En Sıcak Konular

Rusya: Bağımsız Kürt devletine karşıyız

0 0 0000 00:00 tsi
Rusya Güvenlik Kurulu Başkanı İgor İvanov, Kuzey Irak’ta bağımsız bir Kürt devletinin kurulmasına karşı çıkarak, Irak’ın birliğinin korunmasını istediklerini söyledi. İvanov, “Biz, Irak’ın, tek bir ülke olarak kalmasından yanayız&#

Rusya Güvenlik Kurulu Başkanı İvanov, ANKA Ajansı'nın, bölgedeki gelişmelerine ilişkin sorularını yanıtladı. İvanov, bağımsız bir Kürt devletinin kurulmasına karşı çıkarak, Irak'ın birliğinin korunmasını istediklerini belirterek şöyle dedi:

“Biz Irak’ın tek bir ülke olarak kalmasından yanayız ve ayrılıkçı eğilimlerin ve bunlara verilen desteğin, Irak’taki zaten zor olan durumu daha da güçleştireceğine inanıyoruz. Biz tek bir Irak’tan yanayız.”

TERÖRE KARŞI TÜRK-RUS İŞBİRLİĞİ

Terörle mücadele konusunda Türkiye ile Rusya arasında yapılan işbirliğini de değerlendiren İvanov, “ilgili Türk güvenlik teşkilatları ile birlikte” çalıştıklarını söyledi.

Rusya Güvenlik Kurulu Başkanı İvanov, "ikili ve çok taraflı işbirliğinin etkinliğini değerlendirme güçlüğüne" dikkat çekti ve “Türkiye’yi bir kenara bıraksak da terörle mücadele konusunda ikili ve çok taraflı işbirliğinden söz etmek güçtür çünkü bunun etkinliğini değerlendirmek zordur. Maalesef, bir tek terör veya terörist baskın, birçok başarılı operasyonu gölgeleyebilir” diye konuştu. Bu nedenle güvenlik ile ilgili servislerin arasında düzenli, etkin ve açık temasların kurulması çok önemli olduğunu vurgulayan İvanov, bu tür temasların hızlı bir biçimde teröristlerin ortaya çıkarılmasını ve önlenmesine mümkün kılacağını kaydetti.

“Önlenen terör olaylarının sayısını bile bilemeyiz ancak işbirliğini yapmalıyız” diyen İvanov, “İlgili Türk güvenlik teşkilatları ile birlikte çalışıyoruz ve işbirliğini geliştirmek istiyoruz” şeklinde konuştu.


hürriyet



Bu haber 412 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,888 µs