En Sıcak Konular

YÖK protestocularına ceza yağdı

0 0 0000 00:00 tsi
Ankara'da 2005 yılında YÖK'ün kuruluş yıldönümü protestosunda Kurtuluş Parkı'nda çıkan olaylar ilgili 40 eylemcinin yargılandığı davada karar çıktı. 

Mahkeme iki eylemciye 10'ar yıl, 6 eylemciye 2.5 yıl, 20 eylemciye 1'er yıl 8'şer ay hapis cezası verirken bir eylemci ise beraat etti.

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü karar duruşmasına tutuklu sanıklar Cihan Çınkı, Engin Aslan ve başka suçtan tutuklu bulunan Mustafa Doğru ile sanık avukatları katıldı. Cumhuriyet Savcısı daha önce verdiği mütalaasını tekrarlayarak sanıkların mütalaa yönünde cezalandırılmalarını talep etti. Duruşmada sanık ve sanık avukatları esas hakkında yaptıkları savunmalarında mahkemeden beraat talebinde bulundu. Mahkeme karar için ara verdi.

Akşam saatlerinde kararını açıklayan mahkeme,
sanıklar Engin Aslan ve Cihan Çıkıcı hakkında 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun örgüt üyeliğini düzenleyen 314/3 yollamasıyla 220/7 ve TEM Yasası'nın ceza artırımını öngören 5. maddesi, indirim hükmünü içeren 62. maddesi ve patlayıcı madde bulundurmak suçunu düzenleyen 174/1 maddesi uyarınca 10'ar yıl hapis ve bin 500 YTL adli para cezası verdi.

Mahkeme, aralarında profesyonel eylemci Nurgül Acar, Serkan Onur Yılmaz, İlker Doğan, Didem Akman, Hasan Selim Gönen, Hasibe Çoban hakkında örgüt propagandası yapmak ve sanıkların kasıtların yoğunluğu ve sürekliliği, kamunun gördüğü zarar ve meydana gelen tehlike gözönüne alarak 2.5 yıl ağır hapis cezası verirken; sanıklar Ender Aldanmaz, İlhan Kaya, Tufan Bakır, Harika Yılmaz, Funda Avcı, Sema, Üstünalan, Seçkin Aksoy, Yiğitcan Bakır, Mesut Aydın, Özgür Ertürk, İlker Ekiz, Özgür Başkaya, Ziyahan Albeniz, Yıldız Yılmaz, Eylem Selim Mumcu, Erhan Yavuz, Binnaz Takak, Ayfer Uyanık, Celal Derviş, Abdullah Özgün, Kemal Çete, Ömer Deniz, Selman Çiçek, Sedat Karakaş, Hakan Kanat, Gökhan Aktaş, Volkan Alkış, Özkan Kaya, Mustafa Doğru, Ekrem Kurtuluş, Erhan Gümüşbaş'ı ise yine aynı suçlardan 1'er yıl 8'er ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, sanık Barış Onay hakkında ise yeterli ve inandırıcı delil bulunmadığından beraat kararı verdi.
 



Bu haber 391 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,419 µs