En Sıcak Konular

Sevigen, Meclis’e alınmayan öğrencilerle toplantı düzenledi

7 Aralık 2010 18:12 tsi
CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen İstanbul’da YÖK’ü protesto eden öğrenci grubuyla Meclis’te toplantı düzenledi.

Sabah saatlerinde Meclis'e alınmayan İstanbul'da polisin müdahale ettiği öğrencilerden 5 kişilik grup, öğleden sonra CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen'in Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin'le görüşmesinin ardından Meclis'e alındı. CHP'li Sevigen öğrencilerle birlikte basın toplantısı yaptı.

Öğrencilerin dosya vermekten başka düşünceleri olmadığını kaydeden Sevigen, öğrencilerin İstanbul’da polis engeliyle karşılaştığını hatırlattı. Öğrencilerin Meclis’ten başka gidecek yerimiz yok dediğini aktaran Sevigen, “Ben kendilerini davet ettim. Ancak buluşamadık. Bunların ellerinde top tüfek yok. Anarşist değiller. Öğrenci bunlar. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak milletvekili ile görüşecekler, ancak yine engellendiler. Zaten mağdur olmuştur, işkence görmüşler. Meclis Başkanı'na gittim. 5 öğrenciden korkmamaları gerektiğini söyledim. Tek silahları ellerindeki dosyalar dedim. Bu çocuklar sadece düşüncelerini aktarmak istiyorlar. Kime aktaracaklar Obama'ya, Berlusconi'ye mi, Fransa Başbakanı'na mı anlatacaklar?" diye konuştu.

Sevigen, öğrencilerin Meclis’e ‘devlet büyüklerine karşı eylemde bulunmak’ gerekçesiyle alınmadığını söyledi. Böyle bir gerekçeyi emniyet yetkililerinden yazılı olarak istediğini belirten Sevigen, yazılı belge olmadığını ve Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin’in kendisine eylemin YÖK’e karşı yapıldığını söylediğini aktardı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la belediye başkanlığı döneminden beri İstanbul’da beraber yaşadığını belirten Sevigen şöyle devam etti: “Böbürlenme padişahım senden büyük Allah var. Padişah görüyorlarsa kendilerini, kendilerine karşı en küçük bir baş kaldırı, bir laf, bir söze bu kadar zulmedeceklerse yazıklar olsun. Günah. Bu ülkenin başbakanına müstehak değil. Devlet büyüklerine karşı eylemde bulunmak; bu suç mu? Buraya kimlerin geldiği belli değil ki.”
‘Bu çocukların suçu ne, yolsuzluk mu haksızlık mı?’ diye soran Sevigen, “Haksızlık yolsuzluk yapsa girebilirlerdi. Veya ellerine molotof kokteyli alsalardı, silah alsalardı girebilirlerdi. Onların topu tüfeği, (elindekileri göstererek) bunlardır.” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuyla ilgili görüşlerinin sorulmasının üzerine Sevigen, “Kemal Bey, 'elimizden geleni yapacağız. Her konuda yanınızda olacağız' dedi. Hukuki süreçte ne gerekiyorsa yapacağız.” cevabını verdi. 

cihan



Bu haber 563 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,065 µs