En Sıcak Konular

Bahçeli: Başörtüsünde çözüm yönelik girişime destek veririz

17 Kasım 2010 17:56 tsi
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, üniversitelerde yaşanan başörtüsü sorununu çözmeye yönelik girişime, MHP olarak 70 milletvekili ile destek vereceklerini söyledi.

Genel Başkan Bahçeli, MHP Genel Merkezi'nde partililerle bayramlaştı. Bahçeli, burada basın mensuplarının gündeme yönelik sorularını cevapladı. Başörtüsü konusuyla ilgili bir soru üzerine Bahçeli, başörtüsü konusuyla ilgili Türkiye'de görüşlerini çok net ve kararlık içinde ifade eden kurumun MHP olduğunu söyledi. Bahçeli, MHP'nin Türkiye'yi toplumsal sancıdan kurtarmak için AK Parti yönetimi tarafından başlatılan anayasa değişikliği girişimine destek verdiğini hatırlattı. Bahçeli, MHP olarak sorunun çözümü noktasında ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini kaydetti.

Bahçeli, 411 milletvekilinin oylarıyla yapılan hayırlı bir adımın CHP'nin Anayasa Mahkemesi'ne başvurmasıyla sonuçsuz kaldığına işaret ederek, "İki parti yöneticileri, özellikle referandum sürecinde kendi aralarında başörtüsü konusunu gündeme taşıyarak istismara adeta bir yarışa girmişlerdir. Kendilerinin böyle bir tartışma zemininde soğukkanlılığını koruyarak, çözüm üreten anlayışıyla bir öneride bulunmuştur. MHP gerekli desteği vereceğini söylemiştir. Bu iki parti referandum sürecindeki tartışmayı uzlaşma boyutuna taşmıştır." dedi.

Bahçeli, Başbakan Erdoğan'a çağrıda bulunarak, başörtüsü sorununu 2011 seçimleri sonrasına bırakmamasını, TBMM'ye çözüme yönelik öneriyle gelmesi durumunda, 70 milletvekiliyle destek olacaklarını vurguladı.

MHP'den ayrılanlara yönelik çağrısıyla ilgili bir soruya ise Bahçeli, "MHP bütün ülküdaşlarıyla kucaklaşma sürecini sürdürmektedir. Bu başlangıç aşamasıdır. Daha sonra da milletimizle bütünleşerek tek başına iktidar olma yolunda çalışmalarını hızlandıracaktır. Önümüzdeki günlerde bunun anlamlı çalışmalarını hep beraber göreceksiniz." diye konuştu.

Yargıyla ilgili tartışmaların hatırlatılması üzerine Bahçeli, siyasi iktidarın yargıya müdahale etmek yerine, süren davaların bitmesini beklemesini istedi. Bu arada, MHP'ye bayramlaşmak için gelen vatandaşlar uzun bir sıra oluşturdu.

cihan




Bu haber 645 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,258 µs