En Sıcak Konular

Büyükanıt: Mesajlar yerine ulaştı

0 0 0000 00:00 tsi
Büyükanıt: Mesajlar yerine ulaştı Meclis Başkanı Arınç, Başbakan Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Büyükanıt'ı Çankaya Köşkü'nde buluşturan törende ilginç diyaloglar yaşandı. Genelkurmay Başkanı Büyükanıt "Verdiğim mesajları algılamayanların bir algı sorunu vardır" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Köşkü içerisinde restorasyon çalışmaları tamamlanan Atatürk Müze Köşkü'nün açılışı yapıldı. Açılış töreninde devlet protokolü tam takım oradaydı. Cumhurbaşkanı Sezer'in  himayesinde yapılan açılışa, Meclis Başkanı Bülent Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt, YÖK Başkanı, yüksek yargı organlarının başkanları da katıldı.

Açılışta, ayaküstü sohbet başlayınca ilgi odağı Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt oldu. Büyükanıt'a gazeteciler, "Basın brifinginde verdiğiniz mesajlar yerine ulaştı mı?" diye sordu. Büyükanıt şu karşılığı verdi:

"Hassas bir dönemden geçiyoruz. Benim verdiğim mesajların toplumun bütün kesimlerine ulaştığına inanıyorum. Eğer (mesajlar ulaşmadı) diyen varsa, bunların algılama sorunu vardır diye düşünürüm."

Açılış töreninde, gazeteciler Cumhurubaşkanı Sezer ile de sohbet etme fırsatı buldular. Gazetecilerin, cumhurbaşkanlığı seçimleri için Meclis'te 367 milletvekilinin bulunması şartı ile ilgili bir soruya Sezer, bu sayının aranıp aranmaması gerektiği konusunu bilmediğini söyledi. Gazetecilerin, "Ama efendim Anayasa Mahkemesi Başkanlığı yaptınız?" hatırlatması üzerine Sezer, "O zaman biliyordum, ama şimdi Cumhurbaşkanıyım bilmiyorum" dedi.

Adaylık süreci ve adayların kimler olabileceği sorusuna Sezer, "Dur bakalım 26 Nisan'a kadar bekleyelim. Adaylar belli olsun" cevabını verdi.

Gazetecilerin, Çankaya seçim sürecinde basının tavrını nasıl buldukları sorusuna Sezer, şu karşılığı verdi:

"Basını kötü buluyorum. Hayretle izliyorum. Basın Türkiye'yi kötü yöne taşıyor."

Cumhurbaşkanı Sezer, emeklilik günlerine ilişkin soru üzerine de "Mümkün oldukça Beşiktaş'ın maçlarını izliyeceğim" dedi.

Gazeteciler ile Sezer arasındaki maç sohbeti, Sakarya-Beşiktaş maçına kaydı. Sezer, "Maç 1-0 iken bıraktım, o zaman bu maç 1-1 biter diye söylemiştim" dedi.

haber7



Bu haber 287 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,733 µs