En Sıcak Konular

Avrupa'nın en başarılı ülkesiyiz

17 Kasım 2010 12:46 tsi
Avrupa'nın en başarılı ülkesiyiz Suç örgütlerine göz açtırılmıyor. Son üç yılda çetelere yönelik gerçekleştirilen 721 operasyonda 9 bin 351 şüpheli yakalandı. Yakalanan uyuşturucu miktarı ise insanın kanını donduruyor...

Mafya veya çete olarak tanımlanan suç örgütlerine üç yılda 721 operasyon gerçekleştirildi. Yakalananların sayısı ise dudak uçaklatacak nitelikte: 9 bin 351. Polis suç örgütlerine göz açtırmıyor.

2007 yılında 167 operasyonda 2 bin 463 şüpheli; 2008'de 118 operasyonda 2 bin 239 şüpheli; 2009'da 253 operasyonda 2 bin 776 şüpheli yakalandı.

2010 yılının ilk 9 ayında 183 operasyonda bin 873 şüpheli hakkında yasal işlem yapıldı. Jandarma Genel Komutanlığı da 2007'de 236 operasyonda 3 bin 930 kişiyi yakaladı. 2010 Ekim sonu itibariyle organize suç örgütlerine yönelik düzenlenen 203 operasyonda, 2 bin 944 şüpheli ele geçirildi.

TANIK KORUMA İŞE YARADI

Bir olayın tanığı veya mağduru olduğu halde suç örgütlerinden şikayetçi olamayanların tanıklık yapabilmeleri veya şikayetçi olabilmelerini sağlamak amacıyla 27 Aralık 2007'de 'Tanık Koruma Kanunu' çıkarıldı. Bu kanunla birlikte, Emniyet Genel Müdürlüğü-'nde bir daire başkanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde bir şube müdürlüğü oluşturuldu. 2008 Ağustos ayı itibariyle Tanık Koruma Birimleri faaliyete geçti. Bu kurumun çetelerle mücadelede önemli olduğunun altı çiziliyor.

9 AYDA 20 TON ESRAR ELE GEÇİRİLDİ

Polis, uyuşturucu kaçakçılığı konusunda da önemli operasyonlara imza attı. Gençleri uyuşturucuya yönelten okul çevrelerinde yuvalanan sokak şebekelerine karşı özel mücadele yöntemleri geliştirildi.

Emniyet kaynaklarına göre, sokak satıcısı denilen bu şahısların tamamına yakını aynı zamanda diğer suçları işleyen kişiler. Ele geçirilen miktar Türkiye'nin ne denli büyük bir tehlike içinde olduğunu gösteriyor.

2010 yılının ilk 9 ayında gerçekleşen 12 bin 774 operasyonda 26 bin 879 şüpheli yakalandı. Bu şahıslarla birlikte 20 ton 813 kilo esrar, 7 ton 21 kilo eroin, 229 kilo kokain, 674 bin 146 adet captagon ve 327 bin 270 adet ecstasy maddesi ele geçirildi.

Jandarma Genel Komutanlığı ise son 9 ayda 2 bin 53 narkotik ve psikotrop madde kaçakçılığı suç olayına müdahale etti. Bu olaylarda 3 bin 75 şüpheli yakalandı. 27 ton esrar, 2 bin 2 kg eroin, 16 lt asetik anhidrit, 68 bin 522 tablet ecstacy ve 16 bin 404 tablet capta-gon hap ele geçirildi.

AVRUPA'NIN EN BAŞARILI ÜLKESİYİZ

UNODC 2008 Dünya Uyuşturucu Raporuna göre, dünya afyon ve türevleri yakalamalarının ortalama olarak yüzde 30'u Avrupa'da, yüzde 30'u Türkiye'de gerçekleştiriliyor. Dünyadaki eroin yakalamalarının yüzde 10'u da Türk güvenlik güçlerinin eseri. Türkiye, tek başına yaptığı eroin yakalaması, Avrupa Birliği üyesi 27 ülkenin toplam yakalamasından daha fazla. Uyuşturucuyla mücadele sonucunda doğudan batıya, batıdan doğuya olan uyuşturucu trafiği yön değiştirdi, Türkiye transit ülke konumundan çıkarıldı.

UNODC 2008 Dünya Uyuşturucu Raporu'nda, 2005 yılından itibaren Balkan Rotasının kısmen önemini yitirdiği, Kuzey Karadeniz Rotasının alternatif rota olarak kullanılmaya başlandığı belirtiliyor.

PARAYI TAKİP EDİYORLAR

Emniyet Genel Müdürlüğü, çeteleri 'ulusal' ve 'lokal' diye ikiye ayırıyor. Ulusal bazda çalışanlara Alaattin Çakıcı, Nuri Ergin, Kürşat Yılmaz, Sedat Peker, Kasım Gençyılmaz, Hadi Özcan, Ahmet Tekin Baykal, Ahmet Uğur Soylu gibi isimlerin liderliğini yaptığı çeteler gösteriliyor.

Bu örgütlenmelerin lider kadrosunun hemen hemen tamamı şu an cezaevinde. Akaryakıt, uyuşturucu, ilaç ve insan kaçakçılığı şebekeleri de bu kapsamda değerlendiriliyor. Lokal alanda kalanlar sadece kendi illerinde veya semtlerinde eylem yapıp, diğer illere karışmıyor.

bugün

 



Bu haber 708 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,154 µs