En Sıcak Konular

Nur Serter: Tarikat dergisinde yazdım!

0 0 0000 00:00 tsi
Nur Serter: Tarikat dergisinde yazdım! 28 Şubat'ın 'ikna odaları'nın mimarı ADD Başkan Yardımcısı Nur Serter, yıllar önce ruh çağıran, meditasyoncu, reenkarnasyoncu Sevgi Birliği tarikatının dergisinde yazdığını doğruladı. Serter, derginin 'o kadar sapkın olmadığını' söyledi.

İstanbul Üniversitesi'nde Rektör Yardımcısı iken başörtülüler için kurdurduğu "ikna odaları"yla tanınan, 14 Nisan'da Tandoğan'da yapılan mitingin konuşmacılarından ve Atatürkçü Düşünce Derneği'nin (ADD) Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Nur Serter, "ispirtizma" (ruh çağırma, ruhlarla temas) seanslarıyla bilinen 'Sevgi Birliği' adlı tarikatın kurucusu Dr. Refet Kayserilioğlu'nun çıkardığı 'Sevgi Dünyası' dergisinin yazarlarından olduğunu doğruladı.

Konuyla ilgili Yeni Şafak'a açıklamalarda bulunan Serter, söz konusu tarikat mensuplarını "birlik bütünlükten yana insanlar" diye nitelendirirken, derginin bir tarikat dergisi olduğu ve ruh çağırma seanslarının yapıldığına ilişkin bilgisinin bulunmadığını öne sürdü. Serter, 30 yıl içinde kendisinin de büyüyüp geliştiğini savundu.

EVET, O BENDİM

Sabah yazarı Murat Bardakçı'nın köşesinde ortaya attığı iddiayla ilgili konuşan Serter, "O dergideki Nur Serter, evet benim. Ancak bunlar 30 sene önceydi. Benim ne o zamanlar ruhla filan alakam olurdu, ne de şimdi" dedi. Serter, derginin yayın politikası ve yapılan ayinlerle ilgili ise şunları söyledi: "Benim konferanslarıma gelen, iyi insanlardı, birlik bütünlükten yana olan, kavgadan savaştan yana olmayan insanlar benim konferanslarıma geliyorlardı. 'Bakın bizim de böyle bir dergimiz var, bize de yazı yazar mısınız' diye sormuşlardı. Ben de bunun üzerine dergiye yazdım."

O KADAR SAPKIN DEĞİLDİ

Serter, şu an pozitivist düşüncede olduğunu belirterek, dergideki yazıların 'o kadar da sapkın gözükmediğini' söyledi. Serter, "Dergide, böyle çok insancıl yazılar vardı. Tamam Nostradamus filan gibi şeyler de vardı, ama bunda da garip bir şey yok; bir dönem çok popülerdi, ben de okudum. Ayrıca bu olay, yıllar önceydi ve ben de büyüdüm geliştim" şeklinde konuştu.

Makale yazdığı dergiyi okumamış

Dergideki yazılarının Nostradamus ve kehanet içerikli olup olmadığının sorulması üzerine ise ADD Genel Başkan Yardımcısı Nur Serter, "Hatırlamıyorum, ama belki orada o şekilde yazılar da olabilir; çünkü ben dergiyi doğru dürüst okumuyordum da. Ayrıca Nostradamus bir dönem oldukça popülerdi ve ben de bunu merak edip Nostradamus'un kitaplarını okudum. Dünyada reenkarnasyon olduğunu iddia edenler de var ayrıca. Emin Çölaşan, Ahmet Hakan, Cüneyt Ülsever var. Bu dergiyi kim görür, kim okur; işte böyle süreçlerde insanlar bunları bulup çıkartarak iş yaptıklarını düşünüyorlar, ama yapsınlar, ne olacak!" diye konuştu.

Misyoner değildim

Prof. Dr. Nur Serter, yönetim kurulunda bulunduğu Çağdaş Eğitim Vakfı'nın (ÇEV) para yardımı aldığı Amerikan Board'ın bünyesindeki Protestan Kilisesi'nin 1830 yılından beri Türkiye'de faaliyet gösterdiği ve emrindeki İncil Evi (Bible House) Şirketi aracılığıyla misyonerlik faaliyeti yürüttüğüne ilişkin iddialar ile Murat Bardakçı'nın yazısının genelinden çıkan tez hakkında ise şunları söyledi: "Bakın ben şu anda Türkiye'nin karşı karşıya bulunduğu sorunlarla ilgili bir kitap yazıyorum ve orada misyonerlik faaliyetlerini de eleştiriyorum. Hiçbir şekilde asla böyle şeylere taraf değilim. Beni misyonerlik faaliyetleriyle ilgilimin olabileceği kadar saçma bir şey yoktur. Müslümanları aldatmak için Hitler'in bile Müslüman olduğunu iddia ettiler.”

Yeni Şafak



Bu haber 646 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,791 µs