En Sıcak Konular

Asker Diyarbakır'da sloganlarla yürüdü

15 Kasım 2010 14:47 tsi
Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Diyarbakır'a gelişinin 73. yıl dönümü törenlerle kutlandı.

Askerlerin yürüyüş sırasında marşlar okurken, zaman zaman ''Ne mutlu Türküm diyene'', ''En büyük Türk Atatürk'', ''Büyük Türk milletinin emrindeyiz'', ''Vatan, sana canım feda'', ''Mustafa Kemal'in askerleriyiz'', ''Ordu millet el ele'' ve''Şehitler ölmez, vatan bölünmez'' diye tempo tuttu.

Diyarbakır Garı'nda düzenlenen törende, Büyük Önder Atatürk'ün Diyarbakır'a trenle gelişi canlandırıldı.

Öğrenciler tarafından şiirlerin okunması ve folklor gösterilerinin ardından Vali Mustafa Toprak, bir konuşma yaptı.

Toprak, konuşmasında yüce önder Atatürk'ün, vefatından 1 yıl önce, 15 Kasım 1937'de Diyarbakır'a geldiğini, ülkenin dört bir yanında olduğu gibi halk tarafından büyük coşku ve sevgi gösterileriyle karşılandığını söyledi.

Yıllar süren milli mücadele döneminde yüzlerce şehit verme pahasına Ata'sını yalnız bırakmayan Diyarbakır halkının Cumhuriyet döneminde de aynı hassasiyeti gösterdiğini belirten Toprak, şöyle konuştu:

''Ulu Önder Atatürk'ün 73 yıl önce halk evinde yaptığı konuşmada, Diyarbakır halkına '20 yıl sonra tekrar Diyarbakır'da bulunuyorum. Dünyanın en güzel ve modern bir binası içinde, beşeriyetin medeni bir halkı huzurunda duyduğum zevk ve saadetin ne kadar büyük olduğunu kaydetmekle bahtiyarım' diye seslenmiştir. Bu sözlere, Atamızın takdirlerine mazhar olan Diyarbakır halkı, kendisine minnettardır. Kendisine yürekten bağlıdır. Yüce Atam, çağdaş uygarlık seviyesini yakalamanın gereği ne ise Diyarbakır halkıyla omuz omuza vererek, çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmak için çizdiğin yolda emin adımlarla ilerliyoruz. Beşeriyetin medeni bir halkı olarak nitelendirdiğiniz Diyarbakır halkı, ilke ve inkılaplarının takipçisi, kurduğun Cumhuriyetin yılmaz bekçileri olarak çağdaş ve müreffeh Türkiye için el ele, gönül gönüledir.''

Törende, Vali Toprak minik öğrencilerden oluşan halk oyunları ekibine bir süre eşlik etti.

-YÜRÜYÜŞ-

Törene, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Salih Zeki Çolak, 2. Taktik Hava Kuvvet Komutanı Korgeneral Akın Öztürk, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Sağlam, Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Diyarbakır Garı'ndaki törenin ardından askerler ve öğrenciler, askeri bando eşliğinde İstasyon ve Ekinciler caddelerinden geçerek, Anıt Park'a kadar yürüdü.

Yürüyüş sırasında marşlar okuyan askeri tören takımı, zaman zaman ''Ne mutlu Türküm diyene'', ''En büyük Türk Atatürk'', ''Büyük Türk milletinin emrindeyiz'', ''Vatan, sana canım feda'', ''Mustafa Kemal'in askerleriyiz'', ''Ordu millet el ele'' ve''Şehitler ölmez, vatan bölünmez'' diye tempo tuttu.

Anıt Park'taki Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla tören sona erdi.



Bu haber 778 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,380 µs