En Sıcak Konular

Demirel Hürriyet’ten korkar mı?

0 0 0000 00:00 tsi
Demirel Hürriyet’ten korkar mı? Hürriyet bunu hep yapıyor! Yarım sütun haber değeri olan bir yazıyı manşete çekiyor, siz hokkabazın açıktaki eline bakarken, diğer eliyle ‘hasmının’ kulağını çekiyor! Hürriyet bu kez Demirel’in yumuşak karnına vuruyor.

Hürriyet Gazetesi’nin bugünkü manşeti şöyleydi; “Parayı 3 harf kurtardı.” Devamı… “İki kardeş Egebank’a yatırdıkları paraların off-shore hesapta olduğunu öğrenice yıkıldılar. Ancak Yargıtay belgedeki ‘off-cor” yazısına bakarak kardeşler lehine karar verdi.”

Bu haberin manşet değerinde olmadığını bilmek için gazeteci kimliğine ihtiyaç yok. Elbette haber ama ekonomi sayfalarında bir sütun olarak değerlendirilse de çok fark etmez. Hele Türkiye bu kadar çok haberin manşet adayı olduğu bir süreç yaşarken.

Yumuşak karın!

Elbette mesele bu değil. Süleyman Demirel uzun zamandır AKP hükümetine karşı abir yerindeyse örtülü bir operasyon yürütüyor. Bir yandan hemen her fırsatta, katıldığı toplantılar ve medya eliyle hükümete yönelik eleştirilerini yürütürken, öte yandan merkez sağ parti ve liderlerle birlikte de bir alternatif yaratmaya çalışıyor.

Herkesin bildiği gibi bu alernatif ANAP’tan DYP’ye, Mesut Yılmaz’dan küçük sağ parti ve nispeten aktif politikanın dışında kalmış simalara kadar, Demokrat Parti kültürünü benimsemiş geniş bir kesime ulaşıyor.

Nihai amaç elbette AKP’ye karşı bir çekim alanı ve politik bir tercih yaratmak. Bu yüzden özellikle Doğan grubu ile de zaman zaman sert çekişmeler yaşıyor. En yakın ve sert örneği Gözcü Gazetesi’nin kapatılması yüzünden Doğan yönetimine söylenmesi.

Sessiz savaş...

Öyle ki Kanal B televizyonunda bir açık oturuma katılan Demirel, basına yönelik hükümet politikalarını eleştirirken, iktidara muhalif tavır sergileyen Gözcü’nin kapatılmasını da bu bağlamda ele almış, televizyonlara çıkmayı pek sevmeyen Aydın Doğan bizzat programı arayarak Demirel’le “ne demek istiyorsunuz” diye yüzleşmişti.

İşte bugün Hürriyet’in manşetine zorlama biçimde manşet olan Egebank haberi bu çekişmenin bir başka ayağını oluşturuyor gibi. Zira Egebank bilindiği gibi Süleyman Demirel’in yeğeni olan Yahya Murat Demirel’e aitti.

TMSF Egebank’a el koymuş ve mevduatların devlet güvencesi altında olduğunu ilan etmiş, banka da Oyakbank’a devredilmişti. Demirel’in aile bağları ve yeğenleri konusundaki hassasiyeti de bilinmedik bir şey değil. Kaldı ki TMSF’nin bu uygulaması Demirel tarafından hallice eleştirilmişti.

Tesadüf...

Manşetin zamanlamasına da özellikle dikkat etmek gerekiyor! Zira manşet, AKP lideri ve Başbakan Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçimleri ile ilgili olarak DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar ve ANAP Genel Başkanı Erkan Mumcu ile yapacağı iki önemli toplantıyla aynı güne denk geliyor!

Özetle… Hürriyet bunu hep yapıyor. Çok katmanlı haberlerle okurlara başka bir “havadis” sunarken, gerekli yerlere “aba altından sopa gösteriyor!”
www.iyibilgi.com




Bu haber 297 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler

    2,512 µs