En Sıcak Konular

Bahçeli: Irak'a girmeliyiz

0 0 0000 00:00 tsi
MHP Genel Başkanı Bahçeli: "Aziz şehitleri 'kelle' olarak tanımlayan, canileri 'sayın' diyerek kutsayan bir zihniyet Türk milletinin değer ve birliğini temsil edemez".

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''Türk ordusunun mensuplarını yan gelip yatmakla suçlayan, aziz şehitlerini 'kelle' olarak tanımlayan, canileri 'sayın' diyerek kutsayan bir zihniyet sahibinin Türk milletinin değer ve birliğini temsil edemeyeceği bellidir'' dedi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, partisince Kayseri'de Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen 6. Bölge İstişare Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Başbakan ve AK Parti zihniyetinin, milletin kardeşlik bağını zedelediğini, gerginlikleri artırarak devleti kurumlarıyla yıpratmaya ve sistematik çatışmaya sürüklediğini, yandaş ve karşıt 2 cephe oluşturup sanal bir mağduriyet ortamında mazlum rolü oynadığını iddia etti.

Bahçeli, ''Bu oyunları iyi okuyamayan kronik çatışma aktörleri de cumhuriyet değerlerini sözde savunma adına yarattıkları sözde gerilim ve demokrasi dışı baskı yöntemleriyle geçmişte bu zihniyete zemin hazırlamışlardır'' dedi.

İktidar zihniyetini 'bizden olsun' inadı ve ele geçirme saplantısıyla ülkeyi gerilimlerle dolu hassas bir noktaya getirmekle'' suçlayan Bahçeli, ''Yalnızca bir işgal gücünde olabilecek hırs ve örneklerine ancak tarihte rastlanan bir intikam felsefesiyle Türkiye'yi hasım gören iktidar zihniyetinin milletle ve devletle hesaplaşma dürtüsü galebe çalmış görünmektedir'' diye konuştu.
AKP'nin gelinen tıkanma noktasının tek sorumlusu olmadığını ifade eden Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Bu süreci taşıyarak kutuplaşmadan nemalanmak isteyen siyasal hareketler ve bazı kurumlar da sorumluluk sahibidir. Tahterevalli siyasetinin zayıf oyuncusu olmayı yeterli gören bu gruplar, sloganlarla hareket ederek zorlama ve hukuk dışı yöntemlerle AKP'nin gerginlik stratejisine adım adım hizmet etmişlerdir. Saklı tuttuğu siyasi hesaplaşma ve rejime yönelik ihtirasları AKP'yi masumiyetten uzaklaştırarak bu seçimi bir siyasal düelloya dönüştürmüştür. Başbakan ve ekibi, konuyu bir inanç ve İslam fırsatı bilerek, siyasi hesaplarından vazgeçme erdem ve basiretini gösteremeyecektir.''
     
CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ

Cumhurbaşkanlığı makamına sığınarak hiç kimsenin vereceği hesaptan kurtulmasına izin verilmeyeceğini söyleyen MHP Genel Başkanı Bahçeli, şöyle devam etti:

''Cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda, cepheleşme ve kutuplaşmadan kendisine ikbal arayan, toplumsal kardeşliğimizi bozmaya çalışan, cumhuriyetimizin değerleri ile hesaplaşmaya çalışan, hakkında çok ciddi iddialar ve dosyalar bulunan, Türklük değerlerine karşı ihtar ve aşağılama kampanyasına öncülük eden, Türk ordusunun mensuplarını yan gelip yatmakla suçlayan, aziz şehitlerini 'kelle' olarak tanımlayan, canileri 'sayın' diyerek kutsayan bir zihniyet sahibinin Türk milletinin değer ve birliğini temsil edemeyeceği bellidir. Bu şahsın cumhurbaşkanlığına seçilmesi hakkındaki bu iddiaları ortadan kaldırmayacak ve gerçekleri değiştirmeyecektir.'' ''MHP açısından bu zihniyet ve yandaşlarının yalnızca aritmetik bir desteği yeterli bularak uzlaşma olmadan cumhurbaşkanlığına seçilmesi bu makamı siyaseten işgal etmeleri anlamına gelir'' diyen Bahçeli, ''Gerekli şartlar oluştuğunda MHP'nin iktidarında bu zattan hesap sorulacaktır. Temennimiz sağduyunun hakim olması, mutabakatla bir adayın belirlenerek sorunun mahkemede sonuçlanmamasıdır'' dedi.

''ASKERİ GÜÇ KULLANMANIN ZAMANI GELMİŞTİR''

Irak'ta yaşanan son gelişmelerin ardından müdahalenin kaçınılmaz hale geldiğini iddia eden Bahçeli, TBMM'de bu konunun bir an önce görüşülmesi gerektiğini savundu.

Bahçeli, şunları söyledi:
''Irak'a müdahale etmeyeceğinize dair bir taahhüdün altına mı girdiniz? Birilerine söz mü verdiniz? Stratejik ortağınızın deliğe süpürülmesinden mi korkuyorsunuz? Yoksa ahlakınızı, inançlarınızı ve milli duygularınızı mı kaybettiniz? Askeri güç kullanmanın zamanı gelmiştir. Genelkurmay Başkanının açıklamalarından anlaşılmaktadır ki ordumuzun bu hareket için hazırlığı tamamdır. AKP için artık mazeret kalmamıştır. TBMM acilen toplanmalı, yeri, zamanı ve kapsamı Türk Silahlı Kuvvetlerinin inisiyatif ve uhdesinde kalmak üzere Irak'a sınır ötesi müdahale izni verilmelidir. Türk milleti ayağa kalkmaya ve tarih yazmaya hazırdır. AKP zihniyetine buradan çağrıda bulunuyorum. Yeter, milletimize daha fazla engel olmayın. Tezkereyi çıkarın, Mehmetçiğin önünden çekilin.'' Toplantı, daha sonra basına kapalı devam etti.



Bu haber 369 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,351 µs