En Sıcak Konular

BDP'li Özçelik: Kendimizi anamuhalefet partisi olarak görüyoruz

17 Kasım 2010 13:11 tsi
Barış ve Demokrasi Partisi'nin (BDP) AK Parti'ye bayram ziyaretinde ilginç diyaloglar yaşandı. BDP Siirt Milletvekili Osman Özçelik, kendilerini anamuhalefet partisi olarak gördüklerini söyledi.

AK Parti Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Meral Kirişçioğlu da Anamuhalefet partisi CHP'nin BDP'nin bu görüşüne itirazı olup olmadığını bilmediğini dile getirdi.

AK Parti Genel Merkezi'nde yapılan partiler arası bayramlaşmaya, BDP Siirt Milletvekili Osman Özçelik, BDP Parti Meclisi Üyesi Yüksel Mutlu ile partinin Sivil Anayasa Komisyonu üyesi hazır bulundu. Muhalefetsiz demokrasinin olmayacağını dile getiren BDP'li Özçelik, BDP'nin sıra dışı bir parti olduğunu savundu. Alışılagelmiş kalıpların dışında bir şeyler söyleyen ve tepki toplayan bir parti olduklarını söyleyen Özçelik, "Ama söylediklerimizin kamuoyunda kabul görmesinden mutluyuz. Halkın Emek Partisi'nden bu yana söylediklerimizden dolayı çok ceza aldık. Ama bugün artık bizim söylediklerimiz kabul görüyor. Ve bu demokrasinin geliştiğinin göstergesi." diye konuştu.

AK Parti Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Kirişçioğlu ise demokrasinin gelişmesinde muhalefet partisinin çok önemli olduğunu ifade etti. Kirişçioğlu, CHP'nin, Özçelik'in açıklamalarına tepkisinin ne olduğunu bilmediklerini belirtti.

AK Parti Ankara Milletvekili Haluk Özdalga da "Anamuhalefet partisi olmayan partinin kendini anamuhalefet gibi görmesi kendinize özgüvenin göstergesi." dedi.

Demokrasinin, farklı fikirlerin özgür olduğu rejimin adı olduğunu ifade eden Özdalga, "Son derece hızlı şekilde Türkiye gelişiyor. Demokrasi ve insan hakları da önemli ölçüde pay aldı. İktidar, demokrasi ve insan hakları konusunda reformlara kararlı şekilde devam etme niyetinde. Bu çok açık. Önümüzdeki dönemde de hızlı şekilde devam edecek." diye konuştu.

Özçelik, bu konuda yeni anayasa istediklerini belirtince, Özdalga, Başbakan Erdoğan'ın bu konuda en üst noktada açıklamalar yaptığını hatırlattı.

cihan



Bu haber 692 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,120 µs