En Sıcak Konular

Kim bu kadın? Amacı ne?

0 0 0000 00:00 tsi
Kim bu kadın? Amacı ne? Prof. Dr. Nur Serter’i yakından tanıdığımızı zannediyorduk. Meğer yanılmışız. Çünkü şimdinin “ulusalcısı” Serter, Atatürkçülük için “dar kalıp” demekle kalmamış, Panislamcılığı savunmuş. O da yetmemiş “yeni çağ” t

* Prof. Nur Serter 27 Mayıs 1960'daki askeri darbeye katılan subaylardan kurmay albay Emin Aytekin'in kızı. 27 Mayıs'ta İstanbul Örfi İdare Kurmay Başkanı olan Emin Aytekin, darbeci Talat Aydemir'le ilişkisi olduğu gerekçesiyle 1962'de ordudan çıkarılan subaylar arasında yer alıyor. Ayrıca ikili arasında akrabalık bağı da mevcut.

* Nur Serter, 1970'lerde İktisat'taki ülkücü akademisyen grubunda yer aldı. Cumhurbaşkanı Fahri Korutürk'ün 27 Mayıs 1976'da Türkiye için en büyük tehlikenin Pantürkizm ve Panislamizm olduğunu vurguladığı demecine karşı yayınlanan bildiride Nur Serter'in de imzası var. MHP yanlısı Devlet gazetesinde yayınlanan bildiriye Tunca Toskay, Turan Yazgan, Celal Erçıkan ve Enis Öksüz'ün yanı sıra Prof. İhsan Süreyya Sırma ve Prof. Esat Coşan da imza attı. Geçtiğimiz yıllarda hayatını kaybetmiş Coşan’ın Türkiye’de yaygın bir cemaatin lideri olduğu biliniyordu.

* Nur Serter 1980'li yıllarda Beyti Dost olarak anılan reenkarnasyoncu grubun "Sevgi Dünyası" adlı yayın organında yazdı. Ruh çağırma seansları düzenleyen grup, liderleri Dr. Refet Kayserilioğlu'nun ilahi mesaj aldığına ve olağanüstü güçlere sahip olduğuna inanıyor. UFO'ların 4. Düzen varlıkları olduğuna, dünyayı korumak için görevlendirildiklerine, bu görevin de Beyti Dost tarafndan, yani Dr. Kayserilioğlu tarafından verildiğini savunan grubun faaliyetleri geçtiğimiz yıllarda durduruldu. Nur Serter'in yazdığı Siyasal İslam’da Din Tekeli adlı kitabı Refah Partisi'nin kapatılması davasında kaynak olarak kullanıldı.

* Prof. Nur Serter'in kızı da İ.Ü. hanedanına katıldı. Çalışma Ekonomisi Ana Bilim Dalı Başkanı ve İstanbul Üniversitesi personelden sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Nur Serter'in aynı fakülteden mezun olan kızı Ebru Serter, burada asistan olarak göreve başladı. Ebru Serter'in fiili olarak asistanlığa başlamadan önce odasının hazırlandığı iddia ediliyor. Ebru Serter'in önce Çalışma Ekonomisi'nde göreve başladığı, daha sonra annesi tarafından başka bir bölüme kaydırıldığı belirtiliyor.

* Serter'in 'Dinde Siyasal İslam Tekeli' adlı kitabı da bayağı ilginç. Şimdilerde piyasada bulunmayan kitapta 'Atatürkçü' kesim de sorgulanıyor ve pek işitilmemiş 'çözümler' öneriliyor. Şöyle diyor Nur Hanım: "Ne din, ne Atatürkçülük olarak tanımlanan dar kalıplar, Türkiye'nin sorunlarını çözümlemeye yetmiyor. Her ikisi de kendi dönemleri içinde gerçekçi, tutarlı, ilerici, yenilikçi... Her ikisi de ait olduğu dönemin toplumsal sorunlarına çözüm getirmiş, toplumu yeniden yapılandırmış. Ancak zaman hızla akarken, toplum değişmiş, sorunlar farklılaşmış, sosyal ve ekonomik ilişkiler çeşitlenmiş, ortaya ihtiyaçlara cevap veren yeni kurumlar çıkmış."

(Taha Kıvanç bu kitapta, "Devletçilik ilkesinden vazgeçilmesini, demokratik rejime yük getiren başörtüsü yasağının bir-iki kurum istisna tutularak kaldırılmasını, mesai saatlerinin ibadet saatlerine -Ramazan'da iftar saatine- göre düzenlenmesini, Türk aydınlarının fikirsel üretimlerini tarihin parlak şahsiyetlerine mal ederek dayatmamasını öneriyor" diyor ve ekliyor: "Kendisini sevenler üzülmesin, bu öneriler 1997 öncesine ait. 10 Kasım 2003'te Pera Palas Oteli'nde Masonlar Büyük Locası'nın düzenlediği panelde, Serter, "İktidarda bulunan karşı-devrimcilerle mücadele etmek için bütün güçler birleşmelidir" dedikten sonra, Masonlara "Kafa konforundan vazgeçip bu mücadeleye katılın" çağrısı yaptı.")
  
Bu araştırma, başarılı tarih araştırmalarıyla tanıdığımız Abdullah Muradoğlu'nun Yenişafak'ta yayınlanan "YÖK, Alemdaroğlu ve İ.Ü." isimli dizisinde kamuoyu ile paylaşıldı.  Murat Bardakçı'nın Nur Serter'in, Hz. İsa ve mesajlarına saplantılı ve günümüzde bütün dünyada birçok müridi bulunan tarikatlardan birinin yayın organında  yazı yazdığını hatırlatmasının ardından gündeme gelen bu biyografi çalışmasında ortaya büyük bir paradoks çıkıyor. Peki, bu kazı çalışmasını yapan Abdullah Muradoğlu'nun kafasında nasıl bir Nur Serter resmi var?

Muradoğlu'nun yorumu oldukça demokratik: "İnsanlar hatalar yapabilir. Gençliğin verdiği heyecanla hatalar yapmış, bulunulmaması gereken ortamlarda da bulunmuş olabilir. Nur Serter'in çizgisi de böyle. Bir dönem Türk İslam sentezi savunucularının içinde boy gösterip onlarla mücadeleye katılıyor. Bir dönem, Beyti Dost tarikatıyla dirsek temasında bulunuyor. Şimdi ise Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olmaması için bir savaş içinde. Üstelik Başbakan Erdoğan'ı, geçmişi ile suçluyor. Kendi geçmişi hatırlatıldığında,  "Gençtim, olgunlaştım" savunmasını yapabiliyor. Kendi için değişime hak görürken başkaları için bu hakkı savunmuyor. Fikirlerine saygı beklerken, kendinden olmayanın fikrine saygı göstermeyen bir tutum içine giriyor. Bu anlayış asla kabullenilemez"

www.iyibilgi.com



Bu haber 12,933 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,272 µs