En Sıcak Konular

Virüslü telefon paniği 

0 0 0000 00:00 tsi
Virüslü telefon paniği  Pakistan’dan sonra Afganistan’da da telefon virüsü paniği yaşanmaya başladı. Büyük bir kent efsanesine dönüşen söylenceye göre, cep telefonuna çağrıyla gelen virüs, ağız, burun ve kulakta şiddetli kanamaya ve ölüme yol açıyor. Afganistan İçişl

Pakistan ve Afganistan’da bugünlerde fısıltı gazetelerinin en favori manşeti, cep telefonlarından yayıldığı iddia edilen ölümcül virüs. Kulaktan kulağa dolaşan iddialara göre dünyada şimdiye kadar böyle ölümcül, böyle acımasız bir virüs görülmedi. Bazı telefon numaralarından gelen çağrıyla yayılan virüs, anında ağız, burun ve kulakta şiddetli kanamaya yol açarak öldürüyormuş.

Her ne kadar en az 20 kişinin bu virüsten öldüğü öne sürülse de somut bir vaka ortaya konmadı.

Fakat söylentiler Pakistan’da o kadar etkili oldu ki, mobil haberleşme hizmeti veren Warid Telecom sonunda açıklama yapmak zorunda kaldı. Virüslü olduğu söylenen telefon numaralarının kayıtlı olduğu Warid Telecom, "Bunlar doğruluğu olmayan söylentilerdir. Teknolojik anlamda böyle bir imkan sözkonusu değildir" dedi. Fakat söylentiler hız kesmedi. Pakistan’ın kalabalık şehirlerindeki büyük camilerin imamları bile halkı virüs konusunda uyardı ve bunu Tanrı’nın gazabı olarak sundu. Dolayısıyla söylentiler, 52 milyon cep telefonu kullanıcısının bulunduğu 160 milyon nüfuslu Pakistan’da cep telefonu iletişimini de olumsuz etkiledi.

Taliban'ın işi

Pakistan’daki bu panik dalgası kısa sürede 2 milyon cep telefonu kullanıcısının bulunduğu Afganistan’a da sıçradı. Belli numara ve şifrelerle gelen virüsün ölümcül hastalık tetikleyebileceği iddiasını Afganistan’da da duymayan kalmadı. Kabilli Muhammed Akter, virüsü bir arkadaşından duyduğunu belirterek, "Bazı virüslü numaralar varmış. Çağrıya cevap verdiğinde ağzından, burnundan ve kulaklarından kan fışkırıyor, ölüyormuşsun" diyor.

Bu tür iddiaların üzerine Pakistan İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Zemarai Başarı bir açıklama yaparak, "Kentte yayılan söylentinin kesinlikle doğru olmadığını ifade etme ihtiyacını duydum, bunlar asılsız şeyler. Düşmanın yaydığı bir söylenti" dedi. Afgan Yönetimi, ’düşman’ tabirini aşırı dinci Taliban milisleri için kullanıyor.

Korku filmi gibi

Pakistan ve Afganistan’daki söylenti, "Çakuşin Ari" (Cevapsız Arama) adlı Japon korku filmini hatırlattı. Takaşi Miike’nin yönettiği filmde kurbanlar, meşum bir melodiyle çalmaya başlayan cep telefonlarını açınca kendi canhıraş çığlıklarını duyuyorlar ve bir süre sonra da öldürülüyorlardı. "Ringu" (Halka) adlı bir diğer Japon korku klasiğinde de, lise öğrencilerinin esrarengiz ölümünü araştıran bir kadın gazeteci, hepsinin ölmeden önce cep telefonlarından arandıklarını ortaya çıkarıyordu. Telefondaki ses kurbanlara bir hafta içinde öleceklerini söylüyor ve bu korkunç kehanet gerçekleşiyordu.
 
hürriyet



Bu haber 167 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,703 µs