En Sıcak Konular

MHP'yi sarsan istifa şoku...

1 Aralık 2010 09:47 tsi
Referandum sürecinde Bahçeli ile ters düşen MHP'nin önemli ismi sonunda kararını verdi.

Referandum sürecinde 'evet' oyu verilmesi yönündeki görüşleri nedeniyle Bahçeli ile ters düşen MHP'nin önemli ismi partisinden isitifa etti.


Referandum sürecinde 'evet' oyu verilmesi yönündeki görüşleri nedeniyle MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile ters düşen başdanışmanı Prof. Dr. Vedat Bilgin, MYK üyeliğinden de dün istifa etti. Bilgin Bahçeli'nin yaklaşık 13 yıllık yol arkadaşıydı.
MHP lideri Devlet Bahçeli'nin 13 yıllık yol arkadaşı Prof Dr. Vedat Bilgin dün MYK üyeliğinden istifa etti. Referandum sürecinde Bahçeli ile fikir ayrılığına düşen Bilgin, başdanışmanlık görevini bırakmış, ancak MYK üyeliğini sürdürmüştü. Bahçeli'ye özellikle, MHP'nin ulusalcılığa kaymasına yönelik eleştiriler içeren raporlar sunan Bilgin'in, son zamanlarda partinin izlediği politikalardan duyduğu kaygıların daha da kuvvetlenmesi üzerine MYK'dan ayrılmaya karar verdiği öğrenildi.
İstifasını postayla gönderdi
Bilgin'in görüşleri parti içinde tartışma yaratmış, MHP camiasındaki "şahinler"in de tepkisini çekmişti. Referandum sürecinde ortaya çıkan fikir ayrılıklarının, sürecin ardından izlenen politikalar nedeniyle derinleşmesi ve görüşlerinin aksine partinin ulusalcı söylemde ısrar etmesi üzerine Bilgin'in dün MYK'dan istifasını içeren dilekçesini posta yoluyla MHP Genel Merkezi'ne gönderdiği bildirildi.
Bilgin, hakkında dile getirilen “liberal” iddialarına sert çıkarak, "Milliyetçiliğin liberalleşmesi gibi bir şey söz konusu değildir. Milliyetçiliğin demokrasi ile içiçe olması söz konusudur. Esas itibariyle milliyetçilik siyasal rejimler açısından demokrasiye en uygun sistemdir. Milliyetçiliğin özgürlük ve demokrasi vurgusuna yönelik liberalizm suçlaması cehaletle ilgilidir" değerlendirmesini yapmıştı.
BUGÜN




Bu haber 634 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,005 µs