En Sıcak Konular

Zirve Yayınevi cinayeti davasında 30. duruşma yarın yapılacak

2 Aralık 2010 12:48 tsi
Malatya'da Zirve Yayınevi'nde biri Alman uyruklu 3 kişinin bıçaklanarak öldürülmesi olayının sanıkları yarın 30. defa hakim karşısına çıkacak.

Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın son duruşmasında Çorum İskilip Açık Cezaevi'nde bir başka suçtan hükümlü bulunan Erhan Özen ile Sivas E Tipi Kapalı Cezaevi'nde bulunan Orhan Kartal'ı tanık olarak dinlenmişti.

Mahkemedeki tanıklığında, Jitem'in gayri resmi elemanı olduğunu ileri süren Erhan Özen, bazı konularda askeri operasyon ve faili meçhul cinayetlerin olduğunu bildiğini belirtmişti.

Veli Küçük, Levent Ersöz ve Muzaffer Tekin ile 2004 yılında İstanbul'da bir ordu evinde görüştüğünü anlatan Özen, aynı ekipte yer aldığı Şiran ve Yusuf kod adlı kişilerin de yanında olduğunu söylemişti. JİTEM faaliyetleri arasında, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da hükumetlere istediklerini yaptırma, hükumetleri yıpratmanın bulunduğunu iddia etmişti.

Özen, Malatya cinayetleri ve Hırant Dink cinayetleri planlarının 2004 yılından itibaren aktif hale getirildiğini ileri sürmüştü. Müdahil avukatlar, aralarındaki bağlantılara dair kuvvetli bulgulardan dolayı Zirve ve Kafes Eylem Planı Davalarının birleştirilmesini talep etmişti. Özen ve Kartal'ın ifadeleri üzerine azmettirici iddiasıyla yargılanan Varol Bülent Aral yeniden tutuklanmıştı.

SANIK AVUKATINDAN ŞAŞIRTAN TALEP

Malatya Zirve Yayınevi cinayeti davasında son duruşmanın ardından tutuklu sanıklardan Abuzer Yıldırım'ın avukatı Mert Eryılmaz, Malatya Zirve Yayınevi Cinayeti sanıklarının 3 yıldır tutuklu olmaları nedeniyle tahliye edilmelerini talep etti.

Eryılmaz, yaptığı açıklamada, Ceza Muhakemeleri Kanunu'nun (CMK) Ağır Ceza Mahkemeleri'nin görev alanına giren suçlarda tutukluluk sürelerini düzenleyen 102'nci maddesinin 31 Aralık 2010'da yürürlüğe girmesiyle Zirve Yayınevi davasında yargılanan ve tutukluluk süresi 3 yılı dolduran sanıkların yasanın yürürlüğe girdiği 31 Aralık 2010 tarihinde tahliye edilmeleri gerektiğini ileri sürdü.

PENCEREDEN KAÇARKEN DÜŞÜP YARALANMIŞTI

Malatya'da 18 Nisan 2007'de Zirve Yayınevi'nde çalışan Alman uyruklu Tilman Ekkehart Geske ile Necati Aydın ve Uğur Yüksel bıçaklanarak öldürülmüş, zanlılardan Salih Gürler (20), Cuma Özdemir (20), Hamit Çeker (19) ve Abuzer Yıldırım (19) olay yerinde yakalanmıştı.

Üçüncü katın penceresinden kaçmaya çalışırken düşerek yaralanan Emre Günaydın, İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezindeki tedavinin ardından tutuklanmıştı. Tutuklu sanık Emre Günaydın'ın olaydan yaklaşık 2 yıl sonra cezaevinde cumhuriyet savcısına verdiği ifadenin ardından olayı azmettirdikleri gerekçesiyle Varol Bülent Aral ve Zirve Yayınevi çalışanı olduğu belirtilen Hüseyin Yelki tutuklanmıştı. Yelki, 22 Mayıs 2009, Aral 20 Ağustos 2009'daki duruşmalarda tahliye edilmişti.

cihan

 

 



Bu haber 619 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,491 µs