En Sıcak Konular

Suriye sınırında 15 kilometrelik araç kuyruğu oluştu

17 Kasım 2010 16:46 tsi
Kurban Bayramı dolayısıyla Suriye'deki akrabalarını görmek isteyenler sınır kapılarında uzun kuyruklar oluşturdu.

Özel izinle 48 saatliğine Suriye'ye gitmek için sınır kapılarına yönelenler mutlu olduklarını söyledi.

Suriye'deki akrabaları ile bayramlaşmak için 48 saatliğine özel izin alan 52 bin Hataylı, Cilvegözü Sınır Kapısı'nda 15 kilometreyi bulan araç kuyruğu nedeniyle zaman zaman zor anlar yaşadı. Gerek Cilvegözü Sınır Kapısı gerekse Babul Havva Sınır Kapısı'ndaki işlemlerin hızlandırılmasıyla 15 kilometreyi bulan araç kuyruğu 3 saat içerisinde sonlandırıldı.

52 bin Hataylı'nın Suriye'ye gidecek olması nedeniyle Babul Havva mevkiinde düzenlenen törene Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Garnizon Komutanı Albay M. Semih Erdoğan, İl Jandarma Komutanı Vedat Çolak, Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç İdlip Valisi Halit El-Ahmet tarafından çiçeklerle karşılandı.

Hatay ve İdlip heyetinin folklor ekipleriyle beraber halay çektiği ve Suriye ile Türk bayraklarının aynı anda sallandığı törende konuşma yapan İdlip Valisi Halit El-Ahmet misafirlerini "İkinci memleketinize hoş geldiniz" sözleriyle selamladı.

Kurban Bayramı'ndan birkaç gün önce Türkiye, Suriye ve Lübnan arasında deniz yolu seyehatlerinin başlaması için görüşmeler yapıldığını aktaran Vali Ahmet, "Bizler Türk yatırımcılarına projelerini gerçekleştirmek için İdlip'e davet ediyoruz. Burada kendilerine elden geldiği kadar kolaylık sağlanacaktır. İki ülke arasında sağlanan vize muafiyeti giriş ve çıkışları olumlu yönde etkilemiştir. 1 Eylül 2009 ile 1 Eylül 2010 tarihleri arasında Türkiye'den 440 bin 244 giriş Suriye'den Türkiye'ye ise 341 bin 345 giriş olmuş ve ihracat beyan sayısı 2 bin 750 ithalat ise bin 509 olarak gerçekleşmiştir." dedi.

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz ise yaptığı konuşmada her iki ülke halkının ortak kültürel bağlarla yıllardır bir arada olduğunu ve sınırların ortadan kaldırılmasıyla Hatay ve Suriye arasındaki ticaret bağının güçlendiğini belirtti.
 
cihan

 



Bu haber 672 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,037 µs