En Sıcak Konular

Barzani Türkiye'yle savaş istiyor

0 0 0000 00:00 tsi
Barzani Türkiye'yle savaş istiyor Amerikalı muhafazakarlar: "Mesut Barzani bir çılgın değil. Bir planı var ve Türkiye’yle en kısa zamanda bir savaş istiyor"

Amerikalı muhafazakarların internet sitesinde Scott Sullivan imzasıyla yayınlanan bir makalede, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Lideri Mesut Barzani’nin bir çılgın olmadığı, bir planı bulunduğunu ve Türkiye’yle en kısa zamanda bir savaş istediği iddia edildi.

Amerikalı muhafazakarların internet sitesinde yayınlanan bir makalede, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Lideri Mesut Barzani’nin bir çılgın olmadığı, bir planı bulunduğunu ve Türkiye’yle en kısa zamanda bir savaş istediği iddia edildi.

Amerika’da Neo-Con olarak da anılan ve Irak Savaşı’nın mimarı olarak kabul edilen muhafazakarların etkin yayın organı Conservative Voice sitesinde yayınlanan bir makalede, Barzani’nin bir planı olduğu öne sürüldü. Scott Sullivan imzalı makalede ABD Dışişleri Bakanlığı’nın, Mesut Barzani’nin Türkiye’ye saldırı gibi olan son sözlerini “Tehlikeli, provokatif ve yardımı olmayan” şeklinde nitelendirdiği belirtildi.

“BARZANİ SUYA YANAN BENZİN DÖKÜYOR”

Barzani’nin ABD Dışişleri Bakanlığı’nı “budala” gibi gösterdiği ifade edilen makalede, Amerikan Dışişleri’nin Türkiye ile Irak Kürt Bölgesel Yönetimi ilişkilerinde suların durulması için çalıştığı oysa Barzani’nin bu sulara yanan benzin döktüğü değerlendirmesi yapıldı.
 
“(Barzani) Türkiye’yle savaş istiyor ve bunu hemen istiyor” iddiasının yer aldığı makalede, Barzani’nin bir çılgın olmadığı ve bir planı bulunduğu öne sürüldü.
İlk olarak Barzani’nin Türkiye’ye saldırarak ana Kürt rakibi Celal Talabani’yi dışlamak istediği savunulan makalede, “Barzani’nin militan milliyetçi askeri taktikleri” yüzünden Talabani’nin gücünün azaldığı ifade edildi. Talabani’nin görece olarak daha ılımlı olduğu belirtilen makalede, halen Irak Cumhurbaşkanlığı görevinde bulunan Talabani’nin Kürtlerin bağımsızlığına karşı çıktığı kaydedildi.

“AMERİKA’NIN DESTEĞİ BARZANİ’Yİ CEZASIZ BIRAKIR”

Barzani’nin ikinci olarak Amerikan ordusunun müttefikliğini maksimize etmek istediği belirtilen makalede, “Amerikan ordusunun desteğiyle Barzani Türkiye’yi cezasız bir biçimde tehdit edebilir” denildi.
 
İran Devlet Başkanı Mahmud Ahmedinejat’ın Barzani’nin hem Türkiye hem de ABD için sorun yaratmasını istediği öne sürülen haberde, Barzani’nin Irak’ı da zor durumda bıraktığı kaydedildi. Makalede, “Irak ve Amerikan güçleri Bill Clinton’un önerdiği gibi ‘Kürdistan’ı koruyacak mı? Eğer korurlarsa bu Barzani için dev bir siyasi zafer olur. Eğer korumazsa Barzani, ABD ve Irak’tan bağımsızlığın peşinden gitmek için yeşil ışık almış olur” yorumu yapıldı.
 
“TÜRKİYE’Yİ PROVOKE ETMEYE ÇALIŞIYOR”

Mesut Barzani’nin Türkiye’ye göz dağı vererek sınır ötesi operasyon gibi “aptalca” bir hamle yapması için provoke ettiği de iddia edilen makalede, Iraklı Kürt liderin ayrıca PKK’yı cesaretlendirerek Türkiye içinde saldırılarını arttırmasını istediği öne sürüldü. Makalede bütün bu etmenlerin içinde en önemlisinin, Barzani’nin Kerkük’te referandum isteği olduğu ifade edildi.

Geride bir tek sorunun kaldığı değerlendirmesi yapılan makalede bunun da “Amerika gerçekten Mesut Barzani’nin Irak ve Orta Doğu’nun kaderini belirlemesini istiyor mu” sorusu olduğu kaydedildi.

Makalenin yazarı Scott Sullivan daha önce de aynı sitede yazdığı bir başka makalede, Irak’ın dağılmasını önlemek için Kerkük ve Basra’ya Türk askerinin gönderilmesi gerektiğini savunmuştu.
 
aktifhaber



Bu haber 226 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    46,402 µs