En Sıcak Konular

Yüksel: Yanlış politikalar hayvancılığı bitirdi

18 Kasım 2010 12:57 tsi
CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaaddin Yüksel, hükümetin yanlış tarım ve hayvancılık politikaları nedeniyle küçük ve büyük baş hayvan sayısında ciddi azalma olduğunu söyledi.

Çiftçilerin, icralar nedeniyle tarlalarını kaybettiğini savunan Yüksel, Türkiye'nin ilk defa Kurban Bayramı'na ithal kurbanlıklarla girdiğini kaydetti.

    CHP İzmir İl Başkanlığı'nın bayramlaşma töreni Ahmet Piriştine Kent Arşivi ve Müzesi'nde yapıldı. Törene, CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel, CHP TBMM Grup Başkan Vekili Kemal Anadol, TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Güldal Mumcu, CHP İzmir milletvekilleri Bülent Baratalı, Ahmet Ersin, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve partililer katıldı.
    Alaaddin Yüksel, Türkiye'de küçük baş hayvan sayısının 30 milyondan 18 milyona, büyükbaş hayvan sayısının da 14 milyondan 7 milyona düştüğünü belirtti. Türkiye'nin, bayramı buruk kutladığını belirten Yüksel, 2011 seçimlerinden sonra Türkiye'de bayramların buruk kutlanmayacağını, CHP'nin iktidara gelerek bütün yanlışlıkları düzelteceğini ifade etti. 50 gazetecinin tutukluluk halinin devam ettiğini söyleyen Yüksel, “Bu tutuklular, bize bir gerçeği daha gösterdi. Türkiye'de 121 bin mahkümdan 57 bininin tutuklu olduğunu öğrendik. 15 yıldır tutuklu olan kişiler var.” diye konuştu.
    Yüksel, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in bayramdan önce İzmir'de bulunduğunu ve İzmir'deki konuşmasını yakından takip ettiğini kaydetti. Yüksel, şunları söyledi: “Sayın Çelik, İzmir'de CHP'lileri hırsızlık ve yolsuzlukla suçlayıp, (aynaya baksınlar) demiş. Ben aynaya baktığımda alnı ak, yüzü pak, halkı için hizmet eden pırıl pırıl yüzler görüyorum. CHP'nin tek düşüncesi halka hizmettir. Sayın Çelik, (Biz TBMM'de tarım ve hayvancılık diyoruz, CHP laiklik diyor, başka bir şey demiyor) demiş. CHP demokrasi ve laikliğe sahip çıkan partidir, böyle bir misyonu vardır, bu misyonu da Atatürk yüklemiştir, bunu Türk halkı yüklemiştir.”
    Alaattin Yüksel, arife günü açıklanan bazı vergi ve cezalardaki affı da eleştirdi. Yüksel, Türkiye'de vergi ve yargı reformuna ihtiyaç olduğunu söyledi.
    CHP TBMM Grup Başkan Vekili Kemal Anadol ise Ramazan Bayramı'nın referandum koşuşturmaları içerisinde geçtiğini, İzmir'in referandumdan büyük bir başarı ile çıktığını söyledi. Anadol, genel seçimlere 7 ay kala kutlanan bu bayramın da CHP'nin iktidarını müjdelediğini savundu.
    İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise bundan sonraki ilk bayramın CHP'nin iktidarında kutlanacağını savunarak, buna inandığını söyledi. 2007 seçimlerinde AK Parti'nin yüzde 47 oy aldığını, CHP'nin sahilde, kumsalda sıkıştığını, 2009 seçimlerinde ise CHP'nin Ege ilçelerine doğru yürüdüğünü, büyüdüğünü, 12 Eylül referandumunda da CHP'nin ağırlıklı gücü ile Ege, Akdeniz, Marmara, Trakya ve İç Anadolu'nun bazı bölgelerinde Hayır oylarının çıktığını vurgulayan Aziz kocaoğlu, ''İzmir'den başlattığımız yerelde kalkınma hedefi Türkiye'ye örnek oldu. İzmir'den tuttuğumuz ayna Anadolu'ya doğru yayılıyor. Ankara'ya doğru yürüyoruz. Türkiye'ye hizmet için yolumuza devam ediyoruz. Ülkemizi belli mihrakların elinden kurtarmak için çalışmalıyız, gün birlik olma günüdür.'' dedi.

Cihan



Bu haber 598 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,401 µs