En Sıcak Konular

CHP’den Papandreu’ya ‘özgürlük’ sözü

17 Kasım 2010 14:28 tsi
Kılıçdaroğlu, Türkiye'yi daha demokratik ve özgür kılacak bütün girişimlere destek verdiğini söyledi...

Yunanistan Başbakanı Papandreu ile görüşen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Türkiye'yi daha demokratik ve özgür kılacak bütün girişimlere destek verdiğini söyledi.

Sosyalist Enternasyonal Konseyi toplantısı için Paris'te bulunan CHP lideri Kılıçdaroğlu, Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu ile görüştü. Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin AB'ye üyelik sürecinin yavaşladığından yakınırken Türkiye'yi daha demokratik ve özgür kılacak bütün girişimlere destek verdiğini ifade etti.

DAHA AKTİF OLMAK İSTİYORUZ

Aynı zamanda Sosyalist Enternasyonal Başkanı olan Papandreu ile görüşmede, ikili ilişkiler ve Türkiye'nin AB üyelik süreci gündeme geldi. Kılıçdaroğlu görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, CHP'nin Sosyalist Enternasyonal'de daha aktif bir şekilde yer almak istediklerini Papandreu'ya ilettiğini söyledi. Toplantının basına açık kısmında konuşan Papandreu ise Türkiye'nin AB üyelik sürecini desteklediklerini ve bu sürecin Türkiye ve Yunanistan arasındaki ilişkilerin gelişmesine katkıda bulunacağına inandıklarını kaydetti. Türkiye'nin AB'ye üyelik sürecinin yavaşladığını söyleyen Kılıçdaroğlu, partisinin Türkiye'yi daha demokratik ve özgür kılacak bütün girişimlere destek verdiğini ifade etti.

ROYAL: TÜRKİYE İÇİN KAYBETTİM

Kılıçdaroğlu, Fransa'daki Sosyalist Partinin önemli isimleriyle de bir araya geldi. Eski başbakanlardan Laurent Fabius, eski dışişleri bakanlarından Hubert Vedrine, Sosyalist Parti Genel Sekreteri Martine Aubry ve Sosyalist Parti'nin geçen seçimlerdeki cumhurbaşkanı adayı Segelone Royal ile görüştü.

Alınan bilgiye göre Royal, Kılıçdaroğlu'na, geçen cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Nicolas Sarkozy'ye karşı Türkiye'nin AB üyeliğini savunduğunu hatırlattı. Royal, Fransa'daki tartışmalara atıfta bulunarak, Türkiye'nin üyeliğini savunan bu tavrının, "seçimi kaybetmesine neden olan faktörler arasında" olduğunu dile getirdi.

bugün



Bu haber 658 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,694 µs