En Sıcak Konular

İzmir İl başkanı ve teşkilatın istifası istendi

13 Aralık 2010 15:17 tsi
AK Parti Genel Merkezi, referandumdan önce, "İzmir'de sonuç yüzde 50'nin altında olursa istifa ederim." diyen İl Başkanı Ömür Kabak ile asil ve yedek yaklaşık 100 üyenin istifasını istedi.

Teşkilatlardan sorumluAK PartiGenel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, geçen cuma İl Başkanı Kabak'tan, bugün de bütün asil ve yedek üyeleriyle birlikte Kemalpaşa İlçe Teşkilatı'ndan istifalarını aldı. Yeni yapılanma tamamlanıncaya kadar partininİzmirİl Başkanlığı'nı, eski başkan olan İl Hakem Heyeti Başkanı Ali Aşlık yürütecek.

Parti il binasında bir basın toplantısı düzenleyen Ömür Kabak, referandumdan önce verdiği sözü hatırlatarak, "Referandumun yapıldığı 12 Eylül'ün gecesi, Genel Başkan Yardımcısı Erdem'e istifamı sunmuştum." dedi. Erdem'in de değerlendirme yapacaklarını söylediğini ifade eden Kabak, bu süreçte genel merkeze kendisiyle ilgili bazı iddiaların gittiğinin açıkladı. Kabak, "İstifamın beklendiği ve kabul edildiği söylendi fakat bunun sebebinin referandumda önce söylediklerim mi yoksa iddialar mı olduğu açılanmadı. Yeniden değerlendirme yapılacağı söylendi ama kendi adıma sevinçliyim. Bir rahatlama hissediyorum. Referandumla ilgili sözümü görünüşte de olsa tutamamak beni acıtıyordu." şeklinde konuştu.

İstifasının partiyle bağlantılarını koparmayacağını, aksine kuvvetlendirerek devam ettireceğini kaydeden Ömür Kabak, bundan sonra bağlılığının sade bir üye olarak ve aynı kararlılıkla süreceğini belirtti. İzmir'de 18 ay il başkanlığı yaptığını hatırlatan Kabak, geriye dönüp baktığımda en ufak bir pişmanlık duymadığının altını çizdi. Referandumdan önceki sözlerini bugün de söyleyebileceğini vurgulayan Kabak, hakkındaki iddiaların hiçbirinin, genel merkezin nezaketi açısından kendisine sorulmadığını söyledi. Bu konuda bir açıklama da yapılmadığını ifade eden Kabak, il yönetimiyle birlikte yedek üyelerin de istifa ettiğini hatırlattı. En ufak bir kırgınlığının söz konusu olmadığını belirten Ömür Kabak, "Referandumda, İzmir'de uzak duran insanımızın AK Parti'ye yakınlaştını gördüm. Yerel seçimlerden umutluyum." dedi.

Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem ise halk oylamasından önce İl Başkanı Ömür Kabak'ın bir istifadan bahsettiğini, sonra da bir türlü gündemden düşmediğini açıkladı. Genel merkez olarak değerlendirmeler yaptıklarını belirten Erdem, "Ya Ömür beyle devam edecektik, ya yönetimin istifasını alıp Ömür beye tekrar görev verecektik ya da bunu fırsata dönüştürüp yeni bir yapılanmaya gidecektik. İl başkanımızla da paylaştık, böyle bir kararın İzmir için doğru olacağını ilettik. İl yönetimiyle paylaştık. Tek tek görüşüyoruz. Bu çerçevede il başkanı tespit edeceğiz, sonra yeniden yapılanmaya gidiyoruz. Kırgınlık, küskünlük yok. Bundan partimiz ve ülkemiz kazançlı çıkacak." diye konuştu. Erdem, Kemalpaşa İlçe Teşkilatı'nın da istifasını istediklerini, orada da yeni yapılanmaya gideceklerini açıkladı.

 

 



Bu haber 588 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,967 µs