En Sıcak Konular

Şehit ailelerinin Gürbüz Kaya sevinci

25 Kasım 2010 16:02 tsi
Tümgeneral Gürbüz Kaya'nın görevden alınması şehit ailelerini sevince boğdu.

Hakkari'de TSK'ya ait mayının patlaması sonucu şehit olan Cafer Çelik'in babası Nail Çelik, o dönemde  Hakkari 3. Taktik Tümen Komutanı Tümgeneral Gürbüz Kaya'nın görevden alınmasının kendilerini sevindirdiğini söyledi. "Suçluların cezalarını çekmesini istiyoruz." diyen Çelik, "Üzgünüz, bizim çocuklarımız gitti. Biraz rahatlamamız için gerekenin yapılmasını istiyoruz." ifadesini kullandı.
      
Çukurca'da 27 Mayıs 2009 günü meydana gelen mayın patlamasında 6 asker şehit olmuştu. Genelkurmay Başkanlığı olayın teröristlerin döşediği mayının patlaması sonucu gerçekleştiğini açıklamıştı. Ancak bir süre sonra internete düşen ses kaydında mayının askerler tarafından yerleştirildiği ortaya çıkmıştı. Söz konusu ses kaydında iddiaya göre Tuğgeneral Zeki Es, komutanı Tümgeneral Gürbüz Kaya'ya mayını kendi elleriyle yerleştirdiğini anlatmış, Kaya ise böyle küçük hataların olabileceğini belirtmişti. Bu ses kaydı üzerine harekete geçen şehit ailelerinin şikayeti sonucu başlatılan yargı sürecinde Tuğgeneral Zeki Es'in tutuklandığı ve Mamak Askeri Cezaevi'ne gönderildiği açıklanmıştı.
     
 İnternete düşen ses kayıtlarındaki konuşmaları tepki ile karşılanan Tümgeneral Gürbüz Kaya'ın görevden alınmasını değerlendiren Şehit Cafer Çelik'in babası Nail Çelik, bu durumun kendilerini sevindirdiğini söyledi. Biraz rahatlamaları için suçluların ortaya çıkartılıp cezalandırılmasını isteyen Çelik, "Bu karara sevindik. Suçluların cezalandırılmasını istiyoruz. Suçlular cezasını bulsun. Sürecin devam etmesini istiyoruz, bizim çocuklarımız gitti." diye konuştu.
      
Olaydan sonra hayatlarının değiştiğini aktaran Çelik, "Bu durum illa ki bizi biraz rahatlattı. Ama bizim çocuklarımız gitti, gülmeyi eğlenmeyi unuttuk. Gerçekler az da olsa ortaya çıktı. Diğer gerçeklerin de ortaya çıkartılması gerekiyor." şeklinde konuştu.
      
Görevden alma kararın bir ilk olduğunu hatırlatan Çelik, "İlk defa oldu sevindik. Acıyı yaşatanlar da acı yaşasın. Biz çocuklarımızı onlara emanet ettik, koruyamadılar. Gündemin devam etmesi için çocuklarımızı yediler." dedi.

CİHAN



Bu haber 653 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,859 µs