En Sıcak Konular

DDK Özal'ın ölümü için düğmeye bastı

26 Kasım 2010 16:17 tsi
Turgut Özal'ın ölümüyle ilgili haberler üzerine Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu da konuya el attı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, eski Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölümüyle ilgili basında yer alan haberler üzerine re'sen soruşturma başlatmasının ardından, Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu da konuya el attı.

Devlet Denetleme Kurulu, konuya ilişkin Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal'ı çağırdı. 5 nolu kapıdan Çankaya Köşkü'ne giriş yapan Ahmet Özal, Devlet Denetleme Kurulu yetkilileriyle görüştü. 2.5 saat içerde kalan Özal, çıkışta basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı'nın talimatıyla Devlet Denetleme Kurumu'nun harekete geçtiğini anlatan Özal, çok ciddi çalışma yaptıklarını gördüğünü belirterek, annesinin de bilgilerine başvurulacağını ve başka kişilerin de görüşlerinin alınacağını söyledi. Bunun önemli olduğunu düşündüğünü ifade eden Özal, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e teşekkür etti. Kamu vicdanının, en az yüzde 95'inin vicdanının rahatlayacağını belirten Özal, savcılığın soruşturmasının da devam ettiğini kaydetti. Birçok şahit ve yeni bilgilerin olduğunu anlatan Özal, çorap söküğü gibi devamının geleceğini vurguladı. Yeni tanıklar, yeni ifadelerin olduğunu dile getiren Özal, bunların o dönem Özal ile çalışanlar ile kurumlarında olduğunu ifade etti. Daha somut bilgiler sunan insanlar bulunduğunu dile getiren Özal, saç tellerinin araştırılmasına gerek kalmayacağını söyledi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturması kapsamında, daha önce Özal'ın eşi Semra Özal ile oğlu Ahmet Özal, Özal'ın Başdanışmanı ve eski Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kaya Toperi, Özel Kalem Müdürü Feyzi İşbaşaran ve Koruma Müdürü Musa Öztürk'ün ifadelerine başvurulmuştu. 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal, babasına yönelik suikast iddialarına ilişkin soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Hakan Karaali'ye yaklaşık 3 saat ifade vermişti.

CİHAN



Bu haber 666 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,467 µs