En Sıcak Konular

CHP milletvekilleri, Genel Kurulu terk etti

25 Kasım 2010 20:49 tsi
CHP milletvekilleri, Genel Kurulu terk etti CHP milletvekilleri, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Tasarısının görüşmeleri sırasında TBMM Genel Kurulunu terk etti.

TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Teklifinin kabul edilmesinden sonra yemek arası verdi.

Yemek arasından sonra Genel Kurulda, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Tasarısının görüşmelerine geçildi. Ancak, söz talebinde bulunan milletvekilleri salonda bulunmadığı için tasarının tümü üzerindeki görüşmeler, konuşmalar yapılmadan tamamlandı. Bunun üzerine TBMM Başkanvekili Yakut, milletvekillerinin salona gelmesi için birleşime kısa bir süre ara verdi.

Aradan sonra tasarının 1. bölümü üzerinde görüşmeler başladı.

MHP İstanbul Milletvekili Durmuşali Torlak, kanun tasarısında milli menfaatleri gözetecek ilkelere yer verilmediğini ifade ederek, tasarının eksiklerle dolu olduğunu öne sürdü.

CHP Grubu adına konuşan Gaziantep Milletvekili Yaşar Ağyüz, tasarının tümü üzerinde söz talebinde bulunduğunu ancak Başkanvekili Yakut'un tutumu nedeniyle konuşamadığını belirterek, ''Konuşmamak üzere protesto ediyorum'' dedi, kürsüden ayrıldı.

CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol ise Yakut'a, ''Dün 5 dakika ara verdiniz, 55 dakika sonra burada oldunuz. Her zaman böyle motamot davranıyor musunuz?'' diye tepki gösterdi.

Bunun üzerine tutanakları okutan Yakut, ''Tümü üzerindeki görüşmelerde aynı işlem tekrarlanmasın diye ara verdim. Başkanlık Divanından kaynaklı bir hadise. Ağyüz'ün ismini okuyana kadar, gelip gelmeyeceğini bilmiyordum'' dedi. Yakut'un bu sözlerinin ardın CHP milletvekilleri Genel Kurul Salonunu terk etti.

Tasarının 1. bölümü üzerinde görüşmeler devam ediyor.



Bu haber 704 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,570 µs