En Sıcak Konular

Doktorlar Ecevit için rapor tutmamış

17 Kasım 2010 14:03 tsi
Doktorlar Ecevit için rapor tutmamış
Başbakan tedavi eden beş doktor da rapor tutmamış...

Ergenekon kapsamında eski Başbakan Ecevit’in hastalığının incelemeye alınması büyük bir skandalı ortaya çıkardı. 1999-2002 arasında Ecevit’i tedavi eden doktorların tıbbi kayıt tutmadığı anlaşıldı.

Ergenekon davası kapsamında yeniden mercek altına alınan eski Başbakan Bülent Ecevit’in hastalığı için Adli Tıp Kurumu’nun başlattığı inceleme bir skandalı ortaya çıkardı. Ecevit’in 1999-2002 yılları arasında yapılan tedavisiyle ilgili hiçbir tıbbi belgenin olmadığı belirlendi. Ecevit’i tedavi eden 5 doktor, “Ecevit’in tedavisini yapıyorduk ama hiç rapor tutmadık” dedi.

11 YIL SONRA 1 SAYFALIK RAPOR VERİLDİ

Doktorları o dönem koordine eden uzman Dr. Arif Abacı ise 11 yıl sonra Rahşan Ecevit’in isteği üzerine “1” sayfalık rapor yazdığını söyledi. Ergenekon davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, bir dizi yazışma sonucu gelen bazı belgeleri Adli Tıp Kurumu’na göndererek incelenmesini ve detaylı bir araştırma yapılmasını istemişti. Bunun üzerine Adli Tıp Birinci İhtisas Kurulu, mahkemeye bir yazı yazarak 1999-2002 yılları arasında Ecevit’in sağlık durumuyla ilgili tıbbi belgeler, raporlar ve o dönem Ecevit’i tedavi eden doktorların ifadelerine başvurulmasını istedi. 

ANKARA EMNİYETİ DOKTORLARA SORDU

Bunun üzerine Ankara Emniyet Müdürlüğü o dönem Ecevit’in tedavisini yapan Hacettepe Üniversitesi Nöroloji Ana Bilim Dalı Başkanı (şu an emekli) Prof. Dr. Okay Sarıbaş, Gastroentoloji Bölümü’nden Prof. Dr. Halis Şimşek, Gazi Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz ABD’den Prof. Dr. Erdoğan İnal, Özel Çankaya Hastanesi Kardiyolog uzmanı Dr. Veli Vefalı ve Özel Kazan Diyaliz Merkezi Sorumlusu Uz. Dr. Arif Abacı’ya ulaşarak Ecevit’in tedavisiyle ilgili tıbbi belge olup olmadığını sordu.

Doktorların evlerine gidilerek ifadelerine başvuruldu. 5 doktordan sadece Arif Abacı, Ecevit’in eşi Rahşan Ecevit’in isteği üzerine sağlık durumunu belirten bir sayfalık rapor verdiği görüldü. Söz konusu 1 sayfalık raporu da Rahşan Ecevit, mahkemeye yolladı.

Parkinson tanısı konuldu!

Rahşan Ecevit’in isteği üzerine 11 yıl sonra İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Arif Abacı imzalı rapor şöyle:

“Küçük adımlarla yürüme, hareketlerde yavaşlama, maske yüz, sola-sağa dönüşlerde problem ve yürürken kollarını sallayamama. Bu şikayetler üzerine nörolog Okay Sarıbaş tarafından muayene yapıldı ve hareketlerde yavaşlama, kasların sertleşmesi, alna vurmada göz kırpmaya engel olamıyordu, kuvvet azlığı yoktu ve primidal bulgu yoktu. Bulgular üzerine Parkinson tanısı kondu. Tedaviye madopar ile başlandı. Doz haftalık artışlara göre artırılıyordu. İlaçları tam içmediği veya ara verdiği zaman şikayetleri artıyordu. Bunun üzerine tedavisi yeniden düzenleniyordu. Kronik konstipasyon için zaman zaman Prof. Dr. Halis Şimşek tarafından Gastroenteolojik konsultasyon yapılıyordu.”

İŞTE SKANDAL İFADELER

Prof. Dr. Okay Sarıbaş, polise verdiği ifadesinde, “Bülent Ecevit’in ailesinin isteği üzerine Uz. Dr. Arif Abacı’nın koordinesinde evine gittim. 1999 yılıydı ilaç tedavisi uygulandı. Bende sağlık belgesi yok.

Bizden sonra tedavisi Başkent Üniversitesi Hastanesi’nde devam etti” dedi. Prof. Dr. Halis Şimşek de tedaviyle ilgili kendisinde tıbbi belge olmadığını söylerken, Kardiyoloji Uzmanı Dr. Veli Vefalı ifadesinde, “1999 yılında evlerine bir kez muayeneye gittim. Bunun dışında herhangi bir tedaviye gitmedim. Bununla ilgili tıbbi belge de tutmadım” dedi.       KBB Uzmanı Erdoğan İnal, “Bülent Ecevit’in kontrolü için iki kez evine gittim. Tedaviyle ilgili herhangi bir tıbbi belge yok” diye ifade verirken, uzman Dr. Arif Abacı ise şunları söyledi: “Ben ekibi koordine ediyordum. Aileden gelen taleple rahatsızlık durumuna göre ekiple giderek evinde muayenesi icabında tedavisi yapılıyordu. Bazen de tedavi neticesinde sağlık durumunu izlemek için ziyaret ediyorduk. Ben ve ekibimde herhangi bir tıbbi evrak bulunmamaktadır. Ekteki bir sayfalık rapor da Rahşan Ecevit’in isteği üzerine verilmiştir.”

star



Bu haber 845 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,573 µs