En Sıcak Konular

Erdoğan'dan AB liderlerine mesaj

29 Kasım 2010 15:43 tsi
Erdoğan'dan AB liderlerine mesaj Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin son dönemde bölgesinde oynadığı komşularla sıfır problem politikası, küresel krizin aşılmasında büyük pay sahibi olduğunu söyledi.

Erdoğan, "Türkiye aldığı tedbirler ve yapısal reformlarla krize direniyor ve rekor düzeyinde büyüme kaydediyor. Bölgemizin istikrarı için verdiğimiz mücadele, siyasi istikrarı olduğu kadar ekonomik noktada da Türkiye'ye önemli avantajlar sağlamıştır." dedi.

Libya'nın başkenti Trablus'ta düzenlenen Avrupa Birliği - Afrika Birliği Zirvesi'nde konuşan Erdoğan, küreselleşme nedeniyle artık hiçbir sorunun yerel olmadığını ve çözümlerin de artık yerel olmayacağını vurguladı. Erdoğan, "Güven ve istikrar bölgesel düzeyde tesis edilmezse tek tek ülkelerin güven ve istikrarı kalıcı hale getirmesi mümkün olmaz." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin Afrika'ya açılım planına da değinen Erdoğan, Afrika kıtasındaki sorunların çözümü noktasında samimi bir gayret içinde olduklarını, ülkenin tarihi birikimini bu yönde seferber ettiklerini söyledi. Erdoğan, "Afrika ülkeleri ile donör ülke - yardım alan ülke ilişkisinin dışında eşitlik temelinde ilişkiler kurulmasına önem veriyoruz. Afrika ülkelerinin dünya ile tam olarak bütünleşmesi en önemli ilkemiz olmalıdır." dedi.

Konuşmasında AB liderlerine de mesaj veren Erdoğan, "Türkiye'nin AB üyeliği, kısır tartışmalarla, öngörüsüz politikalarla, şahsi politik hırslarla daha fazla örselenmemelidir. Küresel bir vizyonla ele alınmalıdır." şeklinde konuştu. Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin 30 yıldır devam ettiği terörle mücadelede arzu ettiği desteği göremediğinden de yakındı.

CİHAN



Bu haber 726 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,465 µs