En Sıcak Konular

Bakan Şener'den Irak açıklaması!

0 0 0000 00:00 tsi
Devlet Bakanı Şener'den önemli bir açıklama geldi: "PKK kamplarına yönelik olarak Türkiye, Kuzey Irak'a 16 kez askeri harekat yaptı"

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullatif Şener, 'Irak'a giremiyoruz, diye bir şey yok. Oradaki PKK kamplarına yönelik olarak Türkiye, 16 kez askeri harekat yapmıştır. Dolayısıyla, geçmişte olduğu gibi bugün de gelecekte de buna benzer operasyonlar, ülkemizin menfaatleri gereği yapılır' dedi.
Şener, düzenlediği basın toplantısında, gazetecilerin çeşitli konulardaki sorularını da yanıtladı. Cumhurbaşkanının kim olacağına ilişkin bir soru üzerine Bakan Şener, 'Kim olacak? Siz merak ediyorsunuz, Türkiye merak ediyor, ben de merak ediyorum. Merakla birlikte bekleyeceğiz' yanıtını verdi. Cumhurbaşkanının niteliğinin ve nasıl seçileceğinin Anayasa'da belirlendiğini anımsatan Şener, 'Bu usul dairesinde, TBMM üyelerimizin seçeceği Cumhurbaşkanı, bu ülkenin 11. Cumhurbaşkanı olacak. Ülkemizin geleceği, milletimiz için hayırlı olmasını temenni ederim' dedi.

'IRAK'

Şener, bir gazetecinin Irak Kürdistan Demokrat Partisi lideri Barzani'nin açıklamasını, hükümetin tepkisini ve Genelkurmaş başkanının açıklamasını (Irak'a girmeye hazırız) hatırlatarak, 'Neden Irak'a giremiyoruz' sorusuna karşılık olarak da şunları kaydetti: 'Irak'a giremiyoruz, diye bir şey yok. Türkiye 16 kez Irak'a girmiştir. Oradaki PKK kamplarına yönelik olarak Türkiye 16 kez askeri harekat yapmıştır, PKK militanına yönelik operasyonlar yapmıştır. Dolayısıyla, geçmişte olduğu gibi bugün de gelecekte de buna benzer operasyonlar, ülkemizin menfaatleri gereği terörle mücadelenin, terörle uluslararası düzeyde mücadelenin bir gereği olarak gerekli olduğu zaman, asker de siyaset kurumu da aynı hassasiyetler içerisindedir, karar verilir ve yapılır.'

KAHRAMANMARAŞ...

Şener basın toplantısında da Kahramanmaraş'ın kamu yatırımlarından en fazla pay alan altı ilden biri olduğunu belirterek, 2006'da Kahramanmaraş'ın kamu yatırımlarından aldığı ödeneğin, toplam 17 yılın kamu yatırımlarından daha fazla olduğuna dikkat çekti. Kırsal kalkınma projelerine önem verdiklerini, KÖYDES ve BELDES projelerini uygulamaya başladıklarını anlatan Şener, kentte 2006'da KÖYDES kapsamında 32.5 milyon YTL altyapı yatırımları yapıldığını ve 543 projenin tamamlandığını, 2007'de de bu rakamın 33.6 milyon YTL olduğunu belirtti. Şener, 2007'de Kahramanmaraş'taki belediyelere BELDES ödemesinin 7 milyon YTL olduğunu bildirdi.

Bakan Şener, şöyle devam etti: 'Hükümetimizin Kahramanmaraş'a yönelik olarak yapmış olduğu en önemli uygulamalardan birisi, ilin teşvik kapsamına alınmasıdır. Girişimci potansiyeli iyi düzeyde ve bu düzeyin geliştirilmesi gerekliydi. Bu amaçla biz Kahramanmaraş'ı teşvik kapsamına aldık ki ilk defa Kahramanmaraş teşvik kapsamına alınmış oldu. Yatırımcılara şunu söyledik; başka yerde para kazanamıyorsanız gelin Kahramanmaraş'ta iş yapın ve çok kazanın, dedik.'

'ÖDENEK SÖZÜ'

Kahramanmaraş ekonomisinin canlandığını dile getiren Şener, 2002'de sigortalı sayısı 43 bin 274 iken 2006 sonunda 68 bin 51 kişi olduğuna, aynı dönemde enerji kullanımının yıllık 1.5 milyon kilovat saatten 2 milyon kilovat saate ulaştığına dikkat çekti. Bakan Abdüllatif Şener, iş potansiyelindeki gelişimi Halk Bankası'nın esnaf kredilerinde de görüldüğünü belirterek, 'Halk Bankası'nın 2002 yılında 647 esnafa 1.6 milyon YTL kredi verirken, Mart 2007 itibariyle 3 bin 588 esnaf yaklaşık 40 milyon YTL kredi kullanmıştır' dedi Kahramanmaraş'ta okul sayısının bin 243'e, derslik sayısının 6 bin 299'a çıktığını ve sağlıkta ambulans sayısının 15'e, uzman hekim sayısının 227'e, pratisyen hekim sayısının 395'e, hemşire ve ebe sayısının bin 551'e çıktığını anlatan Şener, sağlık ve eğitimdeki göstergelerin de ekonomide önemli gelişmeleri gösterdiğini vurguladı.

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Başkanı Mehmet Balduk'un bazı altyapı yatırımları için ödenek talebine karşılık Şener, Kahramanmaraş-Nurdağı yoluna 1 milyon YTL, Kahramanmaraş-Ilıca yoluna 300 bin YTL, Kahramanmaraş-Gaziantep yoluna da ilave ödenek sözü verdi.

Bu arada Balduk hükümetin, Kahramanmaraş'ı da cazibe merkezi arasına almasını istedi. Şehrin organize sanayi bölgesinin dolduğunu belirterek, Karacasu bölgesinin yeni organize sanayi bölgesi statüsüne kavuşturulması için bakandan destek isteyen Balduk, 'Ciddi bir yatırım hamlesi başladı' dedi. Balduk, yüksek reel faizden de şikayet ederek, 'Türkiye yüksek reel faizden kaynaklanan aşırı değerli YTL yüzünden ithalat açısından bir serbest pazar konumuna gelmiştir. Legal ithalata veya ihraç kaydıyla getirilene bir itirazımız yok, ama illegal da çok yapılıyor. Şu an Kahramanmaraş'ta dokuma fabrikaları büyük sıkıntı içindeler. Bu konuda biraz önlem alınmalı' diye konuştu.
 



Bu haber 404 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,499 µs