En Sıcak Konular

Güzel: Baykal darbe tellallığı yapıyor

0 0 0000 00:00 tsi
Güzel: Baykal darbe tellallığı yapıyor Deniz Baykal'ı askere müdahale davetiyesi çıkarmakla suçlayan Güzel net konuştu: "Son zamanlarda Baykal darbe tellallığı yapıyor. Birileri başbakanın kulağına bir şeyler söylesin derken kastettiği belli; elinde silah tutanlar."

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) tarafından Denizli'nin Acıpayam ilçesinde "Türkiye'de Demokrasi ve İnsan Hakları İhlalleri Sorunları" konulu bir konferans düzenledi.

Hasan Celal Güzel'in konuşmacı olarak katıldığı konferansı Acıpayam Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Acıpayam Belediye Başkanı Sefer Demir, Memur-Sen il Temsilcisi Halit Ortaköy, ilçe daire amirleri ve sendika üyeleri izledi.

Konuşmasında, CHP Genel Başkanı deniz Baykal'ı askere müdahale davetiyesi çıkarmakla suçlayan Güzel, "Son zamanlarda Baykal darbe tellallığı yapıyor. Açıkça askere müdahale davetiyesi çıkarıyor. Birileri başbakanın kulağına bir şeyler söylesin derken herhalde cinleri, iyi sıhhatte olsunlar kastetmediğini biliyoruz. Kastettiği belli; elinde silah tutanlar." dedi.

Baykal'ın bu stratejisinin Erdoğan'ı yıpratmak amaçlı olduğunu ifade eden Güzel, "Bu bir stratejidir. Sayın Baykal'ın hesabı açık olmasa belli. Başbakan cumhurbaşkanı olmasa 'Benden korktu da olmadı' diyecek. Olursa gerilimi tırmandıracak. 27 Mayıs'tan itibaren komplosunu olan 'CHP artı ordu eşittir iktidar' siyasetini uygulayarak rakibini siyaseten yıpratacak." diye konuştu.

Bir siyasi parti olduğu için Baykal'ın tavrının bir yere kadar anlaşılabileceğini belirten Güzel, asker ve YÖK gibi kurumların cumhurbaşkanlığı seçimine müdahale yetkisinin olmayacağını kaydetti. Güzel, YÖK'ün de tarafsızlığını kaybettiğini savundu.

"CUMHURBAŞKANI SEZER'İN SÖZLERİ KIŞKIRTMA AMAÇLI"

Hasan Celal Güzel, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in önceki gün Harp Akademileri'nde yaptığı konuşmasının da askeri kışkırtmak amaçlı yaptığını ileri sürdü.

Güzel, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Yeni cumhurbaşkanı seçilecek. Artık günleri sayılı, harp akademisinde askeri kışkırttı. İlerde onu Türk tarihi köşkün bahçesinde yalnız dolaşan, laiklik nutukları çeken, milletvekillerine gönderdiği davetiyelerde başörtülüleri kamusal alan diye sokmayan, halkın bütün değerleriyle çatışma halinde olan bir yalnız adam olarak yazacak."

Nokta dergisine yapılan polis baskınını da eleştiren Güzel, savcıların darbeyi haber verenleri değil darbe teşebbüsü yapanların üstüne gitmesi gerektiğini söyledi. Güzel şunları kaydetti: "Ülkenin başbakanı silahlı kuvvetlerle karşı karşıya gelme riskini gözönüne alarak savcılara ne duruyorsun diye şikâyet ediyor. Savcılar ortada darbe hazırlığı yapan kişiler üzerine gitmiyor, bunu yayınlayan kişilerin üstüne gidiyor. Böyle bir ülkede demokrasiden söz etmek mümkün müdür? Bu darbe iddialarının uydurma olduğunu sanmıyorum milletin gözünün önünde yapılıyor."

Sabah



Bu haber 284 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,719 µs