En Sıcak Konular

TMSF başkanı ile Aksoy birbirine girdi

29 Kasım 2010 10:07 tsi
Türkiye’nin batık banka operasyonları ile tanıdığı TMSF , ilginç bir kavga ile çalkalanıyor. TMSF’ye giden Erol Aksoy'un Başkan Gül ile makamında kavga ederek ayrıldığı belirtiliyor. İşte kavganın nedeni?

Cine5’i satın almak isteyen Nilüfer Bulut ile birlikte TMSF’ye giden Erol Aksoy’un Başkan Gül ile makamında kavga ederek ayrıldığı belirtiliyor

İddiaya göre, TMSF Başkanı Şakir Ercan Gül, Cine5 televizyonunun satışını görüşmek için randevu verdiği bir dönemin ünlü medya patronu Erol Aksoy ile makamında kavga etti.

TMSF yöneticilerinin önünde gerçekleşen kavgada Gül, Aksoy’u kolundan tutarak makam odasından zorla çıkardı. Toplantıda bulunanların verdiği bilgiye göre TMSF’deki kavga şöyle gelişti:

Olay Kurban Bayramı öncesinde gerçekleşti. Cine5’i satın almak isteyen TİKAD Başkanı Nilüfer Bulut, teklif vermeden önce kanalın eski sahibi Erol Aksoy ile birlikte TMSF Başkanı Gül ile görüşmeye gitti.

Bazı TMSF yöneticilerinin de hazır bulunduğu görüşmede Gül, Aksoy’a, “Biz Nilüfer Hanım’a randevu verdik, sen niye geldin. Para mı getirdin yoksa” dedi. Aksoy da kanalın hukuki durumunu görüşmek için geldiğini, şirketlerine haksız yere el konulduğunu söyledi.

Bunun üzerine Gül “Şükür et oturduğun evi almadım” dedi. Aksoy da “Tek evim kaldı, onu da mı alacaksınız” diye çıkıştı.

Gül “1 milyar dolar batırmış bir adam öyle bir evde oturamaz” diyerek Erol Aksoy’un sözlerine tepki gösterdi.

Gül ile Aksoy arasındaki karşılıklı atışma bir süre daha sürdü. Tartışmanın büyümesi üzerine, TMSF Başkanı Gül, Aksoy’un kolundan tutarak, dışarı çıkmasını istedi. Aksoy da “Dokunma bana, sen beni kovamazsın” diye bağırdı.

Makam odasındaki bağrışmalar, başkanlık katının koridorlarında duyuldu. Odada bulunanlar Gül ile Aksoy arasına girmek istedi ama ortamı sakinleştirmeyi başaramadılar.

Aksoy, tartışmanın ardından makam odasından ayrılırken, TİKAD Başkanı Bulut da TMSF Başkanı ile kısa bir görüşme yaparak kendisini bekleyen Aksoy’un yanına gitti.

Aksoy, olayı hatırlatmamız üzerine, konuyla ilgili konuşmak istemediğini belirterek sadece ‘çok üzgün’ olduğunu ifade etti.

Borsa spekülatörü Başkan’ın okul arkadaşı çıktı

Borsadaki manipülasyon olaylarına karşı adeta savaş açan SPK Başkanı Vedat Akgiray’ın başına ilginç bir olay geldi. Akgiray’ın verdiği bilgiye göre, SPK Başkanı göreve geldiği günden bu yana 4 kişi hakkında manipülasyondan dolayı suç duyurusunda bulundu.

Akgiray da, dosyaları imzalarken, dosyalardaki iki isim tanıdık geldi. İsimleri biraz araştırınca, hakkında suç duyurusunda bulundukları kişilerden ikisinin liseden okul arkadaşı olduğunu gördü.

Bu tesadüf karşısında şaşkına dönen Akgiray, arkadaşlarını bulduğu için sevindi ancak, spekülatör çıktıkları içinde üzüldü.

Sıcak paraya 3 aşamalı önlem

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Lübnan’dan yaptığı “sıcak para kontrol altına alınmalı” açıklamasının perde arkası netleşti. Ankara’nın ‘sıcak para’ konusundaki trafiğinin ayrıntıları şöyle:

  Merkez Bankası, sıcak para konusunda kapsamlı bir çalışma yaptı.

 ‘Gelişmekte olan ülkelere kısa vadeli sermaye akımları’ adı verilen çalışmada, sıcak paranın Türk ekonomisi üzerindeki etkileri tek tek belirlendi.

 Buna göre sıcak para, fiyat istikrarını bozuyor, cari işlemler açığını artırıyor, enflasyonu yükseltiyor ve yerel para biriminin değer kazanmasına neden oluyor.

  Merkez’in tespitlerine göre, sıcak para akımı 2011 yılında artarak devam edecek. Bu nedenle, sıcak paranın kontrol altına alınması konusunda bazı adımlar atılması gerekiyor.

  Merkez Bankası tespitlerini ekonomi yönetimi ile paylaştı. Ekonomi yönetimi de konuyla ilgili Başbakan Erdoğan’a bilgi verdi.

  Sıcak paranın kontrol altına alınması konusunda, ekonomi yönetiminin üç aşamalı planı bulunuyor. ‘Sıcak paranın kompozisyonunu değiştirmek’ olarak nitelendirilen önlemlerin kademeli olarak hayata geçirilmesi öngörülüyor.

  İlk aşamada, sıcak para girişleri yakından takip edilecek.

  İkinci aşamada, para politikası araçları ile sıcak paraya dolaylı olarak müdahale edilecek.

 Üçüncü aşamada ise tüm

önlemlere rağmen sıcak para giriş ve çıkışlarındaki risk devam ederse, vergi getirilmesi gündeme gelecek.

Turkcell’de bakanlığa şikayet yok

Türkiye’nin en büyük GSM şirketi Turkcell’in geçen ay yapılan olaylı genel kurulu ile ilgili sürpriz bir gelişme yaşandı.

Komiserlerin genel kurul toplantısına katılmamasına sert tepki gösteren ve yaşanan olayla ilgili olarak soruşturma talep edeceğini açıklayan Turkcell’in yabancı ortakları TeliaSonera ve Alfa, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’na genel kurulla ilgili dilekçelerini verdi.

Dilekçede, herhangi bir soruşturma veya inceleme talebine yer verilmedi. İstanbul Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü’ne verilen dilekçede, sadece olaylı genel kurulda yaşananlar anlatıldı.

Dilekçede bir talebin yer almaması nedeniyle bakanlıkta genel kurulla ilgili bir inceleme veya soruşturma açmadı.

KOMİSERLER RAPOR ALDI

Öte yandan, genel kurul toplantısına katılmayan hükümet komiserlerinin, olay günü ile ilgili olarak ‘zehirlenme raporu’ aldıkları bildirildi. Hükümete komiserlerinin öğlen yedikleri yemekten zehirlendikleri ve hastaneden de aynı günlü zehirlenme raporu aldıkları kaydedildi.

İki komiserin de raporunu bakanlığa sunduğu belirtildi. Sonera ve Alfa’nın soruşturma talep etmemesinde, komiserlerin aldığı zehirlenme raporunun etkili olduğu tahmin ediliyor.

Korumaların tanımadığı bakan

Kabine’nin en mütevazı bakanlarından biri olarak nitelendirilen Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün’ün de, ‘koruma’ kazası kurbanı olduğu ortaya çıktı.

Sanayi Bakanlığı kulislerindeki dolaşan bilgilere göre, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın katıldığı bir toplantıya giden Ergün kapıda, korumaların engelleme girişimi ile karşı karşıya kaldı.

Bakan Ergün, yanında bulunan danışmanlarının korumaları uyarması üzerine, salona girebildi. Böylece koruma mağduru gazetecilere, bakanlar da eklenmiş oldu.

star

 



Bu haber 646 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,687 µs