En Sıcak Konular

Milyonlarca kişinin gözü Meclis'te

19 Kasım 2010 15:58 tsi
Milyonlarca kişinin gözü Meclis'te 
Tatilden sonra iş başı yapacak olan Meclis'te askerlik süresini kısaltan düzenleme ve vergi affı tasarısı gibi önemli konular ele alınacak.

TBMM Genel Kurulu, hafta başından itibaren Mart ayına kadar sürecek yoğun yasama maratonuna başlayacak. Mart ayından itibaren Meclis’in 12 Haziran’da yapılması planlanan genel seçim sebebiyle tatile girmesi bekleniyor. Ancak milletvekilleri tatil öncesi, önemli yasaları Genel Kurul’da tartışacak. Meclis, bayram tatili sebebiyle yarım kalan 2011 yılı Bütçe görüşmeleriyle açılacak. Bir yandan Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki görüşmeler devam edecek. Diğer yandan TBMM Genel Kurulu’nda Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Yasa Tasarısı Genel Kurul’da görüşülecek.

BÜTÇE GÖRÜŞMELERİ GERİLİMLİ GEÇECEK

Meclis Genel Kurulu’ndaki Bütçe görüşmeleri 13 Aralık’ta başlayacak. 24 Aralık Cuma günü de bitirilmesi planlanıyor. Bütçe üzerinde Başbakan Tayyip Erdoğan ve muhalefet liderleri söz alarak konuşma yapacak. Bu görüşmeler aynı zamanda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Genel Başkan olarak ilk Bütçe konuşmasına sahne olacak.

22 Aralık'ta Meclis'e sunulması beklenen 80 maddelik torba yasa tasarısının görüşmelerine ise 28-29 Aralık tarihlerinde başlanılması düşünülüyor. Tasarıya muhalefetin itiraz etmeyeceği; düzenlemenin kısa sürede yasalaşacağı kaydediliyor. İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın, polislerin askerlik hizmet sürelerini düzenleyen çalışmayı da yılbaşına kadar Meclis gündemine getirmeyi planladığı ancak, bütçe görüşmeleri sebebiyle yeni yıla kalacağı kaydediliyor. Öte yandan Genelkurmay’ın, “Tek tip askerlik” açıklamasıyla başlayan askerlik süresinin yeniden düzenlenmesine ilişkin tartışmalara son verecek düzenlemenin de Mart ayından önce Meclis’ten geçmesi bekleniyor.

dunyabulteni



Bu haber 840 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,613 µs