En Sıcak Konular

Perinçek'ten Sezer'e Erdoğan mektubu!

0 0 0000 00:00 tsi
Perinçek'ten Sezer'e Erdoğan mektubu! İşçi Partisi lideri Doğu Perinçek, Cumhurbaşkanı Sezer'e bir mektup göndererek Erdoğan'ı, Başabakanlıktan ve milletvekilliğinden istifaya davet etmesini istedi. 

İP Genel Başkanı Perinçek, Cumhurbaşkanı’na gönderdiği mektubunda, “Anayasa’nın 104’üncü maddesini uygulama yetkisi tek size aittir. Türkiye için güvenlik sorunu olan Erdoğan’ı istifaya davet edin” ifadesini kullandı

FRANSA’NIN Ermeni soykırımını inkar edenlere ceza uygulama kanununa karşı Paris’te düzenlenen konferans öncesi Tercüman’a konuşan İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’e gönderdiği gizli mektubu açıkladı.

Perinçek’in Paris’e hareketinden 5 saat önce Çankaya’ya gönderdiği gizli mektup şu şekilde:

Sayın Cumhurbaşkanımız,

Anayasa’nın 104. maddesini uygulama yetkisi bir tek size aittir. “Cumhurbaşkanı, devletin başıdır. Bu sıfatla Türkiye Cumhuriyeti’ni ve Türk Cumhuriyeti’nin birliğini temsil eder. Başbakan atamaya, istifasınıı kabul etmeye ve gerekli gördüğü hallerde Bakanlar Kurulu’na başkanlık etmeye veya Bakanlar Kurulu’nu başkanlığı altında toplantıya çağırmaya yetkilidir. “

Sizin atamanızla Başbakanlık koltuğunda oturan Tayyip Erdoğan, ABD’nin genişletilmiş Ortadoğu ve Kuzey Afrika projesinin gönüllüsü ve eşbaşkanı olduğunu birçok kez itiraf etmiştir. Hatta Erdoğan, “ABD’nin Büyük Ortadoğu Projesi için de Diyarbakır’ı merkez yapacağız” diyerek Barzani ile aynı görevi paylaştığını ilan etmiştir. (15-16 Şubat 2004 gecesi Kanal D ekranlarında yaptığı açıklama.)

Bu durumda ABD’nin BOP görevlisi Erdoğan, Türkiye için bir güvenlik sorunudur. Ülkemiz dış tehditlere bağlantılı olarak iç hatlardan, hatta Başbakanlık mevzisinden de kuşatılmış bulunmaktadır.

Bu plan ve eylemler, Türk Ceza Kanununda tanımlanmış en ağır suçu oluşturmaktadır. Sayın Cumhurbaşkanım bugün Cumhurbaşkanı yeminini yerine getirmenin zamanıdır. Devletin başı sıfatıyla kurumsal yükümlü olduğunuz Türkiye Cumhuriyeti’nin ve milletin birliği, yarın Başbakanlık makamının yanı sıra Cumhurbaşkanlığı makamı da işgal edilerek tehdit edilecektir. Türk milleti sizden, “Bakanlar Kurulu’nun başı olarak, Bakanlar Kurulu’nu toplantıya çağırma yetkinizi kullanmanızı beklemektedir.”

Anayasa’nın 104. maddesine göre atadığınız ve istifasını kabule yetkili olduğunuz Erdoğan’ı, ABD’nin BOP’da görev yüklendiği için, Bakanlar Kurulu önünde Başbakanlık’tan ve milletvekilliğinden istifaya davet etmeniz, Anayasa’nın emrettiği bir devlet sorumluluğu ve vatan görevidir. Saygılarımla arz ederim.

Tercüman



Bu haber 312 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,875 µs