En Sıcak Konular

5 milyon Müslüman hacı oldu

17 Kasım 2010 09:45 tsi
Mekke'deki hacı adayları, bir taraftan hacı olmanın diğer taraftan Kurban Bayramı'nın sevincini yaşıyor.

 
Arife Günü Arafat'a çıkan hacı adayları, Müzdelife'ye geçti. Arafat ve Müzdelife vakfelerini tamamlayan hacı adayları, bayramın ilk saatlerinde Mina'ya ulaştı. Mina'da Cemrat-ül Kübra adı verilen büyük şeytanı temsil eden cemerata 7'şer taş attı. Kurban kesiminin ardından tıraş olan adaylar, ihramdan çıkarak ''hacı'' oldu.

ALLAH'A TAM TESLİMİYET

Hazreti İbrahim'in oğlu İsmail'i kurban etmek istediği Mina'da, küçük, orta ve büyük şeytanı temsilen 3 ayrı cemre bulunuyor. Şeytan taşlama, oğlunu kurban etmesi sırasında musallat olan şeytana karşı verilen sınavdan başarıyla çıkan Hazreti İbrahim, oğlu Hazreti İsmail ve eşi Hazreti Hatice'nin Allah'a tam teslimiyeti anlamına geliyor. Şeytanı temsilen cemerata taş atılması, Allah'tan başka bir gücü tanımamak ve ebedi hürriyet için yeryüzündeki zalimlerin ve tağutların (Allah'a karşı kafa tutan) üzerine yürümeyi simgeliyor.

Hacı adayları, bayramın ilk günü, büyük şeytanı temsil eden Cemrat-ül Kübra'ya 7 taş attı. Bugün küçük, orta ve büyük cemeratlara 7'şer taş atacak olan hacılar, üçüncü gün aynı şekilde 3 cemerata 7'şer taş daha atarak Mekke'ye dönecek. Veda tavafı yaparak hac vazifesini tamamlamış olacaklar.

KURBANLAR İHTİYAÇ SAHİPLERİNE

Türk hacı adaylarının vekalet yoluyla Diyanet İşleri'ne verdiği kurban kesim görevi, İslam Bankası tarafından gerçekleştirildi. 'Kesimin yapıldığı'' haberini alan hacı adayları, tıraş olduktan sonra ihramdan çıktı.

DÖNÜŞLER 20 KASIM'DA BAŞLIYOR

Arafat'tan inen bazı hacı adayları, ihramda iken Kabe'yi tavaf yaptı. Bazıları ise hacı olup ihramdan çıktıktan sonra tavaf yapmayı tercih ediyor. Arafat'tan sonra Kabe'ye ziyaret tavafı yapılması vacip sayılıyor. Hacılar, Merve ile Safa tepeleri arasında 7 kez say yapıyor.

Mekke'den ayrılmadan önce hacılar, fırsat buldukça veda tavafı yapmaya çalışıyor. Hacıların tamamının Mekke'de olması nedeniyle Kabe'de yoğunluk yaşanıyor. Hac öncesi Medine'ye gitmeyen bazı hacılar, Kurban Bayramı-'nın 4. günü Medine'ye geçecek. Hac görevini yerine getiren Türk hacı adaylarının, ülkeye dönüşleri 20 Kasım'da başlayacak.

bugün



Bu haber 626 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,041 µs