En Sıcak Konular

'Bu karar bizim de beklentimizdi'

3 Aralık 2010 17:37 tsi
'Bu karar bizim de beklentimizdi' Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Askeri Yüksek İdare Mahkemesi'nin 3 generalin başvurusuna ret kararına ilişkin olarak, “Karar doğrusu tabiiki bizim de beklentimizdi diyebilirim” dedi.

Başbakan Erdoğan, "Bu karar bizim de beklentimizdi. Beklediğimiz buydu. Terfilere dair imza olmaması emekliliği gerektirir. 30 Ağustos itibariyle emekli olmaları gerekir. " dedi.

ERDOĞAN: İSRAİL'DEN TALEPLERİMİZ BELLİ

Başbakan Erdoğan yaptığı açıklamada, "Bizim talebimiz bellidir. Bu değişmedikçe ilişkiler eskisi gibi olmaz" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Böyle bir olay nedeniyle geleceğe  yönelik İsrail-Türkiye ilişkilerinde ne olur konusunda, Sayın Netanyahu bizi  teşekkür için aradılar. Türkiye'nin böyle bir dönemde yaşadıkları bu yangın  olayına karşı gösterdiği ilgi sebebiyle bunun geleceğe yönelik ilişkilerde de  olumlu bir vesile teşkil etmesi taleplerini de telefonlarında ifade ettiler. Ama  bizim biliyorsunuz bu konu ile o konuları birbirine karıştırmamak ve bizim  taleplerimiz zaten belliydi. Bu talepler çözülmediği sürece münasebetlerimizin  geçmişteki gibi olamayacağını da ifade etmiştik. Bu taleplerimizin bir kısmı  yerine geldi, ama gelmeyen neydi? Gelmeyen de özür meselesi bir de tazminat  konusu, bunların çözümü gerekirdi. Bunun halli geleceğe yönelik olumlu bir  sürecin başlamasına vesile olabilir” dedi.

İsrail’in 62 yıllık tarihinin en büyük yangını olarak tanımlanan olayda 42 kişi hayatını kaybetti. Hayfa’nın hemen yakınındaki Karmel dağlarında başlayan yangın hala devam ediyor.

Bölgede alevlerin yayılması üzerine Hayfa Üniversitesi ile bazı oteller boşaltıldı, 500 mahkumun bulunduğu Damon Cezaevi tahliye edildi. İçerisinde yaklaşık 50 cezaevi gardiyanının bulunduğu bir otobüs alevlere yakalandı ve çoğu gardiyan 40 kişi diri diri yandı.



Bu haber 555 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,408 µs