En Sıcak Konular

Başbakan'dan Org. Berk kararına itiraz

29 Kasım 2010 13:01 tsi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘kamu görevlisine hakaret’ ettiği iddiasıyla hakkında suç duyurusunda bulunduğu Üçüncü Ordu eski Komutanı Orgeneral Saldıray Berk ile ilgili Kemaliye Cumhuriyet Savcılığı tarafından verilen takipsizlik ka

İtiraz üzerine dosya Tunceli Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

Son Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararı ile Üçüncü Ordu Komutanlığı'ndan Kara Kuvvetleri Eğitim Doktrin Komutanlığı'na (EDOK) atanan Orgeneral Saldıray Berk, 20 Mayıs 2008 tarihinde, 1993 yılında 33 vatandaşın PKK’lı teröristler tarafından katledildiği Kemaliye İlçesi'nin Başbağlar Köyüne ziyarette bulundu.

Ziyaretin ardından helikopterin hazırlanmasını bekleyen Orgeneral Saldıray Berk vatandaşlar ile sohbeti sırasında bir vatandaşın AK Partiye oy verdiğini öğrenmesi üzerine, “Başbakanın memleketi de sattığını biliyor musunuz?” dediği iddia edildi. Bunun üzerine 20 Temmuz 2010 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatı Fatih Şahin, Orgeneral Saldıray Berk hakkında ‘kamu görevlisine hakaret’ ettiği iddiası ile Ankara Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu. 22 Temmuz’da Erzincan’a gönderilmesinin ardından dosya yetkisizlik kararı ile 23 Temmuz’da Kemaliye Cumhuriyet Savcılığına gönderildi. Kemaliye Cumhuriyet Savcısı Ramazan Temel Orgeneral Saldıray Berk hakkında soruşturma başlattı.

BÖYLE BİRŞEY SÖYLEMEDİM
Soruşturma kapsamında yazılı ifade veren Üçüncü Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk “Başbağlar Köyü’ne gittiğim doğrudur. Ancak iddialarda yer alan konuşmalar olmamıştır. Helikopterim kalkış için hazırlanırken yanımda duran köy halkı ile bölücü terör örgütünün saldırıları hakkında sohbet ediyorduk. O sırada bazı köylüler yollarının yapılmadığından dert yandı. Ben de onlara iyi seçilmiş yöneticilerin her şeyin üstesinden gelebileceğini söyledim. Bunun dışında bir şey demedim. Şahsıma zarar verilmek istenmektedir” dedi.

TAKİPSİZLİK KARARI
Cumhuriyet Savcısı Ramazan Temel, Başbağlar köyüne yapılan ziyaret esnasında Orgeneral Saldıray Berk’in yanında bulunan daha sonra Edirne ve İstanbul’a atanan iki üst düzey komutanın da ifadesini almasının ardından 21 Ekim tarihinde kovuşturmaya yer olmadığını belirterek takipsizlik kararı verdi.

Karara Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatı Fatih Şahin tarafından itiraz edilmesi üzerine dosya Tunceli Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi. Tunceli Ağır Ceza Mahkemesi ise yapacağı inceleme ardından ya kararı doğru bulacak, ya da dava açılmasını isterse dosya tekrar Kemaliye Cumhuriyet Savcılığına gönderilecek ve Orgeneral Saldıray Berk hakkında dava açılabilecek.

hurriyet



Bu haber 638 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,965 µs