En Sıcak Konular

Siyasi partiler bayramlaştı

17 Kasım 2010 13:30 tsi
Siyasi partiler bayramlaştı Siyasi partilerdeki geleneksel bayramlaşmalar çerçevesinde AK Parti'yi, MHP ve DSP heyetleri ziyaret etti. Daha sonra ise CHP, DP ve BBP heyetleri ziyaret etti. Bu yıl bir de ilk yaşandı ve BDP, CHP'yi ziyaret etti.

Kurban Bayramı dolayısıyla MHP heyeti, AK Parti Genel Merkezi'ne bayram ziyaretinde bulundu. Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, Antalya Milletvekili Mehmet Günal ve MYK Üyesi Özgür Bayraktar'dan oluşan heyeti, AK Parti Ankara Milletvekili Haluk Özdalga, Kütahya Milletvekili Soner Aksoy ve AK Parti Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Meral Kirişçioğlu ağırladı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Bal, Türkiye'nin yıllardır sıkıntı içinde bulunduğu konunun bu bayram da tecelli ettiğini ve yaşanan trafik kazalarında çok sayıda vatandaşın hayatını kaybettiğini söyledi. Bal, ''Kazasız belasız bayramları da inşallah beraber görürüz'' dedi.

AK Parti Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Kirişçioğlu ise bu yıl iç turizmin olağanüstü büyük rakamlara ulaştığını belirterek, sirkülasyonun fazla olmasından dolayı trafik kazalarının yaşandığına işaret etti. Trafik kazalarının her geçen yıl azaldığını dile getiren Kirişçioğlu, buna karşın dikkatsizlikler nedeniyle bu acıların hala yaşandığını söyledi.

Görüşmede siyasi konularda da değerlendirmeler yapıldı. MHP Genel Başkan Yardımcısı Bal, siyasetteki gerginliklerin Türkiye'de çok önemli değerleri tahrip ettiğini vurgulayarak, şöyle konuştu:

''Özellikle devletin değeri diye tanımlanan Cumhuriyet'in temel nitelikleri ve demokratik kavramlarla, milletin temel değeri olarak kabul edilen din ve vicdan hürriyeti, birbirleriyle çatışırmış gibi takdim edilerek bir gerginlik ortamı yaratılması, hem hepimizin yarattığı bir organizma olan devletimize hem de hepimizin mensup olmakla gurur duyduğumuz milletimize ciddi zarar vermektedir. Biz devlet ve millet değerine saygılı bir parti olarak bu değerlerin çatıştırılmadan kaynaştırılmasını temel prensip olarak kabul ettik.''

AK Parti Ankara Milletvekili Haluk Özdalga da demokrasinin, farklı görüşlerin yer aldığı bir rejim olduğuna işaret ederek, ''Aynı zamanda şunu da başarmamız gerekiyor: Bu farklı görüşlerin barış içinde, kavga olmadan bir arada yaşayabilmesini başarmamız gerekiyor'' diye konuştu

DSP heyetinin ziyareti

DSP heyeti adına AK Parti'yi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Vural başkanlığındaki heyet ziyaret etti. Vural, ziyaretin başında kameraman ve foto muhabirlerinin heyetlerin oturma planıyla ilgili talepleri üzerine, 20 yıl boyunca kameramanlık yaptığını anımsatarak, ''Kameraman ve foto muhabiri arkadaşlarımı en iyi ben anlarım'' dedi.

Tüm yurttaşların ve İslam aleminin bayramını kutlayan Vural, hükümetin kamu borçlarına ilişkin yapılandırmayla ilgili düzenlemesini DSP olarak olumlu bulduklarını söyledi. Vural, ancak DSP'nin hükümet ortağı olduğu dönemde, yürürlükteki SSK ve Bağ-Kur emeklileriyle ilgili ''maaş denkleştirmesi'' yönetmeliğini anımsattı ve bu yönetmeliğin halen yürürlükte olmasına rağmen işletilmediğini savundu. Hükümetin bu yönetmeliği dikkate alması gerektiğine işaret eden Vural, bu denkleştirmenin yapılmaması nedeniyle kendi hesaplarına göre devletin emeklilere faizler hariç 6 bin lira borçlu olduğunu öne sürdü.

AK Parti Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Meral Kirişçioğlu da kamu borçlarının yapılandırılmasına yönelik çalışmaya vatandaştan destek geldiğini söyledi. Bayramların önemine değinen Kirişçioğlu, açıklanan paketin vatandaşa bir bayram müjdesi olduğunu kaydetti.

CHP Genel Başkan yardımcıları İsa Gök ve İzzet Çetin ile Parti Meclisi Üyesi Nuran Yıldız'dan oluşan CHP heyeti, AK Parti Genel Merkezi'ne bayram ziyaretinde bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gök, her günü bayram havasında yaşayabilmenin önemini vurgulayarak, ''Bayramların belirlenmesinde siyasetçinin rolü yok ama yılın diğer günlerinin bayram tadında olmasında siyasetçinin sorumluluğu var. Hepimizin en büyük görevi, tüm insanlarımızın her günü bayram tadında geçirmesini sağlamaya çalışmak'' diye konuştu.

AK Parti heyetinden Kütahya Milletvekili Soner Aksoy da çok güzel bir yemeğin, tuzunun fazla konulması halinde yenilemeyecek bir duruma gelebileceğini ifade ederek, ''dengeleri bozmamak gerektiğini'' belirtti. Aksoy, iktidarın, muhalefetin, sivil toplum örgütlerinin görevlerini ölçülü yapmaları gerektiğini vurguladı.

Gök ise ''Ne ifrat, ne tefrit... Amacımız ifrat ve tefrit değil doğruyu bulmak. Sağduyuyu hakim kılmak. İnsanlar refah içinde, ağız tadıyla yaşamak istiyorlar. Bu topraklar üzerinde barışın hakim olmasını istiyorlar'' şeklinde konuştu.

Ziyarette, AK Parti'nin gerçekleştirdiği demokratik reformlar da konuşuldu.

Aksoy, demokratik toplumlarda herkesin konuşması gerektiğini belirterek, farklı düşünceleri alabilmelerinin başka türlü mümkün olmayacağını bildirdi.
 
CHP'li Gök de herkesin konuşabilmesi ve özgürce fikrini açıklayabilmesi gerektiğini belirterek, ''Ama onun yanında cezaevinde kalan basın mensuplarını nasıl açıklayacağız. Öldürülen, faili meçhul kalan basın mensuplarını nasıl açıklayacağız. Demokrasiyi içselleştirmek çok önemli. Görünürde değil, ailede, çalışma hayatında, üniversitede demokrasi, her şeyde demokrasi. Onu içselleştirmek siyasilerin en büyük görevi'' diye konuştu.

AK Parti Ankara Milletvekili Haluk Özdalga ise demokratikleşme ve insan hakları konusunda çok şey yaptıklarını vurgulayarak, buna karşın yapacakları çok şey olduğunu söyledi. AK Partili Özdalga, ''Öyle ümit ediyorum ki demokrasi, insan hakları ve özgürlükler istikametinde bundan sonra atacağımız adımlar ve yapacağımız reformları Meclisimiz el birliğiyle ve hızlı bir şekilde çıkarsın'' diye konuştu.

Gök ise Özdalga'ya, ''Hakikaten reform ise hakikaten demokratik açılımsa hakikaten insan hak ve özgürlükleriyse CHP her zaman için yanında ama altını çizdiğim satır 'hakikaten ise'... Ceza Kanunu'nun 2006 değişikliği herkese büyük bir özgürlük olarak geldi. Bir de baktık ki 31 adet basın yayın suçu. Bundan dolayı cezaevine giren yazarlar. İşte bunların hakikaten olması çok önemli. Hakikaten her türlü olumlu şeyde CHP tüm gücüyle vardır'' karşılığını verdi.

Özdalga da ''Bugün siyasi bir tartışmaya girmek için uygun bir gün değil'' diyerek demokratik reformların sadece Türk milletinin gözü önünde değil, tüm dünyanın gözü önünde yapılan reformlar olduğunu vurguladı. Özdalga, Türkiye'de çok şey yapıldığını ancak yapılması gereken daha çok şey bulunduğunu belirtti.

Gök, Türkiye'nin daha demokratik bir ülke olması için parti içinde yeni Anayasa çalışması başlattıklarına işaret ederek, ''(Ama Yasa) değil, Anayasa hazırlıklarına başladık'' dedi.

AK Parti'yi CHP heyetinin ziyaretinin ardından DP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Ünal ile BBP Genel Başkan Yardımcısı Üzeyir Tunç başkanlığındaki heyetler ziyaret etti. Bu ziyaretlerin başında görüntü alınmasına izin verildi.


BDP ilk defa CHP'yi ziyaret etti

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), ilk defa bayramlaşmak için CHP'ye geldi. CHP Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Süheyl Batum, Genel Başkan Yardımcısı Melda Onur ile Ankara Millevtekili Zekeriya Akıncı, BDP heyetini karşıladı.

BBP ve SP'nin ardından, BDP de CHP'ye bayramlaşmaya geldi. BDP heyetinde Siirt Milletvekili Osman Özçelik, Merkez Yürütme Kurulu üyesi Yüksel Mutlu, Ayhan Bilgen yer aldı.

Bayramlaşma sırasında konuşan Özçelik, Yılmaz Güney, Ahmet Kaya'yı her gidişinde ziyaret ettiğini dile getirerek, bu iki ismin Türkiye'nin adını dünyaya tanıttığını, sürgünde hayatlarını yitirdiklerini söyledi. Demokratik Türkiye'de bir gün yurda dönüşlerin sağlanması gerektiğini ifade eden Özçelik, Kaya ile ölümünden bir ay önce görüştüklerini ve yurda dönüş hasreti çektiğini açıkladı. Özçelik, Kılıçdaroğlu'nun da ziyaret etmesini beklediklerini kaydetti. Batum, genel başkanın ziyareti gerçekleştirdiğini ifade etti.

Sanatçıların hangi görüşte olurlarsa olsunlar, görüşlerini açıklamaları gerektiğini ifade eden Batum, bu nedenle yurt dışında yaşamların kaybedilmesinin ortadan kaldırılması gerektiğini söyledi. Farklı görüştekilere biraz müsamahalı davranmadıklarını dile getiren Batum, Türkiye'de insanların, sözlerini söyledikleri için yurt dışına gitmek zorunda bırakılmaması gerektiğini ifade etti. Sanatçılara karşı müsamaha gösterilmesi halinde, daha demokratik bir Türkiye'nin oluşacağını ifade eden Batum, bayramın buna vesile olmasını diledi.

Batum, daha önce referandumda 'evet' diyeceğini açıklayan ünlü sanatçı Sezen Aksu için "Biz onu Sezen Aksu zannediyorduk. Meğer O 'Sezen Aksu vardı biz ne bilelim onun 'Sazan Aksu' olduğunu." ifadesini kullanmıştı.

Özçelik ise epey bir zamandır böyle bir bayramlaşma olmadığını vurguladı. BDP heyetinin gelişinden mutlu olduklarını dile getiren Batum, program hazırlanırken sorunların çözümüne katkı sunmayı öncelik olarak gördüklerini kaydetti. Kadın kotasının eleştirildiği sohbette Özçelik, kadının elinin değdiği yerde huzur, temizlik ve barış olduğunu vurguladı.

BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın açıklamalarına ilişkin bir soruyu cevaplandıran Özçelik, demokratik güçlerin bir arada, bir çatıda olmasını istediklerini belirterek, demokrasiyi savunan bütün herkesle ilişki kurduklarını ifade etti. CHP ile şimdiye kadar böyle bir ilişki olmadığını 'malum yaklaşım' ile dile getiren Özçelik, bundan sonra olacağına inandıklarını kaydetti.

Çok törpülenmiş bir demokrasi anlayışıyla karşı karşıya kaldıklarını dile getiren Batum ise bütün partilerle beraber işleyen hukuk ve demokrasi devletini kurmak, laik sosyal devlet için işbirliği yapılması durumunda olduğunu vurguladı. Türkiye'de koşulların değiştiğini, getirilen demokrasinin artık demokrasi olmadığını anlatan Batum, eşitsizliği gidermek için işbirliğine hazır olduklarını kaydetti. Batum, hedeflerinin gençlere, çocuklara çok daha iyi bir Türkiye'yi bırakmak olduğunu söyledi.


Partilerin bayramlaşmasında konu 'gençler'

CHP'de yapılan bayramlaşmada, diğer zamanlara göre tartışmasız bir bayramlaşma yaşandı. CHP Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Süheyl Batum, Genel Başkan Yardımcısı Melda Onur ile Ankara Millevtekili Zekeriya Akıncı, bayramlaşma için gelen siyasi partililerin temsilcileriyle bayramlaştı.

CHP'ye bayramlaşmak için ilk gelen parti DSP oldu. DSP'nin temsilcileri, siyasette gençlere ağırlık verilmesi gerektiğini belirterek, seçilme yaşının 20'ye indirilmesi gerektiğini savundular.

CHP'nin ikinci konukları AK Parti'liler oldu. Parti adına AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem, Burdur Milletvekili Bayram Özçelik ve Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Yasin Bölükbaşı bayramlaşmaya geldi. Gençlerin, siyasette güçlü olmasını istediklerini vurgulayan Bölükbaşı, partilerinin de buna önem verdiğini ifade etti. Konuşmalarda, yaş sohbetinin de yapılması dikkat çekti. Genel başkanların iradelerini ortaya koymaları halinde Mecliste kadın ve genç oranının artacağını dile getiren Erdem, artması yönünde beklentileri olduğunu kaydetti.

Türkiye'nin, bu konuda çok iyi bir sınav vermediğini ifade eden Batum ise Atatürk'ün döneminden sonra ciddi bir düşüş gösterdiğini dile getirdi. Kadınlara haklarını, erkeklerin değil kendi haklarını hazırlamaları gerektiğini anlatan Batum, bunu mutlaka Türkiye'nin yukarılara çekme zorunluluğu geldiğini söyledi. Batum, yapılacak olan genel seçimlerin de bu konuda bir sınav niteliğinde olacağını belirtti.

Bayramların bayram gibi kutlanmasını dilediklerini dile getiren Batum, trafik kazalarında yine 71 kişinin hayatını kaybettiğini belirterek bunun korkunç olduğunu vurguladı. Bunun felaket olduğunu, önüne geçmek için gereken yasal başta olmak üzere tüm tedbirlerin alınması gerektiğini dile getiren Batum, siyasiler başta olmak üzere ülkenin, çok insanını kazalarda yitirdiğini kaydetti. Erdem de bu duruma üzüldüklerini belirtti.

CHP'li Melda Onur ise siyasette kadınlara yönelik bir kotanın olmasını doğru bulmadıklarını ifade etti.

BDP'li Özçelik: Kendimizi anamuhalefet partisi olarak görüyoruz

Barış ve Demokrasi Partisi'nin (BDP) AK Parti'ye bayram ziyaretinde ilginç diyaloglar yaşandı. BDP Siirt Milletvekili Osman Özçelik, kendilerini anamuhalefet partisi olarak gördüklerini söyledi.

AK Parti Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Meral Kirişçioğlu da Anamuhalefet partisi CHP'nin BDP'nin bu görüşüne itirazı olup olmadığını bilmediğini dile getirdi.

AK Parti Genel Merkezi'nde yapılan partiler arası bayramlaşmaya, BDP Siirt Milletvekili Osman Özçelik, BDP Parti Meclisi Üyesi Yüksel Mutlu ile partinin Sivil Anayasa Komisyonu üyesi hazır bulundu. Muhalefetsiz demokrasinin olmayacağını dile getiren BDP'li Özçelik, BDP'nin sıra dışı bir parti olduğunu savundu. Alışılagelmiş kalıpların dışında bir şeyler söyleyen ve tepki toplayan bir parti olduklarını söyleyen Özçelik, "Ama söylediklerimizin kamuoyunda kabul görmesinden mutluyuz. Halkın Emek Partisi'nden bu yana söylediklerimizden dolayı çok ceza aldık. Ama bugün artık bizim söylediklerimiz kabul görüyor. Ve bu demokrasinin geliştiğinin göstergesi." diye konuştu.

AK Parti Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Kirişçioğlu ise demokrasinin gelişmesinde muhalefet partisinin çok önemli olduğunu ifade etti. Kirişçioğlu, CHP'nin, Özçelik'in açıklamalarına tepkisinin ne olduğunu bilmediklerini belirtti.

AK Parti Ankara Milletvekili Haluk Özdalga da "Anamuhalefet partisi olmayan partinin kendini anamuhalefet gibi görmesi kendinize özgüvenin göstergesi." dedi.

Demokrasinin, farklı fikirlerin özgür olduğu rejimin adı olduğunu ifade eden Özdalga, "Son derece hızlı şekilde Türkiye gelişiyor. Demokrasi ve insan hakları da önemli ölçüde pay aldı. İktidar, demokrasi ve insan hakları konusunda reformlara kararlı şekilde devam etme niyetinde. Bu çok açık. Önümüzdeki dönemde de hızlı şekilde devam edecek." diye konuştu.

Özçelik, bu konuda yeni anayasa istediklerini belirtince, Özdalga, Başbakan Erdoğan'ın bu konuda en üst noktada açıklamalar yaptığını hatırlattı.

Ak Parti'nin BDP ziyareti

Kurban Bayramı dolayısıyla AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem ve Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Merkezi'ni ziyaret etti.

AK Partili Erdem, Türkiye'de huzur, barış, birilik ve beraberlik temennisinde bulundu. Bunun üzerine söz alan BDP'li Tuncer Bakırhan ise "Bayramın önümüzdeki süreçte Türkiye'de savaşın, kanın, şiddetin olmadığı, insanları konuşarak anlaştıkları, uzlaştıkları ve kendilerini ifade ettikleri, daha fazla demokrasi ve özgürlüğün olduğu bir ülke olması" temennisinde bulundu.

AK Parti heyetine BDP Van Milletvekili Fatma Kurtulan, şeker ikram etti.

SP, EDP, CHP ve Ak Parti, BDP'yi ziyaret etti

Kurban Bayramı dolayısıyla Saadet Partisi, EDP, CHP ve AK Parti heyetleri, Barış ve Demokrasi Partisi'ni (BDP) ziyaret etti.

Sivil toplum örgütleri ve siyasi partilerden sorumlu BDP Eş Başkan Yardımcısı Tuncer Bakırhan, Van Milletvekili ve Parti Meclisi (PM) üyesi Fatma Kurtulan, PM üyesi Haydar Sayılı ve Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyesi Hatice Çoban, BDP'nin Balgat'taki genel merkezinde siyasi parti temsilcilerini ağırladı.

BDP'yi ilk olarak Genel Başkan Yardımcısı Latif Öztek başkanlığındaki Yüksek Disiplin Kurulu Başkanı Ali Vural ve Yönetim Kurulu Üyesi Musa Okçu'dan oluşan Saadet Partisi heyeti ziyaret etti.

Konuklarına çikolata ikram ederek bayramını kutlayan Tuncer Bakırhan, Saadet Partisi'nde yeni yönetim oluştuğunu hatırlatarak, ''hayırlı olsun'' dileğinde bulundu.

Bayramların barış ve kardeşlik günleri olduğunu belirten Ali Vural da siyasi partilerin arasındaki barış ve kardeşliğin de artmasını istediklerini ve bu nedenle bayram ziyaretlerine önem verdiklerini kaydetti.

Saadet Partisi heyetinin ardından, Genel Sekreter Yardımcısı Deniz Çakır başkanlığındaki EDP heyeti BDP'yi ziyaret etti.

BDP'lilere Kürtçe olarak ''Bayramınız kutlu olsun'' diyen Deniz Çakır, kimsenin ayrıma tabi tutulmadığı bir Türkiye'de eşit ve özgür biçimde yaşamak istediklerini söyledi.

Bayramın ülkeye ve halka barış ve kardeşlik getirmesini dilediklerini ifade eden Tuncer Bakırhan ise ''Kürtçe konuşmanız bu konudaki hassasiyetinizi gösteriyor. Umarım bayram, Türkiye'de tüm insanların dilleriyle, kültürleriyle, kardeşçe, savaşsız yaşamasına vesile olur'' diye konuştu.

-''HERKES BİZİM KARDEŞİMİZ''

Daha sonra, Genel Başkan yardımcıları İsa Gök ve İzzet Çetin ile PM üyesi Nuran Yıldız'dan oluşan CHP heyeti, BDP Genel Merkezi'ne bayram ziyaretinde bulundu.

Bakırhan, CHP heyetinin ziyaretinin kendilerini mutlu ettiğini belirterek, ''Hoş geldiniz. Bayramınızı kutluyoruz. Umarım bu bayram, ülkede herkesin farklılıklara saygı gösterdiği bir Türkiye vesile olur. Gelmenizden mutlu olduk'' dedi.

İsa Gök de bayramın huzur ve barış içinde geçmesini dilediklerini belirterek, şöyle konuştu:

''Bizim için Anadolu coğrafyası dini, dili, ırkı, cinsiyeti, mezhebi ne olursa olsun herkesin barış içinde bir arada kardeşlik türküleri söylediği bir coğrafya. Bayramların en etkili yanı herkesi bir araya getirmesi. Bu coğrafya üzerinde kutladığımız ortak günler, bu bayramlar, aslında insanları daha sağlıklı düşünmeye, barışı hatırlatmaya, barış içinde kardeşliği yaşama geçirmeye vesile oluyor. O yüzden bayramları seviyoruz.''

Gök, bayramda özellikle İstanbul'da sağlıklı çevre hakkı, doğayı koruma ve hijyenin hiç umursanmadığı bir ortam yaşandığını da ifade etti. İstanbul Boğazı'na akan kanı görünce çok üzüldüğünü anlatan Gök, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin bu sorunu çözmesi gerektiğini söyledi. Gök, ayrıca çocukların kurban kesim yerlerinde bulundurulmasını eleştirdi.

''Kurban Bayramı vesile oldu bir araya geldik'' diyen Gök, sözlerini şöyle tamamladı:

''Umarım Türkiye'nin geri kalan tüm günleri bayram coşkusu, kardeşliği ve bayramların ağız tadıyla olur. İnsanların daha mutlu, daha huzurlu, barış içinde, iş korkusu, aş korkusu olmadan, çocuklarının eğitim korkusu olmadan, emekli olabilecek miyim korkusu olmadan, daha müreffeh, daha özgür ve daha kardeşçe günler diliyoruz.''

-''CHP DOST ELİNİ UZATACAKTIR''

BDP Genel Merkezinden ayrılırken gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Gök, bir gazetecinin ''uzun süre sonra BDP'ye ilk ziyaretiniz. Bir gelenek bozuldu'' sözleri üzerine, şunları söyledi:

''Bu coğrafyada var olan sorunların tümü CHP'nin çözmesi gereken sorunlardır. Bu coğrafyada yaşayan herkes bizim kardeşimizdir. Herkese barış mesajlarıyla yaklaşmak durumundayız. CHP bu düşünceden hareketle herkesle görüşecektir. Dost elini uzatacaktır. Sorunların çözümü konusunda mutlaka çözüm yolu arayacaktır.''

''Kılıçdaroğlu ile başlayan yeni bir süreç mi?'' sorusuna verdiği yanıtta da Gök, ''Elbette. Kılıçdaroğlu'nun hümanist yaklaşımının farkındasınız. Asla gerginlik politikası değil, tam tersine sulh, barış ve diyalog politikası'' dedi.

Gök, gazetecilerin, ''Seçimde ittifak söylentisi var'' sözlerine de ''Şu an için bunun yeri değil'' karşılığını verdi.

-AK PARTİ HEYETİNİN ZİYARETİ-

BDP'yi, TBMM İdare Amiri Orhan Erdem, Başkanlık Divanı Üyesi Bayram Özçelik ve Gençlik Kolları Genel Sekreteri Yasin Bölükbaşı'ndan oluşan AK Parti heyeti de ziyaret etti.

Orhan Erdem, partisi ve Genel Başkanı adına tüm BDP'lilerin bayramını kutlayarak, bayramın huzur, barış, birlik ve beraberlik getirmesi dileğinde bulundu.

Tuncer Bakırhan da bayramın tüm insanlara barış ve kardeşlik getirmesi temennisinde bulunarak, ''Savaşın, kan ve şiddetin olmadığı, insanların yakınlaştıkları, uzlaştıkları, kendilerini ifade ettikleri, daha fazla demokrasi ve özgürlüğün olduğu bir ülke diliyorum'' dedi.

Ak Parti, CHP, MHP, DSP ve Has Parti, Saadet Partisi'ni ziyaret etti

Siyasi partilerde bayramlaşma programı çerçevesinde AK Parti, CHP, MHP, DSP ve HAS Parti heyetleri, Saadet Partisini ziyaret etti.

AK Parti Ağrı Milletvekili Abdulkerim Aydemir ve Kırşehir Milletvekili Abdullah Çalışkan'dan oluşan AK Parti heyeti, Saadet Partisine bayram ziyaretinde bulundu.

Saadet Partisi Genel Merkezi'ndeki bayram ziyaretlerinde, konukları Saadet Partisi Halkla İlişkiler Başkanı Şevket Kazan ve diğer bazı parti yöneticileri ağırladı.

Kazan, AK Parti'nin, NATO bünyesinde Türkiye'de konuşlandırılmak istenen füze savunma sistemi nedeniyle 1 Mart tezkeresine benzer zor bir durumla karşı karşıya kalabileceğini belirterek, konunun sadece Türkiye'nin değil, Ortadoğu'nun ve İslam aleminin kaderini etkileyecek nitelikte olduğunu söyledi.

''Füze kalkanının Türkiye'de kurulması Türkiye'ye ve İslam dünyasına tuzaktır'' diyen Kazan, tuzağa düşmemeleri konusunda Aydemir ve Çalışkan'ı uyardı.

Kazan, ''Türkiye'nin güneydoğusunda İsrail için hazırlık yapılıyor. Adım adım bu plan ilerliyor. Hedef, İslam dünyasını kargaşaya sokmaktır. Allah Türkiye'yi ve İslam alemini korusun'' diye konuştu.

Aydemir de Türkiye'nin dış politikada aktif olan bir ülke olduğunu ve bölgesinde önemli rolleri bulunduğunu ifade ederek, Türkiye'ye kurulması düşünülen füze kalkanı konusunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın hassas davrandığını kaydetti.

Füze kalkanı konusunda her türlü olasılığın hesaplanmaya çalışıldığını vurgulayan Aydemir, kamuoyundaki endişelerin de dikkate alındığını dile getirdi.

Saadet Partisinin sonraki konukları CHP Genel Başkan yardımcıları İsa Gök ve İzzet Çetin ile Parti Meclisi Üyesi Nuran Yıldız oldu.

Gök, bayram ziyaretleri kapsamında Saadet Partisini de ziyaret etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, partisinin kurultayının ardından yeni dönemdeki çalışmaları için Kazan'a başarılar diledi.

Kazan'ın, geniş ufuklu siyasi konuların medyada fazla yer bulamadığını ifade etmesi üzerine Nuran, medyanın siyasetin aracı olması gerekirken Türkiye'de siyasi aktör durumunda olduğunu söyledi.

Bayram ziyaretleri çerçevesinde Saadet Partisine, MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal ve beraberindekiler de geldi.

Kazan'ın, HSYK ve Anayasa Mahkemesine ilişkin yakın zamanda gerçekleştirilen düzenlemelere değinmesi üzerine Bal, hakim ve savcıların güvenilir olmaları gerektiğine dikkati çekerek, ''Anayasa değişikliğiyle tabi bir hakim kitlesi oluştu. Bu adalete yapılacak en büyük kötülüktür ve vahim sonuçlar doğuracaktır'' değerlendirmesinde bulundu.

Saadet Partisini, DSP adına DSP İstanbul Milletvekili Hüseyin Mert ziyaret etti. Mert, Kazan'ı yeniden partide görev alması dolayısıyla kutladı.

-KAZAN, HAS PARTİLİLERLE GÖRÜŞMEDİ-

Saadet Partisinin son konukları HAS Partililer oldu. Gün boyunca konuk siyasetçiler, Şevket Kazan tarafından ağırlanırken, Kazan, HAS Parti heyetiyle görüşmedi. Kazan'ın yerine, HAS Parti kurucularından Muhittin Bal ve beraberindekilerle Saadet Partisi Eski Genel Sekreteri Suat Pamukçu ilgilendi.

Bal, bayramların kırgınlık ve küskünlüklerin sona erdirildiği günler olduğunu ve bugünlerde ilişkilere yeni başlangıçlar yapılması gerektiğini söyledi. Bunun üzerine Pamukçu, bayramların dargınlıkların son bulduğu önemli günler olduğunu ancak ''insanoğlunun tıynetini bayram sonrasında sürdürdüğünü'' kaydetti.

Pamukçu, şeker ve çay ikram ettiği HAS Partilileri, ziyaretin ardından tokalaşarak kapıya kadar uğurladı.

ajanslar - zaman



Bu haber 1,120 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,886 µs