En Sıcak Konular

Avcı, Yılmazer’i kitabında suçladı savcıda akladı

29 Kasım 2010 12:33 tsi
Yasadışı örgüte yardımdan tutuklu Hanefi Avcı’nın kitabında suçladığı polis müdürü Yılmazer’i savcılık ifadesinde akladığı ortaya çıktı.

Devrimci Karargah örtgütüne yardım ve soruşturmanın gizliliğini ihlal iddiasıyla tutuklanan Hanefi Avcı, ‘Haliç’te Yaşayan Simonlar’ kitabında suçladığı İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarattan sorumlu Müdür Yardımcısı Ali Fuat Yılmazer’in açtığı hakaret davasında, “Anlattıklarının Yılmazer ile uzaktan yakından ilgisi olmadığını’ söyledi. Yılmazer’’in açtığı davaylı ilgili 4 Kasım’da Silivri Cezaevi’nde ifade veren Avcı,  Yılmazer ile iddialarını inkar etti. Ancak Avcı’nın kitabında İstanbul İstihbarat Şubesi eski Müdürü Ahmet İlhan Güler’in Dink Suikastı olmasa idi yine de görevden alınacağını, burada asıl hedefin Ali Fuat Yılmazer’in İstihbarat Müdürü olması olduğunu iddia etti.
KİTABINDA SUÇLADI

Emin Aslan, Mustafa “ülcü, Celal Uzunkaya, Faruk Ünsal, Orhan Özdemir’in tutuklanmasının perde arkasında cemaat yapılanması olduğunu ve bu operasyonların İstanbul İstihbarat Şubesi tarafından yürütüldüğünü iddia etti.  Avcı ayrıca Ordu, MİT ve Emniyet teşkilatı içersinde cemaatin imamları olduğunu hatta İstanbul Emniyeti’nin de bir imamı olduğunu öne sürdü. Avcı isim vermedi ama gazeteci Nedim Şener 31 Ağustos tarihli köşe yazısında “Cemaatin İstanbul polisindeki lideri kim/kimler. Bu kişi aynı zamanda Hanefi Avcı’nın kitabını yazmasına sebep olan kişi. Avcı kitapta isim vermemiş ama sorduğumda söyledi: Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Fuat Yılmazer ve İstihbarat Müdürü Erol” ifadelerini kullandı.

İFADESİNDE ÇARK ETTİ

Yılmazer’in açtığı davayla ilgili ifade veren Avcı, yapılan tüm operasyonların arkasındaki kurum olarak gösterdiği Yılmazer’in kitapta anlattığı konulardan sadece yasadışı dinlemelerle ilgili olduğunu söyledi. Avcı cemaatin operasyonları olarak lanse ettiği, Emin Aslan, Mustafa Gülcü, Celal Uzunkaya, Faruk Ünsal gibi emniyet müdürlerinin soruşturmaları ile Yılmazer’in ilgisinin olmadığını söyledi. Yılmazer’i sadece yasadışı dinlemelerle ilgili suçlayan ve suç duyurusunda bulunan Avcı diğer tüm konuların  “uzaktan yakından ilgisi olmayan konular” olduğunu söyledi.

NEDİM ŞENER’İ DE YALANLADI

Avcı gözaltına alandığı gün aradığı gazeteci Nedim Şener’i de yalanladı. Avcı ifadesinde “Benim kitabımda müştekiye ilişkin yazdıklarım sabittir açıktır. Diğer basın kuruluşlarının yazdıkları beni ilgilendirmez onların kendi yorumlarıdır. Ben şikayetci hakkında Cemaat imamı demedim. O görevi yapanları savcılıktaki ifademde belirttim” dedi. Nedim Şener ise “‘Kitaptaki İstanbul polis şefi kim’ diye sordum kendisine.’  İki isim verdi. Biri Ali Fuat Yılmazer, istihbarattan sorumlu emniyet müdür yardımcısı. Diğeri de Erol isimli soy adını hatırlamıyorum İstihbarat Şube Müdürü. O iki ismi verdi ben aynen yazdım zaten” dedi.

Kaynak : Star




Bu haber 564 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,936 µs