En Sıcak Konular

IMF'ye "güle güle"!

0 0 0000 00:00 tsi
IMF'ye Venezüella Dünya Bankası  ve IMF'ye, Ekvador IMF'ye borçlarını bitirdiğini duyurdu. Maliye Bakanı Cabezas "Artık tam bağımsızlıktan söz edebiliriz"; Ekvador Başkanı Correa "IMF'nin adını duymak istemiyoruz" dedi. Arjantin'in de IMF'yle borçl

Venezüella Maliye Bakanı Rodrigo Cabezas, Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankası'yla (DB) borçluluk ilişkisinin sona erdiğini açıkladı; "IMF ve Dünya Bankası'na sesleniyorum. Artık bitti!" dedi.

Ekvador Devlet Başkanı Rafael Correa, ülkesinin de diğer bazı Güney Amerika ülkeleri gibi IMF'yle olan borçluluk ilişkisinin sona erdiğini açıkladı.

Venezüella Devlet Başkanı Hugo Chavez, geçen hafta cuma televizyonda yaptığı konuşmada, 1998'de 3 milyar dolar civarında olan borcun, son ödemeyle tamamen bittiğini, ülkenin ne IMF'ye ne de DB'ye borcu kaldığını açıklamıştı.

Latin Amerika ülkelerinden Arjantin'in de IMF'ye borcu bulunmuyor.

Correa: Dünya Bankası temsilcisi şantaj yaptı

"9 milyar dolar ödedik ve artık IMF'nin adını bile duymak istemiyoruz" diyen Correa kendisi 2005'te Ekonomi Bakanı'yken Quito'daki Dünya Bankası temsilcisinin kendisine 100 milyon dolarlık bono teklif ederek şantaj yaptığını söyledi ve bu kişinin ülkeden ihraç edileceğini açıkladı.

Correa, Dünya Bankası'nın önceki Devlet Başkanı Alfredo Palacio zamanında onaylanmış bir krediyi de petrolle ilgili reformlara misilleme olarak geri çektiğini hatırlatarak, hükümetinin ekonomik bağımlılığı yok etmek için savaştığını söyledi ve bu amaçla uluslararası finans kuruluşlarıyla olan borçluluklarının sona erdirileceğini ifade etti.

Cabezas: Artık tam bağımsızlıktan söz edebiliriz

Bakan Cabezas, Venezuela'nın attığı bu son adımın, Latin Amerika için önemli bir örnek teşkil ettiğini ve artık tam bağımsızlıktan bahsedebileceklerini söyledi. Bakan, sonraki aşamanın, halkın kalkınma projeleri için talep edeceği mali kaynakları yaratacak ulusal kurumların oluşturulması olduğunu sözlerine ekledi.

BİA Haber Merkezi



Bu haber 231 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,841 µs