En Sıcak Konular

Cumhurbaşkanı Gül 81 ilden öğretmenlerle bir araya geldi

24 Kasım 2010 16:08 tsi
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ve 81 ilden gelen öğretmenleri Çankaya Köşkü'nde kabul ederek, öğle yemeğinde bir araya geldi.

Gül, burada öğretmenlere hitaben yaptığı konuşmada, "Ülkemizi yarınlara taşıyacak zeki, bilgili, çalışkan, vicdanlı, araştıran, sorgulayan, eleştirel düşünen, özgüveni yüksek, ahlaklı nesilleri titizlikle ve sevgiyle yetiştiren öğretmenlerimiz, ulvi gayretleriyle, Türkiye'nin kaderinde önemli rol oynamaktadır," dedi. Cumhurbaşkanı Gül, öğretmenlerin çalışma ve hayat şartlarına da değindiği konuşmasında, “Görevinizi en iyi şekilde yapabilmeniz için beklentilerinizin en iyi şekilde karşılanması gerekiyor. Bu yönde sayın Başbakan, sayın Bakan ve yakın çalışma arkadaşları bunları önemli sorumluluk olarak görüyorlar. Bunlara yakından vakıfım,” ifadelerini kullandı.

 
Çankaya Köşkü'ndeki öğle yemeği öncesinde bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Gül, eğitimin gelişmenin, sürekli ilerlemenin, sosyal, kültürel ve ekonomik kalkınmanın anahtarı olduğunu ve bu nedenle tüm ülkelerin daima özel ilgi ve duyarlılık gösterdikleri bir konu olduğunu belirtti. Gül, konuşmasında şunlara yer verdi:

“ÖĞRETMENLİK BİR SANATTIR”

"Türkiye de yaşadığımız bilgi çağında eğitime yapılan yatırımın, insana ve geleceğe yapılan yatırım olduğunun şuuruyla hareket etmekte, planlamalarını ve hamlelerini buna göre yapmaktadır. Bu süreçte biliyoruz ki en büyük yük, eğitimin temel unsuru olan fedakar öğretmenlerimizin omuzlarındadır. Öğretmenlik uzmanlık, sevgi, sabır, hoşgörü gerektiren bir meslek olmanın ötesinde, bir sanattır. Öğrenciler, öğretmenin elinde şekillenir, olgunlaşır ve hayata hazırlanır. Bir çocuk için aileden sonra ilk bilgi kaynağı öğretmenlerdir. Kavramlara anlam katan öğretmenlerdir. Öğretmenler öğrencilere, dolayısıyla topluma rehberlik eden bilge kişilerdir.” 

ÖĞRETMENLERİN ÇALIŞMA VE HAYAT ŞARTLARI

Öğretmenlerin çalışma ve hayat şartlarının daha ileri seviyeye ulaştırılması, imkanlarının arttırılması konusunda haklı beklentileri olduğunu dile getiren Gül, öğretmenlerin sorunlarının, eğitimin sorunlarından ayrı tutulmaması gerektiğini vurguladı. Milli Eğitim Bakanlığının bu konunun üzerinde hassasiyetle durduğunu aktaran Gül, Bakan Çubukçu'nun sadece öğrenciler için değil, öğretmenler için de gece gündüz çalıştığını yakından bildiğini söyledi. Türkiye'nin bütçesinde uzun yıllar en çok payı başka kalemlerin aldığını anımsatan Gül, şöyle devam etti:

“EN ÇOK PAYI ARTIK EĞİTİM ALIYOR; BU, TESADÜF DEĞİLDİR”
 
"Ama son senelerde en çok payı artık eğitim alıyor, eğitimin bütçesi her şeyin önüne geçiyor. Bu bile, Türkiye'deki köklü değişimin en büyük işaretidir. Bunlar tesadüfen değildir. Bir taraftan öğrencilere, bir taraftan öğretmenlere ayrılan paylar artmaktadır. Devlet ve toplum hayatında yeri doldurulamaz bir misyon yüklenen öğretmenlerimize ne kadar çok değer versek azdır, ne kadar çok destek versek azdır. Eğitim bir bütün, anaokulundan başlıyor, üniversite sonrası eğitime kadar devam ediyor. Bütün bunların temelini öğretmenler atıyor. Sizin iyi yetiştirdiği çocuklar varsa, üniversitede de başarılı oluyor, ülke de başarılı oluyor. Ama eğer sizin elinde iyi şekillenmezse, esas temel bilgileri almazsa, üniversite çağında ne verirseniz verin sağlam olmuyor. O bakımdan eğitim, neticede insanın, bütün yurttaşlarımızın bilgili, kaliteli, ahlaklı, özgüvenli yetişebilmeleri, aslında öğretmenlerin elinde olduğu sürede atılacak temelle ilgilidir. Bunun devlet olarak farkındayız ve onun için sizlere çok önem veriyoruz. Görevinizi en iyi şekilde yapabilmeniz için beklentilerinizin en iyi şekilde karşılanması gerekiyor. Bu yönde sayın Başbakan, sayın Bakan ve yakın çalışma arkadaşları bunları önemli sorumluluk olarak görüyorlar. Bunlara yakından vakıfım."



Bu haber 597 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,478 µs