iyibilgi analiz iyibilgi analiz

En Sıcak Konular

Ağar’ın gönlünde yatan aslan!

0 0 0000 00:00 tsi
Ağar’ın gönlünde yatan aslan! Dün gerçekleşen Başbakan Erdoğan, DYP lideri Mehmet Ağar görüşmesinden geriye bu fotoğraf kaldı. Bu fotoğraf ne anlatıyor? Geleceğin hesabı olabilir mi? Bu hesabı kim yapıyor? İşte bu sorunun yanıtı… iyibilgi analiz

Türkiye Köşk seçimlerine kilitlendi. Ancak alttan alta genel seçimler ile ilgili önemli girişimler yapılıyor. Öyle ki 16 Mayıs sonrasında siyasi partiler erken bir seçimle yüzleşebilir. Öte yandan öyle ya da böyle seçim artık çok yakın. İşte bunun hazırlıkları şimdiden başladı.

Solda partiler arasında yaşanacak bir birliktelik kısa vadede ufukta görünmüyor.  Ancak uzun bir süredir konuşulan sağda birlik ilk ürününü ANAVATAN-DYP arasında yaşanan yakınlaşmayla verdi. ANAVATAN ve DYP öncelikle Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde birlikte hareket etme kararı aldı.

Peki, iki liderin hesabı ne? DYP açısından bakılırsa Ağar ANAVATAN’a kısmen muhtaç. Ağar’ın güçlü bir tabanı ve yükselen bir trendi olduğu biliniyor. Yani Ağar barajı geçememek gibi bir sorunla karşılaşmayabilir. Ancak bu kesin değil. Ağar’ın %9 ile %12 arasında alması bekleniyor. Yani Meclis dışında kalma ihtimali hala var. İşte bu yüzden Ağar’ın, ANAVATAN’ın %2,5’luk oyuna ihtiyacı var. Birleşme seçim öncesinde Ağar’ı daha da rahatlatacaktır.

Öte yandan ANAVATAN’ın da Ağar’a ihtiyacı var. Hem de çok fazla… Çünkü ANAVATAN’ın meclis dışında kalması şaşırtıcı olmayacak. Parti yönetiminin de beklentisi bu. Bu yüzden onlar için kaçınılmaz olan DYP ile safları sıklaştırmak olacak.

Peki, bu tablo seçim sonrasına nasıl yansıyacak? Dün Erdoğan ile bir araya gelen Ağar’ın aklında ne yatıyor?

Ağar, iki partinin yüksek oy alıp Meclise girmesi ve dengeleri değiştirmesi halinde, AKP’nin tek başına iktidar olamayacağı inancını taşıyor olabilir mi? Olabilir… O fotoğraf Ağar’ın gönlünde yatan koalisyonu resimliyor. Üstelik Ağar’ın bunu reddetmediği, yani “biz AKP ile koalisyon kurmayız” demediği bilinen bir gerçek.

iyibilgi.com



Bu haber 290 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler

    2,562 µs