En Sıcak Konular

"Artık orduyu çağırmayın"

0 0 0000 00:00 tsi
Kendisine hâlâ 'Ordu niye müdahale etmiyor?' sorusunun yöneltilmesine isyan eden Kenan Evren, "Artık yeter, orduyu göreve çağırmayın" dedi. Evren, Türkiye'de artık darbe söyleminin terk edilmesi gerektiğini vurguladı. 

7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren, Türkiye'de artık askerî müdahalelerin çözüm olarak görülmemesi gerektiğini söyledi. Kendisine hâlâ 'Ordu niye müdahale etmiyor?' sorusunun yöneltildiğine dikkat çeken Evren, "Sıkıştıkça orduya müracaat etmeyin.

Sivil toplum kuruluşları bir araya gelerek tasvip etmedikleri hususları dile getirsin. Bugüne kadar üç defa müdahale oldu. Artık yeter." dedi.

NTV'de Can Dündar'ın sunduğu 'Neden?' adlı programa Marmaris'teki evinden katılan Kenan Evren, gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek'e ait olduğu iddia edilen günlükler hakkında bilgisi olmadığını kaydeden Evren, Türkiye'de artık darbe söyleminin terk edilmesi gerektiğini vurguladı.

12 Eylül'den önce koalisyonlarda ciddi sıkıntı yaşandığına dikkat çeken Evren, Meclis'teki barajın yüzde 7'ye indirilmesini istedi. Yüzde 10 barajının kendi döneminde oluştuğunu aktaran Evren, "O dönemde CHP ve AP birleşip birlikte hareket etselerdi 12 Eylül olmazdı. Ama anlaşamadılar. Baraj koymamızın sebebi ister sağ, ister sol parti olsun; ama iktidarda tek parti olsun idi. Özal ve Demirel zamanında çok şey yapıldı. Ama üç partili dönemde anlaşmazlık çıktı. Biri solda, biri ortada, biri sağda. Bunların anlaşması mümkün mü? Bu seçimlerde de sağ parti geldi, istediklerini yapabiliyor. Türkiye'de demokrasi artık yerleşti. Barajın yüzde 7'ye indirilmesi uygun olur. O dönemi atlattık." diye konuştu.

10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'i başarılı bulduğunu kaydeden Evren, Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın açıklamalarını da beğendiğini söyledi. "Başbakan Tayyip Erdoğan'ın eşinin başörtülü olması cumhurbaşkanlığına çıkmasına engel değil." diyen Evren, başörtüsü yasağının sadece üniversitede okuyan kızları kapsadığını vurguladı. Evren, "Erdoğan, cumhurbaşkanı olduktan sonra tarafsız olur ve eşi de başını açarsa alkış toplar. Açmazsa da kimsenin bir şey demeye hakkı yok. Böyle bir yasak da yok." ifadelerini kullandı.

Evren, geçtiğimiz günlerde vizyona giren ve 12 Eyül darbesini anlatan Zincirbozan filmini de değerlendirdi. Filmde kendisini canlandıran karakterin, "Ordu müdahalede geciktikçe Amerika olup bitenlere daha çok müdahil oluyor." yönündeki ifadelere karşı çıkan Evren, şöyle devam etti. "Külliyen yalan. Hiç böyle bir şey olmadı. Tahsin Paşa'nın Amerika'ya gidişini buna bağlarlar. 12 Eylül'ü kararlaştırdığımız zaman Tahsin Paşa bana gelerek, 'NATO'nun hava kuvvetleri komutanları ile Amerika'ya gezimiz var, 12 Eylül'e dönemem, ben vazgeçeyim' dedi. Ben de 'Şüphelenirler, git.' dedim. 'Bir bahane uydur, 12 Eylül'den evvel gel.' dedim. Öyle yaptı. Sözde ben onu oraya göndermişim de, Amerikalı ilgililerle temas etmiş, onlara haber vermiş. Vallahi de yalan, billahi de yalan, tallahi de yalan."
 



Bu haber 216 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,228 µs