Mehmet Haberal, tahliye etmedikleri gerekçesiyle davanın hakimlerine dava açmış ve tazminat kazanmıştı. Haberal'ın tazminat davası açmadığı tek hakim ise Zafer Başkurt'tu.

DURSUN ÇİÇEK'E TAHLİYE İSTEYEN HAKİM

Erkan Canak ismi, Millete Kirli Tezgâh planının altında imzası bulunan Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek`le ilgili soruşturmada gündeme gelmişti. Canak, tutuklanan Çiçek`in tahliyesi yönünde oy kullanmıştı. 1 Temmuz 2009 tarihinde gerçekleşen tahliye 2`ye karşı 1 oy ile gerçekleşmişti. Ayrıca Canak`ın Ergenekon sanıklarından Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu`nun avukatı Metin Çetinbaş ile geçmişte birlikte görev yaptığı iddia edilmişti. Vakit Gazetesi`nden Hasan Karakaya, 3 Temmuz 2009 tarihli yazısında, Metin Çetinbaş`ın İstanbul 6 No`lu Devlet Güvenlik Mahkemesi`nde başkan iken Erkan Canak`ın aynı heyette üye olarak görev aldığını belirtmişti.



Bu haber 658 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,067 µs