En Sıcak Konular

Taksim'de "Hepimiz Hıristiyanız" eylemi

0 0 0000 00:00 tsi
Taksim'de Malatya'da yaşanan vahşetin ardından çeşitli sivil toplum kuruluşları eylem yaptı Taksim Meydanı'nda toplanan sivil toplum örgütleri, Malatya'da Hristiyanlık kitapları yayınlayan Zirve Yayınevi'ne düzenlenen saldırıda 3 kişinin katledilmesini bakın na

Göstericiler, karanlık odakların birarada yaşama umudunu hedef aldıklarını belirterek, "Hepimiz Hristiyanız" sloganları attı.

Taksim Meydanı'nda toplanan aralarında sanatçı, yazar ve DTP, Uluslararası Af Örgütü, ÖDP, EMEP, İHD, Helsinki Yurttaşlar Derneği üyelerinin de bulunduğu 200 kişi, Hristiyanlık kitapları yayınlayan Zirve Yayınevi'nin Malatya İrtibat Bürosu'na düzenlenen saldırıyı kınadı.

"Bir arada yaşamı savunalım" yazılı dövizler açan grup, sık sık "Hepimiz Hristiyanız", "Yaşasın halkların kardeşliği", "Kahrolsun faşizm" sloganları attı. Grup adına konuşan İsmigül Şimşek, Zirve Yayınevi'ne düzenlenen saldırıda 3 kişinin alçakça katledildiğini belirterek "Acımız üzüntümüz çok büyük" dedi.

AMAÇ LAİK-ANTİ LAİK KUTUPLAŞMASI YARATMAK

Türkiye'nin farklı inananları, farklı düşünenleri, farklı yaşayanları hedef alan ve şiddetin dilini hakim kılan karanlık bir sürecin içine itilmeye çalışıldığını anlatan Şimşek, "Bu karanlık en çok da bu ülkede birarada yaşama umudunu hedef alıyor" şeklinde konuştu.

Rahip Santoro ve Hrant Dink'e yönelik gerçekleştirilen saldırılara dikkat çeken Şimşek, Malatya’daki cinayetin tam da Türkiye'nin laik-şeriatçı kutuplaşmasına itilmeye çalışıldığı bir dönemde işlendiğine dikkat çekti. Şimşek, "Saldırganları biliyoruz. Kendilerinden başka yaşamlara tahammülleri olmayanları kınıyoruz. Artık vaktimiz yok. Bugün Malatya'da saldıranlar 6-7 Eylül'de yağmacıydılar, dün Trabzon'daydılar yarın nerede olacaklarını bilmiyoruz" diye konuştu. Açıklamanın ardından grup, oturma eylemi başlattı.

ANF



Bu haber 457 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,824 µs