En Sıcak Konular

Gül: Tarımı göz ardı etmemiz mümkün değil

10 Aralık 2010 22:54 tsi
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, tarımın her geçen gün daha da önem kazandığını belirtip, “Sanayiyi ihmal edebilirsin ama gıdayı yani tarımı göz ardı etmemiz mümkün değil” dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, Adana ziyareti kapsamında eşi Hayrünnisa Gül ile birlikte, Hilton Oteli’nde düzenlenen yemekte Türkiye’nin ilk 500 sanayi kuruluşu arasına girmeyi başaran Adanalı iş adamlarına plaket verdi.

Burada bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yağmurlu bir günde kendisini karşılayan vatandaşların ıslanmasına üzüldüğünü belirterek, “Ancak aylardır Adana’ya yağmur yağmıyormuş. Çukurova’da yağmurun ne manaya geldiğini hepimiz biliyoruz. Bu yüzden yağmura sevindim.” dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, “Adana Türkiye'nin en önemli illerinden biri. Burası Türkiye'nin en bereketli toprakları üzerine kurulu. Çukurova sadece Adana'yı değil tüm Türkiye ile birlikte dünyanın bir çok yerini besliyor. Büyük illerin büyük sorunları, büyük projeleri, büyük geleceği olur.“ diye konuştu.

Dünyada tarımın öneminin her geçen gün arttığını aktaran Gül, “Gıda bütün gelişmiş ülkeler artık gıda güvenliğine önem veriyor. Sanayiyi turizmi göz ardı edebilirsiniz ama tarıma yani gıdaya asla bunu yapamazsınız. Yaşam oldukça tarım önemlidir. Türk tarımı içinde Çukurova çok önemlidir.” dedi.

Adana’nın tarımın yanında turizm, sanayi, ticaret, sağlıkta da önemli gelişmeler yaşandığını dile getiren Gül, “Sağlık alanında önemli yatırımlar yapılıyor. Burası çevre illerin yanında Ortadoğu'nun da bu konuda merkezi olabilir. Çukurova Üniversitesi sağlık alanında önemli bir merkez. Bunun yanında özel sektör ve devlet hastaneleri de ciddi yatırımlar yapmış durumda.” diye konuştu.

Adana’da bir üniversitenin bulunduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Gül, “Bu çok yetersiz. Böyle büyük ve önemli bir kentte en az 3 hatta 5 üniversite olmalı. Devlet üniversitesinin yanında vakıflar da buralarda üniversite açmalı. Bunun için girişimler olduğunu duydum. Bu konuya büyük önem veriyorum ve takipçisi olacağım.” ifadelerini kullandı. 

cihan



Bu haber 886 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,232 µs