En Sıcak Konular

Çikolata öpüşmekten daha iyiymiş! Yalan!

0 0 0000 00:00 tsi
Çikolata öpüşmekten daha iyiymiş! Yalan! Uzmanlar tarafından uyuşturucu olduğu açıklanan şekerin propagandası "bilimsel araştırma" adı altında yapılıyor. Nedense bu bilimsel araştırmalarda şekerli yiyecekler hep cinsellikle ölçülüyor. Yeni bilimsel araştırma (!) ise bakın bize ne diyor: "Çiko

Dilde eriyen çikolatanın, öpüşmekten daha fazla heyecan verdiği öne sürüldü. İngiltere'de yapılan araştırmada, 20'li yaşlardaki bir grup çiftten önce çikolata yemeleri, sonra da öpüşmeleri istendi. Bu sırada deneklerin kalp atışı ve beyin dalgaları gözlendi. Araştırmacılara göre ağızda eriyen çikolata beyinde daha büyük ve uzun süren dalgalanmaya yol açtı; kalp atışları ikiye katlandı. Mind Lab laboratuarından Doktor David Lewis "Çikolatanın açık farkla kazandığına şüphe yok. Gördüğümüz kadarıyla etkisi bazen en ateşli öpüşmeden dört kat daha fazla sürebiliyor" diye konuştu.

Böyle bir farkı kesinlikle beklemediklerini söyleyen Doktor Lewis'e göre çikolatanın etkili olması, bu deneyde dilde eritilmesinden kaynaklanıyor olabilir.
Araştırmada kadınlarla erkekler arasında fark görülmedi. Deneyin yapıldığı Mind Lab laboratuarları gıda endüstrisinin bağışlarıyla faaliyetlerini sürdürüyor. Şirketler belli çalışmalara değil, genel olarak laboratuara katkıda bulunuyor. Bu çalışmada da Cadbury şirketinin çikolataları kullanıldı.

Haberi isterseniz tekrar okuyalım, anlamlı sorular eşliğinde...

Araştırmayı kim yapıyor?

* Çalışmalarını sürdürmek için gıda şirketlerinden para almak zorunda olan bir laboratuar

Araştırmayı kim yaptırıyor?

* Bir çikolata firması

Araştırmanın konusu ne?

* Araştırmayı yapan koskoca biliminsanları, uyuşturucu olan şekerin deposu olan çikolatanın öpüşmekten daha iyi olup olmadığını araştırıyor. 

Araştırmayı neden yapıyorlar?

Belli değil...

Araştırmanın yöntemi ne?

* İnsanlar, hiç bir duygulanım olmaksızın "laboratuar ortamında" gözaltında parayla öpüştürülüyor. Sonrasında denekler çikolata yiyor.

Araştırmanın bilimsel değeri, canlılara ve doğaya katkısı ne?

* Belli değil.

Yukarıdaki bütün dinamikleri bir araya getirdiğimizde araştırmanın zorunlu sonucu ne olabilir?

* Çikolata öpüşmekten daha zevkli.

Araştırmanın sonucu ne?

* Çikolata öpüşmekten daha zevkli

Araştırmanın sonucu medyaya nasıl yansıdı?

"Bilimsel araştırma sonuçları gösterdi ki çikolata öpüşmekten daha iyi"

* * *

Öldürücü, kanserin en çok sevdiği, bağımlılık yaratan, uyuşturucu madde şekerin kışlası haline gelen çikolata, dondurma gibi yiyeceklerin reklamları ne zamandır, "bilimsel araştırma" kılıfıyla yapılıyor. "Çikolata aşktan daha heyecan verici", "çikolata öpüşmekten daha iyi" başlıklarıyla medyada sık sık yer alan bu araştırma sonuçları bilinçaltı göndermeleriyle dolu. Bu araştırmaları yapan laboratuarlara çikolata şirketlerinden bağış yağıyor. Bu araştırmaların nesnel olmadığı daha bu noktada seziliyor.

Bilime kaktı sağlama duyarlılığından uzak bu laboratuarların bilim insanları, cinsellikle, şekerli yiyeceklerin ilişkisini araştırarak "kısa yoldan para kazanma" hevesinde görünüyor. İnsanlığa hiçbir faydası olmayan, hatta toplumu yanlış yönlendiren bu araştırmalarda laboratuar ortamında gözetlenerek öpüşen, aşık olan insanların duygulanım yaşayıp yaşamadığını da kimse sorgulamıyor. 

Sadece bu araştırma haberleri değil, şekerli yiyeceklerin de reklamları cinselliğe gönderme yaparak kurgulanıyor. Dondurma için öpüşmekten vazgeçen çiftler, "Tutku" isimli çikolatalı bisküvi için ideallerini terk eden kadınlar, çikolatayı cinselliği çağrıştıran hareketlerle yiyen reklam yıldızları propagandanın aygıtları olarak karşımıza çıkıyor.

Çikolata, öpüşmekten daha iyi değil; hatta içindeki şeker insanı zehirlediği için "çikolata başlıbaşına bir kötü!"

Zaten yemek ayrı, öpüşmek apayrı  iki olgu… Karşılaştırmak da çok mantıksız, çok saçma...

www.iyibilgi.com



Bu haber 439 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,577 µs